Procitnutí

Procitnutí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/519281/bmid_procitnuti-p0T-519281.jpg 2 2 2

Poslední stín série

< 2. díl >

Největší hrozba života ve vesmíru, garénové, přichází. Echion I a II už padl. Která planeta bude další? Možná samotné srdce Impéria, Selis I. Ronald Wright nalezl na planetě Ares svou minulost. Využije znalosti k záchraně lidstva? Zvládne si při tom udržet svobodu? A svůj život?

Přidat komentář

tesak7804
21.09.2023 3 z 5

Kniha navazuje tam, kde předchozí díl skončil a pokračuje v trochu jiném stylu. Druhý díl je hodně meditativní a je v něm vidět rozsáhlá duševní přeměna hlavního hrdiny a jeho růst. Nachází se zde hrstka akčních scén, během kterých se dozvíme nové informace ohledně úhlavních nepřátel, historii lidstva a také nám je zodpovězeno několik otázek z prvního dílu. Poslední asi třetina děje se potom vrací zpět do stylu předchozího dílu, kdy se dostává znovu ke slovu akce. Osobně mě hlavně konec zaujal natolik, že se těším na díl třetí.

Mé postřehy a myšlenky po dočtení:
1.) Ve stylu typických "českých béček" dojde na sexuální scénu. Což není zrovna můj šálek kávy, ale do příběhu to v tomto případě alespoň sedí.
2.) Na rozdíl od jedničky je dvojka z větší části spíše filosofická. Čtení mi přišlo místy zbytečně zdlouhavé. Retrospektivně je ale část textů, které jsem při čtení považoval za zbytečné, důležitá pro pozdější události, to ovšem neplatí všude.
3.) Unikátní pohled na mystično a paranormální vjemy hodnotím kladně. Zde nemám co říct, kniha to postupně odhaluje sama :).

Závěrem a hodnocení:
Knize dávám solidní 4 hvězdy. Dal bych 5, ale bohužel je za mě tento díl až moc popostrčen směrem sáhodlouhých vnitřních monologů a filosofování. Věřím že si tento styl textů najde své čtenáře, já jsem ale spíše milovníkem stylu prvního dílu, který hrdinovy rozsáhlé mentální monology kompenzoval velkým množstvím akce, detailními popisy vybavení a techniky. To v tomto dílu nechybí, ale vše je nesouměrně rozmístěno pouze na začátku a konci. Knize by za mě prospělo více akčních scén.

Antivirus0-0
02.09.2023 odpad!

Zatial som na 29% knihy . Zatial je to peklo.. dej 0, okrem rozsiahlych dusevnych pochodov hrdinu sa sem tam dostanu na rad kratke dialogy, ktore zneju akoby ich pisal robot alebo google translator prekladanymi klise hesiel ako z novin v 50tich rokoch.. snad sa to rozbehne inak knihu mazem z citacky... tak nic, po 36% som to vzdal. Citat hole vety ma vazne nebavi.


Autorovy další knížky

2022  60%Projekt Y
2023  30%Procitnutí
2023  %Střet obrů

Kniha Procitnutí je v

Přečtených3x
Knihotéce32x
Chystám se číst4x
dalších seznamech1x