Přejde vás smích aneb prokletí moci

Přejde vás smích aneb prokletí moci https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21628/prejde-vas-smich-aneb-prokleti-moci-21628.jpg 4 8 2

Autor čtenáři přibližuje zákulisí politických zločinů v letech 1948-1953, nejen na základě dobových dokumentů, ale především na základě vzpomínek přímých účastníků, či jejich pozůstalých. Název knihy je výrokem K. Gottwalda, který pronesl na schůzi poslanecké sněmovny v roce 1929.

Přidat komentář

Pavelpi
16.06.2020 4 z 5

Velmi dobře napsaná kniha o těch,kteří se stali najednou nepohodlní.Bohužel to také šeredně odnesli.Je vidět,že autor musel prostudovat hodně materiálů z té doby a také musel hovořit s mnoha lidmi,protože ve svém vyprávění zabíhá do podrobností,které nejsou dnes příliš známé.Jen se bojím,aby zase na tuhle naší dobu nevyplavalo zase něco jiného a třeba jí pak budeme zase odsuzovat jako minulou dobu,kterou odsuzujeme dnes.

Blíženec
05.01.2015 4 z 5

Osudy válečných hrdinů,ale i docela obyčejných lidí,kteří začali být nepohodlní komunistickému režimu. Nebo 'jen' těch,kteří chtěli žít ve svobodné zemi.
Každá kapitola začíná uvedením do děje příběhem,pak navazují otázky a odpovědi na konkrétní osoby. Bylo-li jim dáno a přežili,,,
Těžká doba,zbytečně ztracené životy a roky v totalitních věznicích,,,