Poslední tango s Carmen

Poslední tango s Carmen https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/140467/posledni-tango-s-carmen-140467.jpg 3 57 15

Do života Carmen Berkové, úspěšné zubní lékařky, zasáhne osud v podobě sympatického muže, s nímž protančí noc v cizím městě. Když se ráno Carmen probudí v cizí posteli...

Přidat komentář

laura
05.08.2021 3 z 5

Oddechový, čtivý a místy vtipný příběh, kterak Carmen ke svému štěstí přišla :)

Sice nereálné, ale tak nějak té bláznivé ženské fandíte. Protože kdo by nechtěl svého Vikinga ;)

Příběh těžko uvěřitelný, nicméně vcelku milý. Pro toho, kdo se dokáže na tu chvíli odpoutat od reality a zapomenout, že svět píše daleko jiné scénáře...

Siegrid
30.09.2020 3 z 5

Od této autorky jsem zatím četla asi jen 2 knihy. Jejich anotace nebo název mě totiž ani neoslovil. Vím, že si na diskuzích hodně stěžují u této autorky, že popisuje hodně o jídle....to v této knize nijak není. Kromě této knihy jsem četla ještě Darovanému manželovi na zuby nekoukej. Líbilo se mi, že autorka umí pěkně popsat - vykreslit postavy, jejich charaktery a styl psaní je mi sympatický. Dle mého stojí za přečtení. Neurazí, ale stačí si knihu půjčit.


JancaMia
30.12.2018 2 z 5

Tak nevím je to ještě pořád červená knihovna anebo degustačí menu na meetingu kolegů,přátel,ex přítelů, ex-manželů , babiček, dědečků ...

Aknel26
31.01.2018 1 z 5

Já jsem se opravdu snažila číst poctivě, ale nakonec jsem to vzdala a posledních cca sto stran jen zběžně prolistovala až k (ne)překvapivému konci.
Co se týká slohu, není to žádná sláva, když už se čtenář(ka) neutopí v záplavě závorek, pak se ztratí v tom davu přátel, jejich partnerů, dětí a rodičů... Nebo možná v až příliš detailních popisech všech těch výborných jídel, jaká vaří na své báječné zahradní party.
Přibližně od poloviny knihy jsem navíc z hlavy nemohla dostat závěrečnou scénu z Pytlákovy schovanky, kde pan Nový vysvětluje, že tato komedie se vysmívá kýčovité buržoazní zábavě a pokleslému či schematickému čtivu... Toto ale bohužel není parodie.
Carmen má úžasné přátele, kteří mají úžasné rodiny, má naprosto skvělé rodiče s vilou na Ořechovce, velmi šlechetné partnery, kteří jí dávají šlechetné dary (úplně jsem nadskočila, když Michal pozval Carmen do Ambiente, aby se s ní dohodl, že jí dá k Vánocům kožený kabát - a když se s ním ona rozejde, řekne jí, že jí tedy dá kabát jako dobré kamarádce; stejně jako jsem valila oči, když jiný muž při první návštěvě ve vile jejích rodičů přinesl mamince 21 růží v meruňkové barvě, tatínkovi stoletý koňak a Carmen překrásný tyrkysový šál s třásněmi). K tomu pozvání na víkend v Bruggách od muže, kterého zná asi dvě hodiny (Carmen si s sebou bere tři kostýmky, které jí fantasticky sluší, jak jinak), žádost o ruku v Benátkách, pořízení "malého zámečku" v Třeboni, koupě kabrioletu audi... A na konci pár šokujících náhod a zvratů. No zkrátka nuda, nuda, růžová, růžová.

Januli
09.01.2018 2 z 5

Jako oddechovky slouží knížky A. Jakoubkové dobře, ale co je moc, to je moc. Až moooc červená knihovna.

helča5
28.09.2017 1 z 5

Kniha se mi moc nelíbila,líčí životní problémy zubařky Carmen a jejích kamarádek,hodně červená knihovna,od této autorky jsem četla lepší knihy.

ritz
13.04.2016

Trochu červená knihovna, trochu jídelní lístek... ale jinak oddechovka pro dlouhý zimní večer.

Marika Vanova
27.08.2015 4 z 5

Docela čtivé. Jen to množství exotických jídel ve mně vyvolává smíšené pocity.

Janasem
06.05.2014 4 z 5

Další kniha u které mám pořád hlad - pak nemá být člověk při těle. Příjemná oddychovka pro chvíle volna.

sabca
16.06.2013 4 z 5

Dobré oddechové čtení. Přesto jsem od této spisovatelky četla lepší knihy.

Blondy29
29.05.2013

Kniha se dobře četla. Ze začátku jsem se nemohla začíst, ale pak se mi i docela líbila. Je teda pravda, že o jídle se tam psalo mnoho. Ale souhlasím s názorem, že autorka píše jako podle šablony.

Hřibče
08.04.2013 3 z 5

Začátek knihy mě velmi bavil, měl spád, bylo to vtipné, líbil se mi humor hlavní hrdinky. Dá se říct, že kdyby to ve stejném duchu pokračovalo až do konce, bylo by to fajn, jenže... Jenže to by tam nesměly být "zpomalující" úseky, kdy se čtenář dozvídá, co ten a ten rád vaří a jí, zážitky všech z dětství a jaké si dělali navzájem sami sobě schválnosti, které mě bohužel příliš nebavily. Kdyby tam tohoto bylo méně, příběhu by to pomohlo a děj by měl lepší spád. Příběh sám o sobě je vcelku dobrý, jsou tam zvraty a překvapení, čte se celkem příjemně a je i milý. Škoda jen té zbytečné omáčky...

Lidka
21.03.2013 1 z 5

Pro mne tedy klasická červená knihivna, bohužel.

bookcase
20.03.2013 4 z 5

Příjemný románek, který jsem dala za jeden večer. I paní Jakoubková píše podle šablony - její hrdinky mají exotické jméno, vztahy se jim nevyvedou, většinou jim pomáhají rodiče, v rodině bývá generálem matka. Všechny umí výborně vařit - při čtení mám vždycky chuť se dobře najíst. :-).Ale všeho moc škodí.

mi-nul-o
18.03.2013 3 z 5

Příjemná četba. Takový vtipný románek pro ženy, jen poněkud překombinovaný.