Poslední místo, kam se podíváš

Poslední místo, kam se podíváš https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/442073/bmid_posledni-misto-kam-se-podivas-62m-442073.jpg 4 195 55

Roxana Wearyová série

1. díl

Nikdo neví, co se stalo se Sarah Cook. Krásná blonďatá teenagerka zmizela před 15 lety, té noci byli její rodiče ve svém domě brutálně zavražděni. Její přítel Brad: černoch a ze špatné části města, byl usvědčen z vraždy a nyní je v cele smrti. Ačkoli celou tu dobu trval na své nevině, čas se krátí... Do popravy zbývá jen pár týdnů, když jeho oddaná sestra nahlásí, že Sarah zahlédla u jedné čerpací stanice. Je ochotna zkusit cokoli, najme soukromého detektiva Roxane Weary, která se snaží Sarah najít. Roxanne se stále nemůže vzpamatovat z nedávné smrti svého otce-policisty při výkonu služby, snaží se zapomenout tak, že pije ve dne v noci. Ale příběh Sarah ji pohltí, zvláště když najde spojení mezi ním a nevyřešeným případem svého otce, ve kterém jde také o únos mladé dívky. A Roxana zjistí, že dívek bude zřejmě mnohem víc...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: ekniha , Omega
Originální název:

The Last Place You Look , 2017


více info...

Přidat komentář

Zlatinka.Emilly
12.02.2024 3 z 5

Asi jsem od knihy očekávala víc, než nabídly komentáře čtenářů. Ač samá whisky, četla se kniha docela dobře, ne že bych jí někdy znovu chtěla číst. Kniha splnila moje očekávání, tzn. Sára i Veronika, obě živé a relativně zdravé, Bradovi se dostane satisfakce a já mohu knihu zabalit a poslat do druhých rukou.

kalinka99
13.01.2024 4 z 5

Píšu komentář již s odstupem a těžko se mi příběh vybavuje. Vím, že příběh rychle ubíhal a byl i čtivý, ale vadilo mi jak byla vyšetřovatelka vykreslena. Věčné pití whisky a dalšího alkoholu mě spíše otravovalo.


Anasa
23.10.2022 4 z 5

Tak jsem zjistila, že mám problém. Knihu jsem četla před víc než měsícem a bavila mne. Velmi. Jenže jsem si ji nezapsala do přečtených. Pár týdnů uteklo a říkal jsem si, že bych měla zapsat .... ale co? Dnes jsem knížku objevila na manželově nočním stolku, to je ona! Jenže o čem to vlastně bylo? Musela jsem ji otevřít, aby se mi děj začal vybavovat. Pak jsem si vzpomněla. Ne, alkohol mi tolik nevadil, jen jsem si říkala, co je to za módu, že hlavní hrdina, v tomhle případě hrdinka, je alkoholik. Děj měl spád, padoucha jsem neuhádla, dokud k němu Roxana sama nezačala směřovat. Zakončení překvapivé a tvrdé, ale bohužel se nedá říci, že neuvěřitelné. Takže výborná odychovka na víkend, zaujala, připoutala ke čtení, ale jak rychle jsem ji přečetla, tak rychle jsem na ni zapomněla. Nevadí, někdy si potřebuji odpočinout.

markyticka
30.08.2022 4 z 5

Hlavní postava, která se stále nalévá whisky. Je smutná, opouštěná, nešťastná a neví, co chce a co se sebou... Chvíli mne to rozčilovalo, ale pak jsem se přes to přenesla a alkoholové eskapády lehce vytěsnila, příběh byl napínavý, konec nešel dopředu odhadnout.

Madelisi
29.08.2022 3 z 5

Jenom hlavní hrdinka vidí spojitost v zdánlivě samostatných případech. Překonává překážky, které ji pod nohy hází celá policie.
Detektivní případ je napínavý, zločince jsem sama neobjevila. V tom, jak hrdince došlo, kdo za vše může, je jedna nelogičnost. Na policejní stanici a obecně v jejím obvodu je persona non grata, tak jak to, že si tam může jít prohlížet staré fotografie?
Dále se ji líbily její myšlenkové pochody.
Menší zklamání cítím z romantické linky, která nedopadla podle mých romantických představ. Nicméně přístup hlavní postavy k sexu je hodně uvolněný, což je pro ženskou hrdinku celkem neobvyklé.

Haduwig
22.06.2022 5 z 5

Knihu jsem četla hned po Údolí mrtvých, takže podobná zápletka a hlavním hrdinou byl také soukromý vyšetřovatel - David Raker je navíc skvělý, takže jsem k Roxaně přistupovala s notnou dávkou skepse, že to tedy nějak přelouskám, když už jí mám doma jakou dobu.

A Lepionka mi připravila naprosto parádní jízdu s velmi uvěřitelnou Roxanou, skvělými vedlejšími postavami, spoustou nezdaru ve vyšetřování a napínavým koncem. Za to moc díky a těším se na další pokračování!

Twinny
13.12.2021 5 z 5

Četla jsem několik knih ve snaze překonat čtenářskou krizi a tohle byla kniha, která mně z ní vyhrabala. Prožila jsem skvělé dobrodružství s Roxanou. Hlavní hrdinka je skvělá a doufám, že o ní budou další knihy.
Sám příběh je napínavý a dobře promyšlený. Několik událostí, které se zdají být náhodné, do sebe skvěle zapadnou. Akorát příště prosím méně chlastu.

TessieB
18.10.2021 5 z 5

Kniha mě moc bavila, až jsem z toho docela překvapená. Nebylo to krvavé a přesto to bylo napínavé a chytlo mě to. Jsem zvědavá, jestli se s Roxanou znovu setkáme. Povedený debut spisovatelky :)

NoraHudecová
24.08.2021 3 z 5

Sarah zmizla pred 15 rokmi, presne v tú istú noc, ako boli zavraždení jej rodičia. Za ich vraždu bol odsúdený priateľ Sarah - Brad, ktorý sedí v cele smrti a do jeho popravy zostáva len niekoľko týždňov. Bradova sestra verí v jeho nevinu a potom, ako na čerpacej stanici zazrie Sarah, púšťa sa do boja o život svojho brata a najíma si súkromnú detektívku Roxane Weary. Nanešťastie Roxane práve prechádza ťažkým životným obdobím a prekonať smrť svojho otca jej pomáha najmä alkohol. Napriek súkromným problémom rozbehne pátranie po nezvestnej Sarah Cookovej a vyšetrovanie ju obzvlášť pohltí vo chvíli, keď objaví spojenie s jedným z nevyriešených prípadov svojho mŕtveho otca – policajta.
Debut autorky Kristen Lepionka sa bohužiaľ nezaobišiel bez klišé typu - problémový detektív so sklonom k alkoholizmu, nezvestné dievča, laxný prístup policajtov k prípadu či "nedotknuteľnosť" určitých ľudí. Napriek tomu má niečo do seba. Gradujúci dej, detailne rozpracované postavy a nečakané rozuzlenie. Osobne by som žánrovo knihu zaradila niekde medzi detektívku a triler. Bolo to fajn čítanie, ale myslím si, že už o pár mesiacov si na príbeh ani nespomeniem.

Anette99
14.08.2021 5 z 5

Tahle kniha pro mě byla to pravé. Sympatická hlavní hrdinka, která má zároveň zálibu v alkoholu a ne úplně dobré vztahy s rodinou (bez detektiva, který má nějakou neřest, neí pořádná detektivka) hledá dívku, která zmizela před 15 lety. Během vyšetřování zjistí, že ve městě nejspíš řádí sériový vrah. Když se začne pohřešovat další dívka, Roxana musí jednat rychle a postavit se místní policii, která se snaží zabránit ji v dalším vyšetřování.

Kniha měla spád, napětí bylo dávkováno postupně, ani chvíli jsem se při čtení nenudila. Tady na databázi je knížka označená jako první díl série se soukromou vyšetřovatelkou Roxanou, tak jsem zvědavá, jestli bude nějaké pokračování. Pokud ano, určitě si ho ráda přečtu.

Tyn_a
04.08.2021 5 z 5

Tak tohle mě hooodně bavilo! Nechybělo napětí, humor, gradace zápletky. V knize bylo snad naprosto všechno, vždyť jsem se nestihla ani chvilku nudit.

Je to jedna z těch knih, co jsem koupila ve výprodeji a dost dlouho čekala na to, až ji přečtu. Kdybych věděla, že bude tak skvělá, začnu ji dřív. Jediné, co mě mrzelo bylo to, že jsem ji měla doslova zhltlou ani ne za dva dny...
Hlavní postava mi bude chybět, sympatická, mladá dívka, které v žilách koluje krev vyšetřovatele, ale i vedlejší postavy a jejich milostné, dramatické zápletky.

Možná si ji přečtu někdy znovu, je to ten typ knihy, která si to zaslouží. :))

"V mých představách to vyšetřování vypadalo víc jako Colombo."
"Jako, že si zapálím doutník a za hodinu a půl bude případ vyřešen?"

...a samozřejmě, vy co váháte, zda ano nebo ne, určitě doporučuji!! Všemi deseti. :)

nela3812
12.07.2021 3 z 5

Začátek knihy nevypadal příliš slibně. Čekala jsem, že hlavní postava se brzy zhroutí pod náporem alkoholu a bude z toho naprosto jiný příběh – spíše o hledání dna lahve, než ztracené dívky. Asi ve třetině se to však změnilo a detektivka šla do sebe. Příběh se začal nabalovat o další zápletky, příběhy a záhadná zmizení. Autorka v příběhu rozhodila malá, téměř neviditelná vodítka. Ale po spojení to bylo tak prosté, že jsem v takovou zápletku už ani nedoufala. Pravděpodobně je to tím, že velkou část mých myšlenek překryla Roxanne a její alkoholové/sexuální zkušenosti. Rozhodně to byla zajímavá hlavní postava, jen za ní bohužel zanikal zbytek příběhu.

Upřímně si nejsem jistá jak hodnotit, skutečného vraha bych správně netipla, což je pro autorku rozhodně velké plus ke zpracování příběhu. Ale ačkoliv jsem knihu přečetla za 2 dny, nenechala ve mně nijak výraznou stopu.

Dívám-li se na to zpětně, vidím to na 3,5/5. Nemohu říct, že by to bylo špatné, nicméně v porovnání s podobnými knihami mi tato kniha zapadá a pravděpodobně si na ní za pár týdnů ani nevzpomenu.

Gracinka
16.06.2021 4 z 5

Velmi čtivá knížka.
Vadilo mi akorát, že hlavní hrdinka byla alkoholička.

kachnat
03.06.2021 5 z 5

Prvních asi 40 stran jsme si myslela, že knihu budu číst hodně dlouho... Pak se děj rozběhl a musela jsme knihu dočíst ještě ten samý den.... Velmi čtivá detektivka se zajímavým vyústěním.

jana0338
27.03.2021 4 z 5

Bavilo mě to hodně , napínavé , nemohla jsem se odtrhnout .

Kniholapka
09.02.2021 3 z 5

(SPOILER) Na tuto knihu jsem se těšila. Ovšem i přes vysoké hodnocení zde na databázi cítím lehké zklamání.
Za mě se kniha dost dlouho vlekla a nic moc se tam nedělo. Konec byl za mě tak trochu uspěchaný. Dost dlouho se v knize nic nedělo a najednou je vlastně konec. Přišlo mi, že chybělo takové to mrazivé napětí.
Hlavní hrdinka byla stylizovaná do role ženy, která ztratila otce, jejím kamarádem je alkohol a je tak trochu ztracená ve svém životě. Mně osobně se tato stylizace nelíbí, navíc je více knížek, kde jsou ženské hrdinky takto charakterizované. Za mě je to škoda.
Jinak se mi ale líbilo téma a opravdu mrazivá představa být někde vězněna tak dlouhou dobu jako jedna z hrdinek.

Evaho73
24.11.2020 3 z 5

(SPOILER) Od začiatku mi nesadol tak trochu hybridný charakter hlavnej postavy, ktorá si vôbec nezískala moje sympatie.
Trištvrtina knihy bola pre mňa nezáživná, kedy som bola hlavnou hrdinkou a jej správaním úplne znechutená. Sem - tam sa objavila nejaká indícia a určitý spád to začalo mať až v poslednej štvrtine knihy, kedy sa konečne detektívna zápletka začala niekam posúvať, ale napokon aj celkom rýchlo skončila.
Neviem, ale asi je teraz taká všeobecná móda, že ženy vyšetrovateľký autori dosť často prezentujú, ako životom poznačené alkoholičky s neurčitou sexuálnou orientáciou, pri ktorých sa rozplačú aj najtvrdší chlapi a ja som zistila, že tieto charakterové črty mňa osobne nijak zvlášť neohurujú.

EmillyT
22.11.2020 4 z 5

Z počátku mě kniha příliš nebavila, ale to se rychle změnilo. Jedná se o velmi napínavou detektivku a překvapilo mě, jakým směrem se příběh vyvinul.

Matilda
10.11.2020 4 z 5

Skvělý thriller, čtivý a napínavý.

nicol.s
23.10.2020 5 z 5

pěkná kniha, moc se mi líbila, čtivé a napínavé :)