Potkala jsem Sicílii: aneb Neberte to osobně

Potkala jsem Sicílii: aneb Neberte to osobně https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/409182/bmid_potkala-jsem-sicilii-aneb-neberte-t-p96-409182.jpg 4 41 11

Skvělý průvodce pro každého, kdo chce navštívit Sicílii – ať už doopravdy, nebo ve svých představách. Knížka vtipných příběhů, čerpajících z osobních zážitků autorky, které téměř dvacet let sbírá při důkladném poznávání Sicílie. Její obdiv se váže především k lidem, k sicilskému životu, který se vede piano, piano – tedy pomalu, ctí siestu, je nadmíru srdečný, přátelský, vnímavý, ale nám věčně spěchajícím seveřanům občas leze pořádně na nervy. Obdivuje sicilské umělce – architekty, fotografy, hudebníky, sochaře – a vypráví o setkání s nimi. Ve druhém plánu představuje města, pláže, přírodní parky, dobré jídlo a víno, dává praktické rady k pobytu i pohybu po ostrově, do kterého se zamilovává čím dál více Čechů. Kouzlo vyprávění tkví v autorčině schopnosti vtipně a s nadsázkou líčit tamní život. Za doprovodu obrazů českých malířů a 93 fotografií autorky se dostává do rukou čtenářů kniha vyprávění o setkání s odlišnou kulturou života, typickou pro středomořský ostrov Sicílie.... celý text

Přidat komentář

Briv
22.01.2023 5 z 5

Na podzim jsme se rozhodli, že přeletíme na Sicílii, půjčíme si tam auto a celou ji projedeme. Takže další cesta vedla do knihovny, kde jsme si půjčili různé průvodce, ať víme, kam jet nebo ne. Jeden z nich (asi ne tak úplně průvodce) byla tato knížka, která nás dokonale na cestu naladila, připravila nás na atmosféru, co nás tam bude čekat a hlavně inspirovala nás místy, které nejsou v ostatních průvodcích (a přesně takové my vyhledáváme:). Autorka Sicílii popisuje velice autenticky. Děkujeme za správné naladění na cestu.
P.S.: Bylo tam skvěle, krásná příroda, horské městečka, zapadlé pláže, skvělí lidé, úžasné jídlo i pití a Etna jako třešnička na dortu... A našeho malého syna naprosto milovali, takže se nebojte ani s dětmi.

hapac
11.01.2021 4 z 5

Tak cestopis ani průvodce to tedy rozhodně není, ale pěkné postřehy se slunné Sicílie to jsou. Při jeho čtení se nabíjím energií a taky tak trošililinku závidím.


luckyluke001
29.10.2020 2 z 5

Pohodové čtení.

Peti
07.10.2020

Tato kniha není dle mého ani cestopis, ani turistický průvodce ani kniha jenom vtipných fejetonů. Uvítala bych více osobních příběhů k jednotlivým destinacím.

Vesper001
04.08.2020 2 z 5

Není to cestopis, spíš částečně přepsaný turistický průvodce s několika příběhy a zážitky z pobytů na Sicílii. Škoda, že autorka nepropojila reálie se svými vzpomínkami, v poslední části jsem při suchém výčtu památek x-tého města, přestala číst.

roso.mak
17.07.2020 3 z 5

Spíše takové fejetonky z cest. Příjemně čtivé, hodně tenké. Kdo tuto knihu ale zařadil pod cestopis, nikdy ji neotevřel.

Karolína52
19.07.2016 5 z 5

Poutavý a nevšední cestopis. Je vidět, že Sicílie se stala pro autorku této knihy
druhým domovem.

popeluška
14.04.2016 5 z 5

Kniha je velmi zajimavě a poutavě napsaná. Velmi dobře se četla :-)

vlkove
27.05.2015 3 z 5

Můj první cestopis. Bylo moc zajímavé vyzkoušet něco jiného než jen klasické knihy. Vše bylo popsáno moc mile, z knize bylo cítit že autorka se do Sicílie doslova zamilovala. I přesto že se mi celá kniha moc zamlouvala na Sicílii se nevydám, prostě to není můj šálek kávy.
Grafika knihy je taky celkem dobrá.

danuska
29.08.2013 3 z 5

Skoda, ze tam nie je viac opisov miestnych ludi, urcite by to bolo zaujimavejsie.

Atisa
04.07.2013 4 z 5

Jsem hrozně ráda, že se tato kniha mohla stát mým prvním seznámením se Sicílií. Myslím, že se na to perfektně hodí. Stručná, zajímavá, plná autorčiných postřehů, zážitků a fotek. Člověka krásně navnadí, aby se tam vydal. Škoda jen, že kam se chystám já, se autorce zase příliš nelíbilo :-D Chybí mi však v knížce mapa ostrova s vyznačenými místy, o kterých se v ní píše.

Štítky knihy

cestopisy Sicílie české cestopisy turistické průvodce

Autorovy knížky

Marie Třešňáková
česká, 1952 - 2019
2012  82%Potkala jsem Sicílii

Kniha Potkala jsem Sicílii: aneb Neberte to osobně je v

Přečtených53x
Čtenářské výzvě10x
Doporučených3x
Knihotéce8x
Chystám se číst29x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x