Pramen života

Pramen života https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/42120/bmid_pramen-zivota-42120.jpg 5 12 2

Populární učebnice hydrobiologie, kniha o životě ve sladkých vodách, o významu a ohrožení vody, bez které nelze žít. Autor ukazuje, že voda není jen kapalinou, ale životním prostředím. Čtenář se dozví zajímavé informace o podzemních vodách, pramenech, potocích i veletocích, o údolních nádržích, rybnících, jezerech i močálech a jaký mají význam pro člověka a jak je člověk poškozuje. Kniha není pesimistická, místy je burcující, ale autor se vždy snaží nastínit řešení, hledá cestu k nápravě.... celý text

Přidat komentář

jana1976
31.05.2016 5 z 5

Jen díky čtenářské výzvě jsem šáhla po této knize. Myslela jsem si, že bude nuda číst tuto knížku, ale musím uznat, že se mi díky ní otevřel nový obzor. Poznala jsem svět ve kterém žijeme trochu z jiné strany. Opravdu pěkná knížka s krásnými zážitky. Děkuji za ni.

eraserhead
22.06.2011 5 z 5

Tahle kniha mi před mnoha lety velice zpříjemnila pobyt v nemocnici. Strašně mě chytla, za těch čtrnáct dní jsem ji přečetl dvakrát po sobě a jednou za čas se k ní z radosti vždycky vrátím. Je to opravdu dobrodružství, v mnohém překvapivé, v mnohém objevné, velmi zajímavé, poutavé, poučné. Jedním slovem nádhera. Člověk by až nevěřil, co všechno dokáže "obyčejná" voda.