Posvátná prostitutka

Posvátná prostitutka https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59615/bmid_posvatna-prostitutka-P8l-59615.jpg 4 19 6

Starobylé spojení mezi spiritualitou a vášnivou láskou se v moderní době ztratilo v hlubinách nevědomí. Důsledkem je zřetelný pocit nespokojenosti v mezilidských vztazích. Ženská instinktivní přirozenost musí být nyní znovuobjevena, vyzdvižena z nevědomí, neboť její pochopení a uznání jak muži, tak ženami je zásadní podmínkou úspěšného pokračování na cestě k celosti. Pochopení úlohy posvátné prostitutky, lidské ženy, která ztělesňuje vlastnosti bohyně lásky, může být způsobem, jak rozpoznat a naučit se respektovat božské vlastnosti projevující se v každém člověku. S předmluvou Marion Woodmanové.... celý text

Duchovní literatura Literatura naučná Filozofie
Vydáno: , Emitos (Nakladatelství Tomáše Janečka)
Originální název:

The Scared Prostitute. Eternal Aspect of the Feminine , 1988


více info...

Přidat komentář

citronekodvedle
15.09.2023 5 z 5

(SPOILER) Wau úžasná kniha. Děkuji za odhalení co to vlastně posvátná prostitutka je. Nikdy by mě takhle přemýšlet nenapadlo. Ať už zařazení v dějinách, velmi čtivá část, tak pak hlavně vymezení co znamená i panna. Nikoli fyzicky, bez zkušeností. Ale psychologicky, čistá, svá, nespoutaná a svobodná. Čili i matka může být pannou v tomto směru. Kolik věcí mi zapadlo do sebe, část psychologická i když trošku těžší na čtení byla prostě parádní. Na konci kapitolky se sny chápu, ale ty mě až tak nenadchly. Možná kdyby tam předtím bylo něco o analýze snů vysvětleno. Nejlíp odkázat na další knihu, protože to bude na celou další knihu. Ale i tak jsme je asi pochopila. Děkuji za osvětlení tolika mých otázek a zasazení dílků skládačky tam kam patří. Víc najdeš na citronekodvedle IG možná se konečně dokopu k tomu ke knížkám točit videa.

lucygreen
24.06.2023 2 z 5

Toto bylo něco úplně jiného, než jsem čekala. Chyběly mi tam praktické rady do života. Část se sny mě naopak docela zajímala, ale vůbec nebyl popsán například postup snové analýzy a ani kroky, které například ženy dělaly, aby si uzdravily ženství. Ve výsledku to tedy působilo jako náhodné pohádky.


Uruana
17.10.2022 5 z 5

Skvělá. Očišťující, vyživující.

pepap
15.11.2021 4 z 5

Kde je skryta Afrodité v ženě i v muži?
Poslechnuto jako audiokniha. Z poslechu mám dva hlavní dojmy - první je senzační - vymezení posvátné prostitutky v dějinách lidstva a její proměny, ukázky ze starověkých sbírek milostné poezie, srovnání bohyň lásky v jednotlivých kulturách, zastavení se u Máří Magdalény i Panny Marie, paráda, to mě moc bavilo a asi si poslechnu znovu. Druhá stránka poslechu je vykládání snů, které mě zkrátka nepřesvědčilo a po pravdě trochu nudilo. Celkově bych vytkl občas vědecký jazyk popisu a komplikovaná vyjádření, která mi stěžovala soustředění a vnímání knihy. Třeba se to poddá napodruhé.

Sisssi
09.10.2021

Naivní feministické plky o ničem, o posvátné prostituci jsem se vlastně nic nedozvěděla.

Handygirl
20.08.2021 5 z 5

Za mě velmi čtivá. Přečetla jsem ji jedním dechem. Autorka jinými slovy popisuje, tradice matriarchálních kultur, které byly zničeny dalšími kulturami a křesťanstvím. Dřívější posvátná radostná ženská sexualita byla oslavována a následně ovládaná, ničena a zotročena. Autorka popisuje i přirozené důsledky přicházející z touto ztrátou, které sahají až do dnešních dob. Ale to ať si každý přebere dle svého uvážení. Za mě nádherná kniha, která mě ještě více propojila s dávnými kněžkami.

Štítky knihy

sexualita spiritualita ženství dějiny prostituce

Autorovy knížky

2004  85%Posvátná prostitutka

Kniha Posvátná prostitutka je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě2x
Knihotéce13x
Chystám se číst32x
Chci si koupit19x