Pravidla úspěchu

Pravidla úspěchu https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21487/pravidla-uspechu-21487.jpg 5 67 17

Jak se dostat z místa kde jste, tam kde chcete být Americký autor vymezuje šedesát čtyři základních pravidel, které člověku napomáhají dosáhnout osobních cílů a tím i úspěchu.

Literatura světová Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Pragma
Originální název:

Success principles , 2005


více info...

Přidat komentář

JoMia
03.05.2022 5 z 5

Super motivační kniha

VeruMalfoy
02.01.2022 5 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audio a zvládla jsem jí za pár hodin. Sice se v některých částech opakovala, ale myslím, že v tomhle případě, opakování důležitých věcí je matkou moudrosti, takže tady jsem to oproti jiným motivačním knihám vítala. Na příkladech ze života autora i jiných od lidí jemu blízkých, je vidět, že autor ví o čem mluví, a že si své rady sám vyzkoušel.


karelpeter
05.02.2021 5 z 5

Jedná z nejlpeší knih o pravidlech úspěchu, kterou jsem četl.

lenuskav
07.10.2020 4 z 5

Některé tipy se fakt hodí, ale docela by mě zajímalo kolikrát v knížce zazněla věta Chicken soup for the soul? už sem na to začínala bejt alergická

verka5083
09.07.2020 4 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audio při práci. Rozhodně se nedala vyposlouchat celá najednou. Musela jsem si knihu rozdělit na tři části. Po každé této části jsem si v hlavě srovnala to, co jsem se dozvěděla a pokusila jsem se všechny rady co nejrychleji splnit. Mohu říct, že v některých věcech se cítím mnohem lépe. Knížku mohu doporučit.

Jack Bauer
01.07.2020 2 z 5

V anotaci se uvádí že je to nejlepší motivační kniha na světě. Zase reklamní trik, jsou mnohem lepší. Vše už jsem stejně četl v lépe napsaných knihách, možná to autoři opsali z této, těžko říct. Tyto rady jsou vhodné opět do amerických podmínek než do našich. Spousta hloupých a nesmyslných rad které ne vždy jdou použít. Já se řídím asi od svých 15-16 let dvěma pravidly k úspěchu, aniž bych v té době četl jakoukoliv motivační knihu. Zbavit se všech špatných falešných kamaradů, spolužáků a řídit se svým vlastním rozumem, třebas i chybujícím, ale chybama se člověk učí, život vás naučí.

Robert21
13.04.2020 5 z 5

Skvělá kniha :)

mariva
23.08.2019 3 z 5

Určitě jedna z těch lepších motivačních knih, ale opět udělaná na míru americkému trhu. Pravidla jsou srozumitelná, jen je jich hodně a tak by knihu měl čtenář studovat se zvýrazňovačem v ruce a opakovaně se k ní vracet. Vadilo mi také neustálé opakování situací kolem autorových knih Slepičí polévka..., takže mi to připadalo jako reklama na tyto knihy, stejně jako na jeho motivační kurzy atd. Pro nás neangličtináře je většina odkazů nevyužitelných, takže zbývají samotná pravidla, která jsou ale v tom množství omáčky méně přehledná.

E_Lan
22.02.2019 5 z 5

Klasická motivační kniha plná dobrých poučení a pohledů na život a úspěch. Navíc vše příjemně podloženo skutečnými příběhy, které jsou neskutečně inspirativní.

Peleus
20.11.2018 4 z 5

Pravidla úspěchu na americký způsob aplikovatelná v amerických podmínkách určitou vrstvou Američanů.

V českých podmínkách se jde inspirovat některými radami, avšak skutečně jen některými. Navíc se mi zdá, že kniha je určena spíše pro tzv. podnikatele, než pro obsluhu pokladny v supermarketech (pokud se ovšem tito lidé nehodlají vydat vstříc nejistému živnostníko-OSVČ-s.r.o.-a.s. dobrodružství).

Kupříkladu se autor velmi snadno rozpovídá o součinnosti v rámci tzv. komunity nebo zmíní vstup do Rotary klubu, což působí jako zcela zřejmá záležitost. Nicméně: "Členem Rotary klubu se může stát jen ten muž či žena, kdo byl k členství vyzván. Členy klubu jsou dospělé osoby hodnotného charakteru a pověsti, které jsou významnými osobnostmi v profesi, v některém podniku, organizaci nebo instituci, nebo kteří mají jiné významné společenské postavení." Tedy vzato kolem a kolem, nepotřebujete být členem žádné komunity, jste-li již "dospělé osoby hodnotného charakteru a pověsti, které jsou významnými osobnostmi v profesi, v některém podniku, organizaci nebo instituci". Pokud jste dosáhli takového společenského postavení, nepotřebujete ani knihu Jacka Canfielda.

A tak znova opakuji, že některé postřehy jsou zajímavé a v praxi uplatnitelné, jiné bychom pak měli vnímat jenom jako postřehy. Nečekejme tedy "kuchařku". A jako "nekuchařka" je kniha zajímavou truhlicí nápadů. Doporučuji!

1v8na
17.12.2016 4 z 5

Knihu jsem poslouchala jako audioknihu. Trvalo mi dost dlouho, než jsem si knihu celou poslechla. Pravidel je docela mnoho a některé zaumou tak, že je potřeba se k nim i vracet. Ovšem některé si mezi sebou vzájemně protiřečí.
Na druhou stranu musím ocenit, že ta pravidla, která se mi líbila, určitě budu používat i v reálném životě.
Kniha je motivační, nedává nám přímý návod, ale ukazuje různými příklady, možnosti, jak úspěchu dosáhnout - je jen a pouze na samotném čtenáři, zda pravidla a rady využije či nikoliv. Oceňuji, že kniha byla načtena jednoznačně a jednoduše - nejsou v ní žádné složité obraty, kterým by nešlo rozumět.
Vyloženě knihu doporučuju. Určitě si v ní najde každý to své.
Mě se velmi líbila, obohatila mě o nápady a o možnosti.
Hodnotím ji velmi kladně

flanky
10.04.2016 3 z 5

Nemohu upřít důležitost a nadšení této knihy, přesto mám k ní tolik výtek, že nakonec získala nižší hodnocení. Zde je několik z nich:

- pravidel je příliš mnoho - celkem 64 pravidel k úspěchu je zaznamenáno na cca 440 stranách, což způsobuje, že se jimi prakticky nemůžete řídit, alespoň ne všemi.

- rozporuplnost pravidel - kvůli velkému množství se často stane, že si některá pravidla protiřečí, čímž se omezuje jejich použití v praxi.

- americký trh - Jack Canfield je Američan a v Americe je celkem běžné, že se řečněním a motivací zaobírá mnohem více lidí, než v Evropě. Je tedy logické, že je kniha uzpůsobena americkým podmínkám, a proto je mnoho pravidel v Evropě nepoužitelná.

Bohužel tyto připomínky knihu značně omezují, takže i přesto, že je psána pozitivně, s nadhledem a má za cíl motivovat, v praxi (resp. v Evropě) jsou její možnosti omezené.

drbka
03.04.2016 5 z 5

jedna z nejoblíbenějších motivačních knížek :)

ladyba
08.05.2015 5 z 5

Tuhle knihu by si měl přečíst každý, sice neudělá z každého boháče, nejsme v Americe, ale donutí vás přemýšlet a pokud vás přiměje jen pár věcí změnit ve vašem přístupu k životu, máte vyhráno ani nevíte jak.

Laura78
08.04.2015 5 z 5

Inspirativní, otvírá oči i obzory :) Mám chuť se k ní stále vracet. Napsaná čtivě, optimisticky s humorem a konkrétními příklady.

LadaMaa
18.03.2013 5 z 5

Opravdu velmi dobrá kniha pro ty, kteří chtějí se svým životem jednou pro vždy něco udělat a změnit sebe a svůj život. Nelze ale uplatnit po jednom přečtení, ke knize je potřeba se znovu vrátit a probrat jednotlivé kapitoly postupně..sama čtu podruhé, občas se nám stane, že jsme ještě na některé pasáže dostatečně nedozráli co se týče připravenosti .....takže - doporučuju přečíst, stojí za to!

yank3e
13.03.2013 5 z 5

Jako by Jack Canfield shrnul klíčové myšlenky všech knížek o motivaci, osobním rozvoji, úspěchu, podnikání a organizaci do jednoho celku, do 64 pravidel. Věřím, že jejich dodržování opravdu dokáže život změnit, ale nestačí knížku jednou přečíst. Snad se mi podaří k ní vrátit a skutečně začít něco dělat.