Prázdniny s Pradědečkem

Prázdniny s Pradědečkem https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42937/bmid_prazdniny-s-pradedeckem-hyG-42937.PNG 5 14 7

Veselé vyprávění o partě dětí, která prožívá o prázdninách četné příhody, vrcholící velkým výletem na kolech a s Pradědečkem, prastarým stanem, do Českého ráje.

Přidat komentář

Věruška994
08.01.2022 5 z 5

Díky této knize jsem si zamilovala Český ráj. Dobové kulisy, jako pionýři, kniha Timur a jeho parta, mi nijak nevadily. Viděno dnešníma očima - poslal by někdo partu desetiletých dětí na kolech do Českého ráje stanovat?

dulenka
19.03.2021 4 z 5

Nostalgický návrat do minulosti :-)


Turlogh
30.01.2021 4 z 5

Pan spisovatel Sváťa Hrnčíř v obvyklé formě. Pokud si odmyslíme lehce ideologické téma Timurovy party, zůstane nám přehršel správných dobrodružství chlapců a dívek jednoho oddílu a především jedné družiny. Hlavním vypravěčem je písmák a praporečník oddílu. Samotný pradědeček je pak velice zavádějící název neboť to není osoba, ale.... to už si ovšem přečtěte sami. Doporučuji. Howgh.

kykiryki28
27.06.2020 4 z 5

(SPOILER) PRÁZDNINY S PRADĚDEČKEM; kniha mého dětství, kterou četl i můj taťka. Příběh, který jsem pokaždé tahala o prázdninách na dovolenou a stále se k ní ráda vracela. Nyní, po pár letech, jsem si ji znovu přečetla a znovu prožila nezapomenutelné dobrodružství s legendárním Kulíškem nebo Krystalkou. Také na mém seznamu přání přibyla další položka - navštívit Český Kras a pokořit Kozákov (třeba tam najdu i nějaké ty drahokamy).

Nakonec jsem ale dala jen 4 hvězdičky, protože ,jakožto již starší, nalézám v této knížce nějaké nedostatky a rozuzlení timurovského štábu bylo podle mě neúplné a trochu mě zklamalo...

Polly
09.01.2019 5 z 5

Tady se zrodila moje láska k českému ráji a k hezkým kamínkům o které tam člověk zakopává na každém poli :) Jako dítě jsem toužila jet do Turnova a hlavně vylézt na horu/kopec Kozákov a najít tam nějaký ten hezký "kámen". Po letech jsem potkala muže svého života a ukázalo se, že pochází z Turnova. :) Takže moje přání se všechna splnila.(Včetně dobytí Kozákova a kutání kamínků) Hezká kniha pro děti, ale nevím jestli ještě pro dnešní děti :)

marmota-b
16.11.2015

Jak má člověk hodnotit knížku, která je příšerně poplatná době, jenže zároveň obsahuje geniální momenty? Úplně z ní čiší, jak autorovi ta shora nadiktovaná proorganizovanost vlastně neseděla: nic z toho, co se hromadně a organizovaně podniká, při čtení nezaujme, všechny opravdu zábavné akce v první části knihy jsou tak trochu pokoutní a spontánní, a autor pro jistotu nechá pionýrský oddíl brzy rozpadnout. A jakmile se rozpadne, Prázdniny s Pradědečkem naberou grády... Té lepší stránce knihy naštěstí přispívají i ilustrace.

P.S. ještě po letech: U nás v rodině je obzvlášť okřídlen Krystalkův hon za součástkami. Taky si díky téhle knížce už od dětství pamatuju, že ohřívat zavřené konzervy je pitomost. :-)

Luccy78
04.05.2015 4 z 5

Příjemná knížka pro děti, které mají rádi dobrodružství a vědí, co znamená to kouzelné slůvko "kamarádství"..