Přátelství z nebes

Přátelství z nebes https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/48221/pratelstvi-z-nebes-48221.jpg 4 12 4

Isabela a Catherine jsou od dětství nejlepší přítelkyně. Nikdo a nic je nerozdělí až do chvíle, kdy do jejich třídy nastoupí nová žákyně Samanta. Ta patří mezi členy Spojenců Negativity, kteří bojují proti dobrým silám. Život obou dívek obrátí naruby: začne tím, že zařídí, aby Isabela nešťastnou náhodou zemřela. Posléze se chystá zničit i Catherine. Isabela se po smrti dostane do nebe mezi anděly a snaží se svou kamarádku před Samantou zachránit…... celý text

Přidat komentář

Vikaziza
03.03.2021

Nebyla to žádná sláva.
Štvalo mě, že jen co se Isabela dostala do nebe úplně zapomněla na svojí truchlící rodinu a kamarádku. Stačily k tomu jenom hromady knih, oblečení a kluk, do kterého se zamilovala na první pohled.
Co se týče Catherine, ta na tom byla o dost hůř. Její rodiče jí nechají, aby se se smrtí své kamarádky vypořádala sama. Vůbec je nezajímá, co se s ní děje, nesnaží se jí pomoct a psychologickou pomoc okamžitě zavrhli jako nepodstatnou.
Představa, že do konce vesmíru chodím do školy zní spíš jako noční můra, než nebe. Uniforma do boje mi přišla dost nepraktická (sukně? To jako vážně?).
Doufala jsem v nějaký zajímavý boj mezi Isabel a Samantou, ale to, co jsem dostala bylo pěkný zklamání. Vlastně mi to přišlo trochu směšný.
Na dvanáctileté holky mi hlavní postavy přišly nějak podezřele rozumné, ale kdo ví, jak to teď je. Taky mě zaujal počet vykřičníků a trojteček. Tolik jsem jich ještě nikdy neviděla.
Vím, že autorce v době napsání nebylo ještě ani patnáct, ale když už se někdo rozhodne jí knihu vydat, mohli by to předtím ještě trochu přepracovat nebo zkontrolovat.

Eliška13
26.11.2017 5 z 5

Tahle knížka byla hodně zajímavá a mně se námět líbil. Ale bylo zvláštní, že se jen jednou zmínili o Isabelině rodině i přesto, že jim zemřela jediná dcera.


Fourgirl
01.03.2015 5 z 5

Souhlasím. Kniha mě zaujala, jak je zmíněno, je moc hezký popisované nebe i hezký nápad psaní si pomocí starého sešitu s mrtvou kamarádkou, nebo tvoření snů. Všem knihu doporučuji :-)

dark.ma93
13.10.2012 4 z 5

Je to krásné, pohádkové, plné fantazie. Strašně se mi líbí přátelství, popis nebe. Líbil se mi styl vyprávění a vtáhlo mně to do děje. Škoda, že knížka není tolik známá. Je to paráda! :)

Štítky knihy

přátelství andělé kamarádky úmrtí

Autorovy další knížky

Lucie Hrochová
česká, 1994
2009  82%Přátelství z nebes
2021  77%Rozplétání
2011  72%Poznání z nebes

Kniha Přátelství z nebes je v

Přečtených24x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených1x
Knihotéce4x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x