Porážka

Porážka https://www.databazeknih.cz/img/books/26_/268437/mid_porazka-posledni-republika-iii-268437.jpg 4 10 3

Poslední republika série

< 3. díl

Porážka, závěrečný díl trilogie Poslední republika Viktora Suvorova, slavného „skandalisty“ druhé světové války, podává čtenáři vysvětlení, proč Sovětský svaz tuto válku nevyhrál, nýbrž naopak prohrál. Kriticky hodnotí rovněž sovětskou a ruskou historiografii druhé světové války. Autorovi nelze upřít mimořádnou poutavost celého díla i přes jeho kontroverzní hodnocení událostí. Proto jsou jeho knihy vydávány v četných překladech.... celý text

Válečné Literatura naučná Historie
Vydáno: , Naše vojsko
Originální název:

Крахът , 2014


více info...

Přidat komentář

panouk
17.02.2023

Knize škodí špatný překlad a ani sazba se nevyznamenala. Vojenská terminologie je tu komolena, často je nutné si domýšlet. Škoda jinak zajímavé práce.

Oplak
03.06.2020 4 z 5

Mám rád štýl písania Rezun-Suvorova. Je to rovnako čítavé ako prvé dva diely. Množstvo mien, čísel, údajov, ale to už patrí k autorovým knihám. Podnetné.
Samozrejme, Suvorove informácie si overte. Ako dnes už všetko.
Najlepšia pre mňa bola kapitola - Čím hrozilo oddalování.

,,Nikdy jsme nežili jinak. Buď jsme bojovali, nebo se připravovali na válku. Jinou zkušenost prostě nemáme."
Světlana Alexejevičová,
Moskovskije novosti, 30.4.-7.5.1995


Gracian1964
05.08.2016 5 z 5

Ha...žiadny komentár? Opäť raz som prvý? Na knihu som naďabil úplnou náhodou (neviem, prečo spomínam náhody, v ktorých existenciu neverím) na výlete v Prahe, vo veľkej predajni kníh na Václavskom námestí. Pôvodne som si chcel kúpiť niečo iné, ale keď som ju zahliadol, bolo rozhodnuté. Doma mám už niekoľko rokov prvé dva diely a bol som v tom, že tretí nebude. A tu zrazu aké prekvapenie, hm... Je zrejmé, že autor sa v problematike vyzná, je erudovaný, baví ho to a je správne a drzo zažratý do témy. Zdá sa, že všetko, o čom píše, je pravda, ale o tom som presvedčený už dávno, takže pre mňa žiadna prekvapujúca novinka. Možno bolo v knihe priveľa konkrétnych údajov, dátumov a mien, ale čo už, patrí to k veci, nič som nepreskočil a všetko poctivo prelúskal. A rýchlo, napriek tomu, že kniha je pomerne obsiahla a hrubá.