Dokonalá přítelkyně

Dokonalá přítelkyně https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375374/bmid_dokonala-pritelkyne-7WP-375374.jpg 4 206 73

Juliette miluje Natea. Bude ho následovat třeba na konec světa. Aby ho měla stále na očích, dokonce se nechá zaměstnat jako letuška u aerolinií, u kterých dělá pilota. Skutečnost, že se s ní Nate před šesti měsíci rozešel, pro ni nic neznamená. Protože Juliette má plán, jak ho získat zpátky. Je totiž dokonalou přítelkyní odhodlanou postarat se o to, že jí nikdo nezabrání vzít si to, po čem touží. Skutečná láska bolí, ale Julie si uvědomuje, že všechna ta bolest za to stojí…... celý text

Žánr:
Literatura světová , Thrillery

Vydáno: , Omega
Originální název:

The Perfect Girlfriend , 2018


více info...

Karolína92
Karolína92
13.02.2024 2 z 5

Neurazí, nenadchne. V druhé půlce se to docela rozjelo, docela mě to i překvapilo, ale konec to celé zkazil. Nemám ráda ,, nedokončený příběh".

PabloFuentes
PabloFuentes
11.12.2023 2 z 5

(SPOILER) Tak co k tomu říct? První část byla zbytečně dlouhá a chvíli trvalo, než se Juliette opravdu střetla s Natem. Čekal jsem, co za geniální akční plán z ní tedy nakonec vyleze, načež z toho vzešla podivná blbost, kdy jsem si říkal a to opravdu věří, že to takhle může fungovat? Ale to ještě Juliette odpouštím, protože ona je opravdový blázen a to, co vidíte na obálce knihy, je přesně ona. Co však nedokážu odpustit, je chování Nata, které mi přišlo úplně mimo. A co nedokážu odpustit autorce je konec knihy, který prostě neexistuje. Celé to na mě působí, že si tak psala a psala, až jí najednou naskočil počet normostran, který měla za úkol od editora napsat, a tak to prostě utnula. Škoda. Potenciál a čtivost tam jsou.


Stromy
Stromy
17.11.2023 5 z 5

Smekám. Velké překvapení. Milé překvapení. Neuvěřitelně poutavé. To není o stalkingu, to je stalking sám. Hlavní postava vás nenechá vydechnout ani na moment. Obdivuhodné dílo autorky, o to víc že se jedná o prvotinu. Sama z popisovaného povolání pochází a díky tomu románem prochází naprostá znalost prostředí, děkuji.

wendys93
wendys93
15.10.2023 2 z 5

Mmmm čekala jsem hodně, těšila se na parádní psychotriller s psychickým i fyzickým terorem, příběh, od kterého nebudu chtít odejít. A nebyla sem úplně uspokojená, bohužel.
Všechno se strašně táhlo, zbytečný, repetitivní scény, hlavní hrdinka nebyla tak moc psycho, jak bych v rámci žánru čekala, děj se dloooouho nikam neposouval a trošku zajímavý začal být až poměrně silný kus za půlkou. A to mi nestačí.

Luigi1
Luigi1
15.10.2023 5 z 5

Radši nechat tu holku napokoji

Horselen
Horselen
03.10.2023 3 z 5

Největší problém, který jsem s knihou měla, byl hrozně strohý styl psaní a děj v přítomném čase. Od začátku jsem se tedy moc nechytala a příběh se rozjel až v polovině. Ale i tak mi to přišlo takové nedotažené. Ano, Juliette byla psycho, ale pořád jsem čekala na něco víc. Na smysluplnější Juliettin nápad, na propracovanější děj, zkrátka na něco většího.
Kniha má naštěstí velká písmena, takže strany ubíhaly rychle.

KatkaHutyrová
KatkaHutyrová
13.07.2023 5 z 5

Zpočátku jsem se nemohla začíst, ale autorka to po první třetině dokázala otočit a nakonec mě čtení Dokonalé přítelkyně úplně nadchlo. Posledních 50 stran jsem přečetla doslova na jedno nadechnutí.

Hlavní hrdinka je nebezpečná a všehoschopná psychopatka, u které nikdy nevíte... . Rozhodně není radno si s ní zahrávat. Imponovalo mi ale to, jak je chytrá a při svých plánech neponechává nic náhodě.
Thriller má otevřený konec, ale k této knize to tak nějak patří, takže mi vlastně ani nevadil.

Četla jsem i Poslední manželku. Za mě Dokonalá přítelkyně rozhodně mnohem lepší.

Madi
Madi
11.07.2023 3 z 5

Zbytečně dlouhé, ke konci už jsem se nudila.
Juliett byla každopádně super psycho ženská.

MiskaMa
MiskaMa
24.01.2023 5 z 5

(SPOILER) Nedávno jsem dočetla knihu Hospodyně od Natalie Barelli a říkala jsem si, že hlavní hrdinka Claire je úplně šílená. Ale dokonalá přítelkyně Elizabeth, vlastně Julliet, je ještě o pár levelů dál. Knížka na to, jaká je to bichle, se četla sama, nešla odložit. Bylo to zábavné a napínavé zároveň. Líbila se mi i možnost nahlédnout trochu do prostředí letiště a světa aerolinek.

Kira747
Kira747
01.01.2023 4 z 5

Tak tohle se povedlo! Je to celkem bichle (pred 400 stran) ale stejne jsem to precetla za jedno odpoledne, je to napsany moc hezky a svizne a hlavne je to strasne napinavy. Ja Juliette proste fandila, i kdyz Nate byl uz od zacatku debil.

Myš007
Myš007
04.10.2022 5 z 5

Zábavné čtení a hlavní hrdinka Juliette krásně šílená, opravdu čistokrevný magor. Trochu mě zamrzel otevřený konec, ale.... Třeba přijde druhý díl ? Já bych ho brala :-) Kniha se četla fakt příjemně, nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Zajímavé byly také pasáže, kde se člověk blíže seznámí s prací letušky.

Veve721
Veve721
29.08.2022 4 z 5

(SPOILER) Ať už jste četli jakýkoliv thriller o pošahané stalkerce, na Juliette se ani zdaleka nechytá. Tohle je úplně nový level psychoušství! Hlavní hrdinka je šílená, posedlá a totálně poblázněná do Natea. Nedokáže se vyrovnat s rozchodem a věnuje dlouhé měsíce života tomu, aby se přiblížila ke svému ex - nechá se zaměstnat ve stejné práci, neustále ho všude pronásleduje, tajně mu lozí do bytu, když není doma a sabotuje jeho nové vztahy. Vyprávění je psané právě z pohledu Juliette, což je zvláštně nekomfortní a přitom neskutečně zajímavé. Neokoukané prostředí letiště bylo jen dalším osvěžujícím detailem u knížky, která sama o sobě v mnohém vyniká mezi dějově podobnou tvorbou.

Pokud fandíte Harley Quinn, měli byste dát této knize šanci. Juliette byla totiž čistokrevný magor a přestože jsem jen nechápavě kroutila hlavou nad jejími bláznivými nápady, občas jsem jí i trochu fandila (mám prostě pro psychopaty slabost). Autorčin styl psaní je jednoduchý, svižný a extrémně chytlavý, nemrhá čas vycpávkami, vše je součástí příběhu a každá sekunda čtení stojí za to. Vím, že se ke knížce ještě nejednou vrátím a bude mít trvalé místo v mé knihovničce, přesto musím zmínit i jedno velmi výrazné negativum - otevřené konce mi sice nepřekáží, ale tady závěr vyloženě neexistoval. Přišlo mi to jako náhle utnutí dějové linky v nejlepším momentu a jsem přesvědčená, že pár kapitol navíc by neuškodilo, právě naopak. Přesto mě knížka uchvátila. "Dokonalá přítelkyně" je prostě neskutečná!

Čmeláček
Čmeláček
07.06.2022 5 z 5

Fakt dobrý psycho a Juliette šílená. Ale jinak výborné čtení :).

Alienn
Alienn
09.04.2022 4 z 5

Povedená knížka, děj má spád a čte se opravdu dobře. Hlavní hrdinka je naprosto šílená a místy mě neuvěřitelně štvala, musela jsem si jí dávkovat.

Miro67
Miro67
20.02.2022 3 z 5

Stíhačka nahání pilota.
Trochu zdlouhavé a moc náhod. Ale hlavní námět dobrý a autorka dokázala udržet napětí. Lily - Juliette byla fakt praštěná a hlavně umanutá dosáhnout toho, co chce. A chce jen to, co mít nemůže. A jde přes mrtvoly. Doslova?

shecoola
shecoola
01.02.2022 5 z 5

(SPOILER) Tak takovou holku nechcete potkat! Ani jako kamarádku, ani jako přítelkyni. Ze začátku to s ní bylo celkem k vydržení, ale jak se odkrývala její tajemství, začínala být fakt nesnesitelná, neskutečně dotěrná a neúnavná. A Nate si toho (dle mého názoru) nechal líbit až moc. Šrotovalo mi hlavou, zda by ho po tolika letech mohla zpětně žalovat za to, že s ní měl pohlavní styk jako s neplnoletou.. protože to byla její největší páka na něj. A ten konec? Jakože to vzdal? Každopádně zajímavé, plynulé, napínavé čtení, moc se mi to líbilo.

5holek
5holek
13.09.2021 3 z 5

Nevím, jestli by hlavní hrdinka byla z psychologického hlediska klasifikovaná jako psychopat nebo sociopat, v každém případě mě z ní mrazilo. A každý stalker se může přiučit "jak na věc". Trochu mi připomíná Zmizelou, ale ta byla přece jen dokonalejší.

mi-380
mi-380
04.09.2021 3 z 5

Holčičko zlatá, kam se to řítíš? To je otázka, která mě tentokrát celou dobu knihou provázela. Na rozdíl od četby, která je utěšeně plynulá a příběh pěkně navazuje a ubíhá, s obsahem duševních pochodů hlavní postavy se nedokážu ztotožnit. Takže kousek výš nad průměr mi pomáhají podrobnosti ze života na palubě dopravních letadel a popis lokací (Bournemouth, Poole, New Forrest), které jsou mi důvěrně známé, potuloval jsem se tam (pěšky, vlaky, autobusy, lodí) před deseti lety celý měsíc, a pěkně jsem si je spolu se zarputilou letuškou Juliette, jejíž pohled na obálce je dokonale výstižný, připomenul.
70 % (aktuálně 156 hodnocení s průměrem 72 %).

85098211
85098211
25.07.2021 5 z 5

Knih s psychopaty nebo sociopaty je celá řada. Zde jsem však ocenila, že autorka vše popisuje právě z pohledu této osoby, konkrétně Juliette. Ta se stává letuškou poté, co se s ní rozešel její přítel pilot Nate. A že to má vymyšlené do nejmenšího detailu! Za to jsem ji (skoro) musela obdivovat, kdyby její plány a jejich uskutečnění nebyly tak zvrácené. Příběh je dobře napsaný a čtivý, líbilo se mi i atraktivní prostředí letištního personálu - opravdu je znát, že autorka sama tam pracovala a svoje poznatky do knihy promítla. Abych řekla pravdu, docela jsem se divila, že nebylo možné Juliette v její šílené jízdě zastavit? No ale zase na druhé straně nikdo z nás neví, kolik takových lidí se pohybuje třeba i v naší blízkosti a zda je reálné jejich skutky odhalit, případně i něco proti nim podniknout? A pokud jde o konec knihy, tak bylo i poměrně jasné, že k onomu činu nutně musí dříve či později dojít, protože Juliette žádné hranice neznala a absolutně nic ji nedokázalo přivést k rozumu. Jen jsem litovala otevřeného závěru. Protože by mne opravdu zajímalo, jak to bylo dál...
PS: Za doporučení knihy jejich komentáři děkuji svým oblíbeným knižním kamarádkám Šánce, ArwenAragorn, crazyslunicko a dalším - velké díky! ;-)

deedulka
deedulka
03.07.2021 3 z 5

Nebylo to špatné čtení. Juliette je bláznivě zamilovaná a ne pro ni není odmítnutí. Jde si umanutě za svým a pokouší se otevřít oči svému milému, že jsou ten správný pár a musí spolu žít šťastně až navěky. Co vše je pro to ochotná podniknout, nad tím jen zůstává rozum stát. Jde to až za hranici stalkingu.

Konec byl za mne takový neuspokojivý. Chybělo mi tam dořešení celé situace. Já si na ty polootevřené konce moc nepotrpím.

Líbilo se mi letecké prostředí a vhled do práce letušek. Člověk se dozvěděl něco zajímavého z tohoto oboru. Jinak stránky mi ubíhaly až překvapivě rychle, možná i díky větším okrajům.

Štítky knihy

pro ženy thrillery stalking letušky piloti thrillery pro ženy

Autorovy další knížky

2018  73%Dokonalá přítelkyně
2021  62%Poslední manželka

Kniha Dokonalá přítelkyně je v

Právě čtených3x
Přečtených278x
Čtenářské výzvě23x
Doporučených9x
Knihotéce224x
Chystám se číst107x
Chci si koupit17x
dalších seznamech1x