Porozprávam ti...

Porozprávam ti... https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/366966/mid_porozpravam-ti-9cz-366966.jpg 4 35 8

Demián je zvedavý a nepokojný mladík, ktorý by sa rád rozvedel viac o sebe. Táto túžba ho privedie k Jorgovi, trochu zvláštnemu psychoanalytikovi. Jorg mu každý deň rozpráva nejaký iný príbeh, ktorý vyberá tak, aby vďaka nemu pomohol Demiánovi vyriešiť pochybnosti. Tieto príbehy môžu i nám poslúžiť k tomu, aby sme lepšie pochopili sami seba. Autor je lekár, psychiater a psychoterapeut. Vedie kurzy psychológie v Argentíne, Mexiku a v Španielsku.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl Příběhy
Vydáno: , Noxi
Originální název:

Déjame que te cuente , 2002


více info...

Přidat komentář

DreamerX9
30.08.2022 5 z 5

Za mě naprosto skvělá kniha. Některé příběhy mě bavily více jiné méně ale jinak velká studna moudrosti i uvědomění. Knihu jsem si i pořídila jelikož z ní ráda budu čerpat dal :)
"Člověk si lépe zapamatuje příběh nebo bajku než složitou diagnózu či definici"

Janadvorackova
09.04.2022 3 z 5

No ano, mnohdy je dobré na nějakém příkladě, který se vás rádoby netýká pochopit, proč se třeba chováte jako vůl. Nebo přispět k řešení nějakého problému, jemuž brání blok, který máte v sobě. Třeba když se chováte jako vůl a před ostatními se tak musíte chovat dál, protože by se odhalilo, že jste vůl.

Jenomže... někdy je prostě nejlepší všechno rozkopat a odejít. Také se uleví (pokud vás nikdo nevidí -:))).


TinaBookBlog
18.07.2019 5 z 5

Kdysi jsem knihu četla a rozhodla jsem se ji přečíst znovu.
Jedná se o příběhy, které skutečný terapeut vypráví svému klientovi a ze kterých se můžeme všichni něco naučit. Mohou vám pomoci s řešením každodenních starostí nebo se zamyšlením nad sebou.
Dle mého názoru by si tuto knihu měli přečíst všichni.

zipporah
31.01.2018 5 z 5

Kniha na rozdávanie... Autor zozbieral poviedky, legendy, rozprávky z celého sveta a výber pospájal s rôznymi časťami ľudskej povahy. To všetko zaváňa jasnou nadčasovosťou samotných príbehov, nie knihy ako celku, čo možno irituje ľudí, ktorí celkom nepochopili zmysel knihy. Autor v realite používa jednu z metód v psychoterapii a aj v knihe sa zmieňuje, že táto metóda nie je ako žiadna iná univerzálna a pre každého! Preto je nelogické negatívne kritizovať dobré úmysly autora, narážam na komentár nižšie dole... Každý čitateľ s vyrovnanou osobnosťou resp. čitateľ so štandardnými problémami osobnosti, ktorého ešte nemožno zaradiť medzi mentálne postihnutých, pochopí, že autor mal, má aj bude mať dobré úmysly v knihe.

Mňa osobne oslovilo niekoľko príbehov s jedným najväčším o náladovom kráľovi a prsteni, na ktorom bolo napísané: Uvedom si, že aj toto pominie. Ten kráľ si to má čítať na prsteni každé ráno, keď vstane.

Žabky v smotane - veselý krátky príbeh so záverom, ktorý je takmer zázračný, ale po pár sekundách si človek uvedomí, že to nie je zázrak, ale umenie, a potom nakoniec, že ide o realitu:D Parádny príbeh!

gasu27
02.07.2017

Velmi příjemná knížečka. Nedá se číst najednou, protože se člověk chce zamyslet nad jednotlivými připodobněními,které nám Tlouštík předkládá.

Isew
23.05.2017 1 z 5

Kniha, která se tváří objevně a důležitě, ale je to jen obal a plytké zlaté pozlátko. Nedovedu si představit nic víc zbytečnějšího, než když přijdete za terapeutem, vysolíte slušnou částku, řeknete, že máte problémy třeba ve vztazích a terapeut, místo aby vás vyslechl, vám začně vyprávět nějaký banální příběh. A stejně, jak to bylo řečeno v knize, vy si z toho příběhu vemte, co uznáte za vhodné a klidně celý víkend přemýšlejte, co tím chtěl terapeut sdělit. Ale proč ne, když jsou s tím lidé spokojení. Stačí dát stovku za průkazku do knihovny a výsledek je totožný. Několik těch příběhů už jsem kdysi slyšela nebo četla. Nic nového jen zabaleno v rádoby psychologickém hávu. Jorge mi připomíná toho pána, co je v současnosti na hradě, který (dle svědectví jeho dcery), každý večer studuje bonmoty v knihách, aby jimi mohl oslňovat. Jorge se také rád poslouchá. Kdo si chce v příběhu něco najít, tak si najde, ale to i v jiných příbězích. Za takového terapeuta, který jen vypráví a neposlouchá, bych nedala ani zlámanou grešli.

Sluncie
07.03.2013 5 z 5

Jedna z mých prvních duchovních knih. Myslím že je vhodná pro začátečníky, kteří ještě neví, jakou duchovní četbu si vybrat.Zodpoví nám mnoho životních otázek a pomůže uvolnit nás i vztahy s okolím.Je to zábavné, humorné a poučné čtení.

Hendrychova.K
27.07.2011 5 z 5

Jedna z nejlepších knih, které jsem dosud četla!