Posvátná opičí řeka - výlet s Bohy na kanoi

Posvátná opičí řeka - výlet s Bohy na kanoi https://www.databazeknih.cz/img/books/19_/194362/posvatna-opici-reka-vylet-s-bohy-na-qLA-194362.jpg 4 2 1

Dobrodružný cestopis a zároveň historicko-kulturní výklad o povodí řeky Usumacinta ležící na hranici mezi Mexikem a Guatemalou.

Literatura naučná Cestopisy a místopisy
Vydáno: , BB art
Originální název:

Sacred monkey river


více info...

Přidat komentář

Pablo70
16.01.2021 5 z 5

Tato bezesporu dobrodružná kniha není pro každého, ale kdo již přičichl ke kultuře starých Mayů a zajímá ho jejich kosmologie, pojetí světa a historie i současnost Palenque, je tu zcela správně:
"V kosmogramu jako Palenque jste stěží mohli vytvořit dokonalejší či konkrétnější metaforu Vodní stezky, místa, kde si stálí obyvatelé i poutníci mohli vizualizovat, a dokonce v praxi vyzkoušet "vstup na cestu" do nebes jako Chan-Bahlum, kterého mohli vidět v Chrámu listového kříže, nebo Pacal na víku svého sarkofágu. Mnoho duší muselo dlouho hledět do tohoto tunelu a možná šly rituálním způsobem až na jeho druhý konec, kde se vynořily proměněné, poté, co přemohly smrt..."
Ve své knize Shaw spojuje napětí dobrodružné cesty s hlubokými historickými znalostmi, přesným okem přírodovědce spojuje minulé s přítomným a magické s pozemským. Je to kniha z rodu Sněžného levharta ad. cestovatelských knih s hlubokým přesahem.

Štítky knihy

archeologie cestopisné příběhy Mexiko dobrodružství plavba starověké civilizace Guatemala

Autorovy knížky

2002  80%Posvátná opičí řeka - výlet s Bohy na kanoi