Pouť za nektarem nesmrtelnosti

Pouť za nektarem nesmrtelnosti https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/191912/bmid_pout-a-nektarem-nesmrtelnosti-cJj-191912.jpg 3 2 1

Částečně fiktivní, částečně prožité putování moderně vzdělaného Inda na mahákumbhmélu, nejnavštěvovanější a nejslavnější hiduistickou pouť, kde hinduisté mohou jednou za šest let na soutoku Gangy a Jamuny omočit svá těla a zbavit se tak hříchů.

Literatura světová Romány
Vydáno: , Odeon
Originální název:

Amritakumbher sandháne , 1955


více info...

Přidat komentář

PWM
19.03.2018 3 z 5

Živé a strhující vyprávění, popisující událost tak neobvyklou a bytostně vzdálenou našemu světu, že je dokonce těžko uchopitelná a uvěřitelná i pro vypravěče, pro kterého je do jisté míry zvyklostí. Spolu s vypravěčem dostáváme ochutnat nezvyklých tradic, rituálů, pro nás podivných a nepochopitelných motivů chování i pohled na jednotlivé etnické, náboženské i sociální skupiny tak barvité země, jakou Indie bezesporu je. To vše očima dychtícího pozorovatele a v hávu skvělého, téměř autobiografického příběhu, který nenásilně odhaluje, že vedle sebe existuje spousta různých světů, které, ač tolik rozdílné, jsou zcela plnohodnotné a žádný není lepší, než jiný.

Štítky knihy

Indie putování hinduismus poutní místa

Autorovy další knížky

Samareš Basu
indická, 1924 - 1988
1986  80%Lásky nelaskavé
1982  60%Pouť za nektarem nesmrtelnosti