Dívky z Roanoke

Dívky z Roanoke https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406210/bmid_divky-z-roanoke-siP-406210.jpg 4 90 27

Patnáctiletá Lane má za sebou smutné dospívání s matkou, která spáchala sebevraždu, a poprvé v životě se vydává mimo New York, do odlehlých oblastí venkovského Kansasu – odjíždí do Roanoke House, kde na ni čeká chladná babička Lilian a charismatický dědeček Yates, ale také stejně stará sestřenice Allegra. Pozná tak nejen svou širší rodinu ale také její tajemnou a konečně i děsivou minulost. Všechny dívky z Roanoke jsou krásné a zdá se, že mají všechno. Ale spojuje je temné tajemství, o kterém se nesmí mluvit. Když ho poznají, utečou – nebo zemřou.... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

The Roanoke Girls , 2017


více info...

Přidat komentář

Pavlína2019
28.12.2023 4 z 5

No, jak koukám níže, vlna pobouření. :-)
To je trošku úsměvné, knihy jsou opravdu přeci jenom různého žánru.
Ne každému ale vše sedí, to chápu.

Popravdě, jsem uvažovala, zda chápu dobře, co čtu. Pak jsem pochopila, že ano, že děj skutečně takový bude.
Rozhodně zvláštní a těžko představitelné, ale kniha se mi velice dobře četla, velmi mě zajímalo, co bude dál, takže jsem úplně spokojená.

Ale nedá se říct, že by obsahovala hromadu nechutností, jak se píše níže – tyto momenty nejsou vybarvené nějak detailně, takže až tak hrozivě nepohoršují, než si uvědomíte, jaké jsou v podstatě.

Navíc je popsána rozervaná stránka dívek, takže je to zajímavý a jiný pohled, než by se mohlo na první pohled zdát.
Nemůžu sice říct, že bych jejich pocity a důvody zcela chápala – jako že bych se do nich vcítila, ale jak říkám, kniha mě velice bavila a doporučuji.
Třeba ji vezmete takto podobně nebo se vám prostě nebude líbit vůbec, ale zkuste to.
Prostě zase něco úplně jiného ke čtení.

JancaMia
03.10.2023 1 z 5

Zvrhlé, nechutné. Půjčeno z knihovny.


Hvězdinka
02.04.2022 2 z 5

Nadšení se nekonalo, děsně se to vleklo. Prolínala se minulost s přítomností jednoho rodu, kde má láska různé podoby, i zvrácené.

_Brunetka_
20.11.2021 4 z 5

Musím říct, že tenhle thriller se nedá srovnat s žádnou knihou z tohohle žánru, kterou jsem doposud četla. Přesto můžu říct, že se mi to moc líbilo. Chytlo mě to od prvních stránek a autorčin styl psaní mě bavil. Nenatahovala nic nudnými pasážemi, které by se daly přeskočit. Čtivosti a napínavosti napomáhaly také pohledy ze současnosti a z minulosti. Navíc se v průběhu čtení nepravidelně seznamujeme s dalšími dívkami z Roanoke pomocí krátkých kapitol, což je bomba. Podle mě byste se měli připravit na to, že tahle knížka je řádně šílená, zvrhlá a zvrácená (taky se pohybujete mezi samými magory), ale můžu vám zaručit vážně nezapomenutelný zážitek. Mně se chvílemi ježily vlasy na hlavě, ale celý příběh jsem hltala. Psychologie postav byla bravurně vykreslená a knížce dodávala až šílenou atmosféru. Autorka sem zakomponovala téma incestu a pedofilie, což je neskutečně originální a mně se to moc líbilo. Taky se tu lehce věnuje domácímu násilí a ukazuje tu to, jaký vliv má na člověka dětství. Konec se mi líbil, i když nenastal žádný WOW efekt. Konečné pocity z knihy jsou opravdu ale šílené a na tohle jen tak nezapomenu. Takže pokud chcete nějaký neotřelý, kvalitní a šílený thriller, který nezapadá mezi ostatní v dnešní době, vřele doporučuju.

Mirin1349
02.09.2021 4 z 5

Ufff, slušná úchylárna. Ač je to pro mě naprosto neuvěřitelné, rozhodně si nemyslím, že by se to někde nemohlo stát. Lidé jsou různí, stejně jako jejich choutky, mnohdy tedy slušně zvrácené jako v tomto případě. Tohle téma není něco, co bych v knihách vyhledávala, nicméně v tomto případě mě čtení bavilo. Kapitoly rychle utíkaly, kniha byla čtivá a rozhodně od autorky zkusím nějakou další.

Leena
30.05.2021 2 z 5

Bylo to takové.. divné..
Chlípný dědek, ochotné dcery a vnučky, připadalo mi to dost nereálné:-)
Nic, co by šokovalo a zaujalo..

Kenan
30.03.2021 4 z 5

Opravdu nechutné téma, ale napsáno dobře. Čte se jakoby nic.

blackoutzuzi
21.12.2020 1 z 5

Na této knížce se mi bohužel zamlouvá snad jen ta obálka.. Tohle mi vůbec nesedlo. Divnoúchylná záležitost, od které jsem čekala napětí, kterého jsem se nedočkala. Zato nám autorka nadělila velmi divný příběh, který jsem ani nechtěla dočíst, ale nakonec jsem to nějak dala. Bohužel tohle je za mě úplně mimo kniha, vůbec nechápu ty nadšené recenze, vždyť to nemá skoro žádný děj!

Zuzi_cte
06.10.2020 5 z 5

Tohle bylo tak syrovy, zvraceny, tajemny a zaroven smutny. Cetlo se to jednim dechem. Libi se mi kapitoly z pohledu ostatnich divek. Je to pekne doplneni skladanky jejich ocima.
Po docteni mi urcite zustane jeste nejakou dobu v hlave.

DominaCZ
08.06.2020 odpad!

(SPOILER) Nic extra, spíš co mi bylo odporné, byly neustálé čtrnáctileté roztahnožky a zbouchlé puberťačky, které bral dědek tak v pohodě.
Tohle já nesnáším, a vyskytuje se to nejen v knihách, ale i v reálu. Není od toho klid, a i tady, v SPOILER!!!!
už to vyžvanily i ostatní kvokny takže to říct můžu i já - incestní knize- to prostě musí být a je to ústřední téma. Prostě roztažený kozatý obepnutý pubošky tentující na slámě.
Sorry, to fakt ne, to mě nedojímá.
Jakej je pak div, že sexy dědek neodolá a k babče holt přijme ještě i svý děvčata?

Já čekala historický drama, utažený korzety, nějaký temný studený sídlo a mračna nad domem s polem plným krákajících vran ... a ne slepice který neví, koho ojet dřív...sorry sorry sorry fakt ne.

Mufa
05.06.2020 5 z 5

Náhodný výběr v knihovně, od toho většinou moc nečekám. Tady ale autorka příjemně překvapila. Téma pro někoho na odplivnutí, ale bohužel i to se děje, takže reálné to je. Líbilo se mi střídání časových rovin a hlavních postav, jen ten hlavní mohl být trochu více rozvedený, co ho k tomu vedlo. I když zjednodušeně řečeno to tam bylo.. narcis, navíc s úchylkou. A po něm potopa. Moc pěkně napsáno, sice to nemělo ten wow efekt, bylo jasné hned na začátku, o co půjde, ale tentokrát mi to vůbec nevadilo.

anishta
28.03.2020 5 z 5

SPOILER...

Nevím jestli mám být zhnusená nebo ještě zhnusenější.

Neobvyklý, drsný a dost nechutný příběh, kde autorka předkládá incest a pedofilii tak geniálně, že vlastně to prvně ani nevnímáte špatně. Až jak příběh postupuje a počet dívek z Roanoke roste, tak Vám šok a zhnusení vypaluje do hlavy díru, stále větší a větší.

Asi mi to nechá šrám na duši. Na druhou stranu je to celé tak skvěle napsané, že nedokážete přestat číst a když to skončí jste zklamaní, že je konec, i přes všechna hnusná témata, která se zde objevila.

Dominika_a
21.03.2020 4 z 5

I když má kniha zvrácený obsah, četla se dobře. Příběh byl plynulý , občas nechybělo napětí , ale pořád se nemůžu zbavit myšlenky, že z příběhu se dalo vytěžit ještě o něco více.

Artep25
27.02.2020 3 z 5

Zajímavý příběh ,ale nějak mně nechytil .Chyběl tomu náboj,nebo hlavní hrdinka mi nebyla moc sympatická nevím .Chyběla tomu jiskra.Aspoň pro mně .

hellena1523
10.01.2020 4 z 5

Po komentářích tady jsem od knihy mnoho nečekala, ale jak už to tak bývá, sto lidí = sto chutí. ---komentář může obsahovat spoilery---
Mně se kniha líbila /teda..."líbila" jak jen je to možné vzhledem k tématu/ a musím nesouhlasit s některými čtenáři zde, mně přišla vcelku uvěřitelná a to, co někteří vytýkají, je dostatečně objasněno právě jednáním/charakterem oněch postav.
V první řadě je nutné říct, že se jedná o hodně patologickou rodinu. Samozřejmě. Ale to se tak nějak táhne. Někdo zde zmiňoval, že mu nesedí, že jsou všechny dívky z Roanoke zdravé a krásné (nebo tak nějak). To mi moc nepřijde. Krásné jsou, to ano, ale zdravé rozhodně ne. Mutace DNA se nutně nemusí projevovat rukou na zádech nebo krásnými potomky jak z filmu Hory mají oči. Přijde mi, že potomci z incestních vztahů byli poznamenáni, resp. poznamenány především sníženou inteligencí - pardon, ale přirozeně člověk ví, že mít sex se svým příbuzným není v pořádku, což třeba u Allegry vůbec nebylo. A celkově mi ty holky nepřišly nějak chytré. K tomu byly zjevné psychické problémy, na kterých se jistě podílelo patologické prostředí, ale myslím si, že i to byl jeden z důsledků incestů.
Chápu, že může některým kniha přijít těžko uvěřitelná, ale na druhou stranu - kuřimská kauza, Stodolovi...to se taky zdálo dost neuvěřitelné (teda aspoň u nás doma šlo o dost šokující zprávy)...
Střídání děje mi v této knize zrovna sedlo a přišlo mi, že se hodí, ale autorka to trochu zabila tím, že příliš brzy začala odhalovat rodinné tajemství, tudíž čtenář chtě nechtě od půlky knihy ví, jakým směrem se bude ubírat a není nijak těžké i odhadnout konec. Třeba posledních 100 stránek už jsem četla s pocitem, že víceméně vím, jak to dopadne, ale chci to teda dočíst. Ještě že autorka píše čtivě.
Oceňuji kapitoly věnované každé z Roanokeovic dívek, to byly příjemné vsuvky, i když už dost odhalovaly to rodinné tajemství, takže když pak (zřejmě) měl přijít wow efekt, tak jsem si spíš řekla "no, konečně".
O něco víc by mě zajímala postava Yatese, jeho motivace, jeho myšlenkové pochody - tady autorka dost klouzala po povrchu.
Kniha určitě není na plný počet, jisté rezervy tam vnímám, ale špatná určitě nebyla. Zhltla jsem ji za dva dny.

Allla9
03.01.2020 4 z 5

Tajemství v této rodině časem odkryje velké zvrácenosti a hodně neštěstí a smutku.

plamínek21
10.10.2019 1 z 5

Jen těžko uvěřitelná a nepravděpodobná úchylnost. Nedočteno.

k.chilli
20.09.2019 4 z 5

I na incestni téma se kniha četla dobře, měla spád a celkově byla zajímavá. Jednu hvězdu přece jen srazim, protože si myslím, že příběh měl ještě o něco větší potenciál a dalo se z něho vytěžit ještě víc....

yetti09
05.08.2019 3 z 5

Kniha nebyla špatná. Jednalo se o neotřelé téma, které chtělo jen více doladit. Velice čtivě napsané, bohužel tam nebyl ten “wow” efekt. Autorka začala velmi brzy naznačovat, tudíž jsem velmi brzo odhadla, jak se bude příběh vyvíjet. Škoda, protože jsem do poslední stránky doufala, že mě něčím překvapí.

mmmisulka.r
01.08.2019 4 z 5

I přes ten zvrácený obsah se kniha četla strašně lehce. Myslím si, že kdyby byly Dívky z Roanoke více doladěné do detailu a krapet prostě vyšperkovanější, že je z toho dokonalý trhák. Takhle je to prostě jen dobrá kniha se super tématem.

Štítky knihy

sebevražda venkov dospívání rodinná tajemství

Autorovy další knížky

Amy Engel
americká
2020  70%Povědomá temnota
2019  74%Dívky z Roanoke

Kniha Dívky z Roanoke je v

Přečtených103x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených6x
Knihotéce88x
Chystám se číst52x
Chci si koupit19x
dalších seznamech4x