Projekt Y

Projekt Y https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492535/bmid_projekt-y-nCy-492535.jpg 3 4 3

Poslední stín série

1. díl >

Neznámá galaxie. Mladé kolonie lidstva bojují o přežití. Jak se zde lidstvo ocitlo? Proč není na Zemi? A existovala vůbec Země? Za odpověďmi se skrývá děsivé tajemství. První díl epické sci-fi ságy.

Přidat komentář

hoopoo
04.04.2024 1 z 5

(SPOILER) Bohužel jen 1 hvězda a ještě jsem nad ní váhal. Tato "epická sága" je spíš epický průšvih. Například přeskakování témat. Bude to vesmírné dobrodružství, kdy 6 lodí odplouvá osidlovat nové planety přičemž jejich hlídková loď překvapivě odpouvá někam do pryč?
Nebo střílečka po vetřelcích - garetech, garenicích či gantátech? Nebo hledání stop po bývalém vojenkém výzkumu?
Velmi kusé vyprávění, často holé nerozvité věty. Dočetl jsem první díl, ale druhý díl ani nemám náladu otevírat.

Headvay
29.08.2022 4 z 5

Zajímavý start, ale později jsem se občas ztrácel v rozvleklém popisu situací, pocitů, myšlenek, a to vše spojené v jeden proud slov. Jako celek je příběh napínavý a čtiví a těším se na jeho pokračování. Rozhodně je tam potenciál zrození minimálně poloboha schopného ochránit alespoň část lidstva.


tesak7804
22.07.2022 4 z 5

Military sci-fi od českého autora. Na můj vkus trochu dlouhé dialogy, ale jinak hodně zajímavá myšlenka a nápad. Zasazení je originální a příběh nadchne, spousta akce - co víc si přát.

Sáhodlouhé úvahy postav, detailní popisy vybavení a výstroje, dlouhé monology i dialogy a ostrá akce. To jsou všechno věci, které jednoho člověka odradí a jiného naopak nadchnou - já osobně spadám do skupiny lidí které nadchnuli.

Kniha nezapře, že je autorova (povedená) prvotina. Stejně tak nezapře svou inspiraci hned v několika herních světech.

Finální hodnocení? Za mě 5 hvězd, protože i přes jisté nedostatky jsem se na konci těšil na druhý díl, který ale zatím bohužel není k dispozici. Dal bych 4, ale celou dobu jsem se neskutečně bavil a to se často nestává. Osobně doporučuji dát knize určitě šanci a podpořit tak začínajícího autora.

Štítky knihy

vesmír boj o přežití Země (planeta) kolonie galaxie

Autorovy další knížky

2022  60%Projekt Y
2023  30%Procitnutí
2023  %Střet obrů

Kniha Projekt Y je v

Přečtených7x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce35x
Chystám se číst11x
Chci si koupit2x