Poslední manželka

Poslední manželka https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470687/bmid_posledni-manzelka-3NL-470687.png 3 59 20

Od autorky mezinárodního bestselleru Dokonalá přítelkyně. Kdybyste mohli mít poslední přání, komu byste jej svěřili? Dvě ženy. Přání na smrtelné posteli. Spleť lží, pod jejíž tíhou se jim zbortí svět. Nina a Marie byly nejlepší přítelkyně – dokud Nině nediagnostikovali smrtelnou nemoc. Než zemřela, požádala Marii, aby jí splnila několik posledních přání. Jedním z nich bylo, aby se kamarádka postarala o její rodinu – syna, dceru a manžela Stuarta. Mýlila se však, když si myslela, že Marie je někdo, komu může věřit. Nina totiž netušila, že vším, po čem Marie kdy toužila, byl Ninin úžasný život, a že má Marie vlastní plány. A udělá cokoli, aby dostala, co chce. Marie má za to, že slib vůči rodině nejlepší přítelkyně může dodržet za vlastních podmínek. Po Ninině smrti převezme její roli a nastěhuje se k její rodině do impozantního venkovského domu. Ačkoli má Marie nyní vše, po čem toužila, neustále ji sžírá pocit viny. Zanedlouho pak do schránky začnou chodit znepokojivé výhružné vzkazy od neznámého odesílatele. Když se navíc po letech na scéně objeví Camilla, jejich společná přítelkyně ze studií, začnou se Mariiny plány postupně hroutit a pojme podezření, že za Camilliným návratem stojí temné úmysly. Neví však, že i Nina skrývala vlastní šokující tajemství, jež úzce souvisí i s Mariinou minulostí.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

The Last Wife , 2020


více info...

Přidat komentář

Luigi1
15.10.2023 5 z 5

Tenhle psychotriller byl docela dobře čtený

Iva066
27.06.2023

Na rozdíl od ostatních zde, mně přišla kniha velmi čtivá. Je to spletenec, žádná z hrdinek není ani černá, ani bílá, jejich osudy a se proplétají a někdy nechápete jejich konání, ale přišlo mi to dost ze života, kde jsou lidé černobílí, některé jejich skutky jsou dobré a něčím se člověk prostě nechlubí nebo si pro to udělá jinou verzi. A to včetně manžela jedné ženy, který se na začátku jeví jako skvělý otec od rodiny a úžasný manžel zemřelé přítelkyně.


martinaandulka
29.01.2023 5 z 5

Jdu proti proudu,mamka knihu dostala a byla pro ní těžkopádná a zdlouhavá.Za.mě to byl pravý psychotrhiller.Mě se četla dobře a vcelku rychle přečtená.S hlavní hrdinkou to bylo proměnlivé,chvílemi jsem ji rozumněla, pak mi přišla narušená ,nešťastný osud... .

5holek
13.11.2022 2 z 5

Nezaujala, musela jsem se prokousávat, dočetla jen z úcty k autorce. Hlavní hrdinka neuchopitelná, nedokázala jsem si k ní najít vztah.

Parwana
11.09.2022 3 z 5

(SPOILER) Víkendový thriller o mladé ženě, který byla věčně v koutě, v něčím stínu, a čekala na svou příležitost. Zde se naskytla, když umírající Nina své kamarádce Marii svěří tři úkoly, které má po její smrti splnit. Marie hodlá všeho využít a vybudovat si vlastní život, všem navzdory. Na knize mě zarazilo, že Marie přese všechno prochází dějem jako nůž máslem a jeden nepřítel za druhým je samovolně odklizen z cesty.

Jana_Hlus
30.05.2022 3 z 5

Je to jako se vším, záleží, co od knihy očekáváte. Já jsem nečekala nic, kniha se u mě tak nějak objevila. Rozhodně bych ji neoznačila jako thriller, podle mého se jedná o docela slušný psychologický román. Kniha se mi četla dobře, přečetla jsem ji za pár dní, hlavní hrdinka pro mne byla nečitelá, což oceňuji, na druhou stranu žádné velké "WOW finále" se také nekonalo. Škoda, že některé zajímavě "nahozené" postavy nedostaly větší prostor (psychoterapeut, rodiče Marie), možná by to lépe vysvětlilo, proč se Marie chovala tak, jak se chovala...

nicole1990
10.04.2022 2 z 5

Moc mě nezaujala.

KatkaHutyrová
03.02.2022 3 z 5

Autorčin styl psaní mi vyhovoval a příběh jako takový zaujal.
Co mi vadí, a proč knížka ode mě dostala jen tři hvězdy, je to, co zmiňují ve svých komentářích ostatní - bylo to zdlouhavé. Slibně rozjetý příběh autorka zabila tím, jak to neustále zamotávala. Chápu, proč to dělala. Ale přílišná snaha vytvořit velký zvrat, je někdy na škodu.

Fleur213
15.01.2022 odpad!

Nuda, nuda a zase nuda. 360 stran utrpení. Hlavní hrdinka neuchopitelná, nevíte zda je klaďák nebo záporňák, jaká je její "agenda". Ve svém pátrání se plácá tam a zpět, bez výsledků. A pak vám autorka ty výsledky předestře slovy Marie, ale působí to jaksi vykonstruovaně a plitce. Vlastně kromě jednoho odhalení se v knize nic zvláštního a zásadního neuděje. Zoufalý čtenář stále čeká a žádný vývoj postavy ani vyústění (klimax) nepřijde. Raději si ušetřete ty dlouhé večery, neboť pak je vše spláchnuto pár posledními odstavci a vy si říkáte, jestli těch několik dní, co jste věnovali četbě, stálo vůbec za to. (Nestálo.)

Janaves
27.12.2021 2 z 5

Do čtení jsem se musela nutit. Hrozně zdlouhavé, nudné. Závěr to taky nezachránil. Kniha Dokonalá přítelkyně byla určitě lepší.

Kočička911
22.11.2021 3 z 5

Docela zajímavý, ale zdlouhavý. Některý kapitoly se mohly klidně "vystřihnout"
Thriller si teda představuju jinak

Léňa2510
27.10.2021 2 z 5

Hrozne zdlouhava kniha, kopec zbytečných kapitol... Dočetla jsem ji jen silou

MiskaMa
11.10.2021 4 z 5

Vcelku zajímavý příběh o přátelství žen a o jejich tajemství z minulosti, které vyplývá na povrch až po dlouhé době, v jejich dospělosti.

Marie mi přišla od začátku zvláštní, ale když se děj postupně vyvíjel, fandila jsem ji.

Danago
05.10.2021 4 z 5

Celkem zajímavé drama. Zpočátku mi téma přišlo dost ohrané, ale příběh se postupně vyvíjí a zamotává, takže se odkrývají bolestná tajemství. Marie je sice zvláštní , ale postupně jsem ji chápala a fandila jí.
Knížka se četla velice dobře , nemá hluchá místa a je napínavá. Možná spíše čtení pro ženy, ale rozhodně to žádná romantika není.

Kenan
28.09.2021 4 z 5

Jako thriller bych to nenazvala, spíš psychologické drama. Marie, která byla absolutně závislá na své kamarádce Nině, která také záviděla, jí slíbila, že po její smrti ochrání její rodinu. Jenže, když nemocná Nina zemřela, začaly se objevovat různá její tajemství a ani Marie si nebyla sebou vůbec jistá. Není to dílo století, ale četlo se to docela dobře.

alnahu
22.09.2021 3 z 5

Sice se mi tentokrát příběh Marie v této knize, líbil méně než kniha Dokonalá přítelkyně od této autorky. Dávám tři hvězdičky, ale nebyla to žádná jízda-chvílemi docela nuda a tak člověka nutí i nějaké stránky přeskočit.

Hope80
22.09.2021 2 z 5

Přemýšlela jsem, jestli dát 2 nebo 3 hvězdičky, musím se přiznat, že mě kniha skoro nebavila, pár vět jsem očima i přeskočila, pořád jsem čekala co z toho bude, kdy se to rozjede, ale děj se pořád táhl a já si přála už v půlce, aby radši skončil...

Leena
08.09.2021 2 z 5

Tak pro mne velké zklamání, pořád jsem očekávala, co šokujícího autorka nabídne, jaké tajemství o Marii vypluje na povrch.
Zatím ale Marie se jen "vezla" ve stínu svých kamarádek a ke konci už to bylo spíše nudné, žádný šokující zvrat.

Pípasek
15.08.2021 5 z 5

Pro mne super psychothriller, od začátku až do konce.

Misa.K1
30.07.2021 3 z 5

Knížka byla celkem zajímavá, ale nějak tomu chyběl spád, něco, co by mě nutilo číst dál a dál.

Štítky knihy

thrillery anglické romány

Autorovy další knížky

2018  73%Dokonalá přítelkyně
2021  62%Poslední manželka

Kniha Poslední manželka je v

Přečtených70x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených1x
Knihotéce107x
Chystám se číst62x
Chci si koupit12x