Poustevník

Poustevník https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/36965/mid_poustevnik-oXu-36965.jpg 4 41 4

Kniha je detailním popisem zážitků starého poustevníka ze základny mimozemšťanů, která má údajně být někde v Tibetu. Celý děj se odehrává v jeskyni starého poustevníka. S ním tu prožívá jeho poslední dny života mladý mnich Lobsang Rampa, který sem byl vyslán předními duchovními Tibetu se zvláštním posláním. Poustevník mu má sdělit \"vědění\", jemuž poustevník obětoval velkou část svého života a které má zachránit celé lidstvo před zánikem.... celý text

Duchovní literatura Náboženství
Vydáno: , Trigon
Originální název:

The Hermit , 1980


více info...

Přidat komentář

gersie
07.01.2018 5 z 5

No.....jsem přesvědčen, že pro většinu lidí je tohle nestravitelné ( svědčí o tom i počet hodnocení a komentářů na těchto stránkách ).
Ale pokud člověk opravdu přemýšlí o tom , kde jsme se TU vlastně vzali a jaký je důvod našeho bytí ( což považuje náš "učitel národů" J.A.Komenský za hlavní úkol každého z nás ) , musíme nutně přiznat , že naše rádoby vědecké kruhy profesorů a vědátorů nám předkládají teorie děravé jako ementál , se kterými si sami nevědí rady , ale vehementně popírají cokoli jiného.(což je samo o sobě velice podezřelé)
Tudíž pro každého uvažujícího člověka musí být tahle teorie naprosto přijatelnější , než bláboly ze školy a našich sdělovacích prostředků.
Nevím přesně , zda je tohle ta pravá a správná verze , ale je stokrát věrohodnější , než to , že Naprosté NIC samo od sebe, jednoho krásného odpoledne EXPLODUJE a touhle nečekanou záležitostí vznikne nekonečný vesmír plný něčeho. A že štěrcháním oceánu zničeho nic po přesně stanoveném počtu šplouchnutí se vynoří ryby a ty zase nemají nic lepšího na práci , než vylézt z vody a stát se člověkem.
( zatím co ostatní které nedávaly pozor si klidně plavou dál )
Asi jsem blázen , ale tomuhle zkrátka nevěřím.
Knihu doporučuji všem , kdo si chce rozšířit obzory a trochu si popřemýšlet o věci z jiné stránky.
A komu by neseděla , může si přečíst Stopařův průvodce galaxií a dovědět se podobnou myšlenku v humorném podání.

HaničkaVodička
12.09.2017 5 z 5

Knihu doporučuji všem otevřeným hlavám i duším ... je jako další kousek do skládačky s názvem "Vše je opravdu možné".


pe3czech
15.01.2013 5 z 5

vesirena: Nejlépe jste věc jistě vistihla větou "jiný kraj, jiný mrav". Co Vám, západnímu člověku přijde kruté, je ve světle "objektivní pravdy" nejspíše velmi šlechetné a rozumné. Samozřejmě, urozenému lámovi se do úkolu dvakrát nechce a rád jej přenechá lamači kostí, který je již praxí otrlý, nicméně ví, že je zbytečné klanět se mramorovému památníku s vyrytým jménem nositele zde pohřbeného těla, když obraz zemřelého je stejně nejvíce živý ve vzpomínkách. Raději nad tímto pohřebním rituálem přemýšlím ve smyslu, že je skvělé, když nebožtíkovo tělo může světu ještě jednou pomoci, a to čistě atruisticky. Pokud je Poustevník jedinou knihou od Lobsanga Rampy, může to být zjistění šokující, proto doporučuji přečíst si i předchozí knihy počínaje Třetím okem, neboť jen tak Vám, západnímu člověku, budou "budhistické pravdy" (a to někdy šokující) servírovány postupně - od nejméně překvapivých, po ty více šokující. Tak alespoň budete moci korigovat, co je pro Vás ještě stravitelné, a co je už příliš. Číst Rampovy knihy jednu podruhé může našinci příjemně rozšířit obzory, ale pokud začne odprostřed, může jej to "vyděsit" a Rampu zavrhnout.

vesirena
24.03.2012 5 z 5

nejvíce na mě zapůsobil rituál pohřbívání...jiný kraj- jiný mrav, na mě trochu kruté...informace v knize jsou zajímavé a některé informace pro mne byly zcela nové....

Autorovy další knížky

Lobsang Rampa (p)
britská, 1910 - 1981
1996  87%Třetí oko
1994  86%Příběh Lobsanga Rampy
1996  80%Škola esoteriky
1996  86%Poustevník
1995  90%Jeskyně předků