Povědomá temnota

Povědomá temnota https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456066/bmid_povedoma-temnota-lsW-456066.jpg 4 54 18

Malé městečko ve státě Missouri. Na místním dětském hřišti se najdou těla dvou zavražděných dívek. Eve Taggertová, zoufalá zármutkem nad ztrátou své dcerky, která byla jednou z obětí, chce za každou cenu zjistit, kdo je pachatelem odporného zločinu. Temná úskalí života pro ni nejsou cizí – vyrůstala totiž v těch nejbídnějších podmínkách na okraji společnosti, v otlučeném karavanu, s drogově závislou a ne zrovna láskyplnou matkou. Stálo ji mnoho sil vymanit se z tohoto prostředí… a nyní ji pátrání po pravdě a spravedlnosti přivádí znovu na okraj lesů, do matčina karavanu.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Familiar Dark , 2020


více info...

Přidat komentář

IHT
30.11.2023 3 z 5

Hm, zadna velka slava. Vetsina textu se venuje tryznivym mukam hrdinky (popsano dobre, ale je toho docela dost), jednani ostatnich odob je takove nejake zvlastni (zadna dalsi postava mi neprisla verohodna), rozuzleni podivne...

Hvězdinka
14.11.2023 2 z 5

Za mě ne, vleklo se to a pachatel se dá odhalit snadno. Příšerné dětství dvou sourozenců, kteří si nesou své břímě dál a dál. Drsný jazyk k hrdinům patřil, ale celkově mě kniha vůbec nebavila.


JustWomen
31.07.2023 5 z 5

Když jsem začala číst, chtěla jsem knihu odložit, ale byla to pecka. Tak nějak mě to zasáhlo a uvěřila jsem tomu, postavy, styl psaní - úžasné. A ten konec, to fakt byla síla. Doporučuji!

Artep25
21.04.2023 4 z 5

Hodnotím velmi kladně .Způsob vyprávění se mi velmi líbil .Dodávalo to příběhu na autenticitě a skvěle se mi to četlo .Mělo to náboj a napětí .A thriller byl mnohem lepší než první kniha autorky .

okeey
07.11.2021 5 z 5

Boží thriller! Příběh mě vtáhl od první strany, stejně tak jako Dívky z Roanoke, což je předešlá kniha této autorky. Opět další důkaz jaké má naše dětství vliv na naši dospělost. Konec naprosto překvapivý, buď nejsem úplně detektiv, anebo se to opravdu čekat nedalo. Kdyby měla kniha ještě o 100 stran víc, vůbec bych se nezlobila, prožívala jsem s Eve každou vteřinu, ji a její odhodlání najít vraha její 12leté dcerky. Rozhodně doporučuji!

zdendula31
14.07.2021 5 z 5

Za sebe dávám pět hvězd...srozumitelná,zbytečně nerozvleklá kniha.

veronika0382
20.06.2021 4 z 5

Opravdu mě příběh, jako čerstvou maminku, žijící jen pro svoji malou holčičku, strašně zasáhl. Plakala jsem jako želva a nedokázala přestat, nemluvě pak o závěru a vyústění celé zápletky, která je děsivá a vyrazila mi dech... Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

bookcase
28.05.2021 5 z 5

Za mě vynikající. Zprvu jsem si musela zvykat na nespisovnou češtinu, ale respektuji, když má své opodstatnění. A tady měla.

yetti09
16.02.2021 2 z 5

První kniha od autorky se mi celkem líbila, ale tohle teda ne. Chápu, že kniha byla psaná nespisovnou češtinou, protože se to do příběhu hodilo, ale já s tím trošku bojovala. Problém jsem měla s dějovou linkou, která byla nezajimavá a jednoduchá.
Kniha má 320 stránek, ale písmo je velké a před každou kapitou je prázdná strana... Tudíž je celkem problém oblíbit si hlavní hrdiny. V tomto případě, v knize prostě chybí pár stran navíc, aby šel příběh do hloubky.

Kizuizi
21.12.2020 4 z 5

Páni! Tak tohle byla hodně, hodně silná kniha. Je to příběh holky, pocházející z chudých poměrů, jejíž matka nebyla zrovna milá. Je to příběh matky, která se snaží ze všech sil zajistit svou dceru, dopřát ji lepší život a spoustu mateřské lásky. Je to příběh ženy, která přišla o všechno a už nemá pro co žít.

Příběh je strhující, drsný, surový, nepřátelský a místy až hnusný, ale naprosto skvělý. Ponurá atmosféra Vás naprosto pohltí, hovorový jazyk je tu zcela oprávněný (v tomto prostředí není možné mluvit jinak), průběh Vás šokuje a konec odrovná. Jakmile se začtete, není možné knihu odložit. S Eve prožíváte její bolest, vztek i zoufalství. Dozvíme se o průběhu jejího neveselého dětství, ještě neveselejšího dospívání a budeme mít možnost zamyslet se nad tím, jak těžký život mohou mít někteří lidé.
Jak jistě chápete, není to veselá kniha a po jejím dočtení budete jistě chvíli „vnitřně vyčerpaní“, každopádně to stojí za to. I když... myslím si, že to není kniha pro každého, ale jistě bude mít mnoho nadšených příznivců.
Ještě si dovolím pochválit i obálku – ta česká je vážně skvělá!

Katania
18.12.2020 2 z 5

Tohle mě tedy nebavilo. Styl psaní mi nevyhovoval a zápletka mi přišla celkem laciná.

Petronela16
16.12.2020 1 z 5

Ajajaj tak to som si zase dala s touto knihou ! Obrovský omyl, no nechcem byť vulgárna ale fakt jedno veľké H...Ta jedna * je len za asi prvých 30 strán, čo som sa na ne nechala namotat a zdalo sa mi ,že to bude čitateľné.CHYBA! Stále rovnaké babračky v tých istých lajnach,dookola o detstve,dookola o zlej matke, ktorá na konci bude aj celkom normálna,chvilami som mala pocit,že aj jedina normalna , nesympaticka hlavna postava, ktorej umrie decko a ona to berie, asi ako keby jej s prepáčenim za výraz zdochlo morča.No čo vám poviem, dej rozvleceny, siahodlhé opisy ničoho, od polovice som už len listovala a čítala ozaj len to nutné, aby som si už iba potvrdila, že moja domnienka, kto je vrah je správna.Bola. Takže zhrnutie -skoda času a peňazí, treba investovať do niečoho lepšieho.Musim si dobre zapamätať autorku, aby som si nedajbože znovu niečo od nej nekúpila!

knihomolkaJani
08.12.2020 5 z 5

Příběh se mi nejprve četl velice dobře, poté přišel menší zádrhel (možná to bylo i mou náladou), ale zhruba za polovinou se to zase rozjelo a já se už nedokázala odtrhnout. Poslední třetinu dostane kniha úplně nečekaný spád a Vy zůstanete jen zírat. (Nebo alespoň já nedokázala věřit vlastním očím, totálně mě to vystřelilo z "trenek" :D) Co mi občas lehce vadilo byla taková ta psaná hovorová čeština, jinak nemám výhrady ke stylu a jazyku psaní. Mohu jedině doporučit.

anishta
01.12.2020 4 z 5

Nebylo to tak dobré jako první kniha autorky (Dívky z Roanoke), každopádně to mělo tu správnou atmosféru, donutí vás to přemýšlet a vlastně nakonec tyrany obdivujete a oblíbíte si je..

karinga
24.11.2020 4 z 5

Další příjemné překvapení - před začátkem čtení jsem četla jednu ne úplně pochvalnou recenzi, takže jsem neměla valná očekávání, ale!!! Líbil se mi šťavnatý jazyk, syrovost, drsnost a zároveň bolest, něha. Hodně drsné téma smrti dvou mladých dívek a pátrání zdrcené matky po vrahovy. Proč ne. A překvapilo mě hodně, kdo to nakonec udělala a proč. :)

Pitbullka
21.11.2020 3 z 5

Už na začátku díky jedné větě jsem odhalila, kdo je vrah, takže bohužel pro mě zápletka dost slabá. Ačkoliv byl příběh svižný, ten hovorový jazyk mi chvilkami hodně komplikoval čtení a nesedl mi.

Pípasek
21.11.2020 5 z 5

Tragický, temný příběh sourozenců, kteří se po celý život vyrovnávají s následky dětství, které si nikdo nepřeje. Spisovný jazyk by byl naprosto mimo.

Dresia
19.11.2020 1 z 5

Strašně mi vadil hovorový jazyk. Proč? Z jakého důvodu? Nedočetla jsem.

Štítky knihy

pomsta spravedlnost matky a dcery thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

Amy Engel
americká
2020  70%Povědomá temnota
2019  74%Dívky z Roanoke

Kniha Povědomá temnota je v

Právě čtených1x
Přečtených69x
Doporučených2x
Knihotéce136x
Chystám se číst72x
Chci si koupit13x
dalších seznamech3x