Pořádek v pokoji, pokoj v duši

Pořádek v pokoji, pokoj v duši https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/430759/bmid_poradek-v-pokoji-pokoj-v-dusi-GlL-430759.png 4 32 12

Žijeme v době, kdy si můžeme dovolit vlastnit hodně věcí. Čím více věcí, tím snáze vzniká nepořádek. Přestáváme rozlišovat hodnotné od nehodnotného. To má špatný vliv na to, jak se cítíme. Gretchen Rubin ve své nové knize radí vypořádat se s tímto problémem zábavně, a to v několika krocích: Zvolte to, co si ponecháte. Vytvořte z toho řád. Vtiskněte mu svou individuální podobu. Zvykněte si tento řád udržovat. Dodejte k tomu kousek krásy.... celý text

Literatura naučná Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Portál
Originální název:

Outer Order, Inner Calm: Declutter and Organize to Make More Room for Happiness , 2019


více info...

Přidat komentář

Peace
27.12.2023 3 z 5

"Pokud chcete zlaté pravidlo, které se hodí pro každého, tady je: Nemějte doma nic, čím si nejste jistí, že je to užitečné, nebo nevěříte, že je to krásné."

Knihy o minimalismu čtu moc ráda, zvláštním způsobem mě uklidňují, takže mám v této oblasti již poměrně načteno. Kniha nepřináší nic moc nového a upřímně existují knihy, které se tímto tématem zabývají mnohem přínosněji.

nicoolka25
02.02.2023 2 z 5

Celkem zajímavé, ale nic extra…
Přečteno díky čtenářské výzvě.


roso.mak
26.01.2023 2 z 5

Klasická seberozvojová kniha, která těží z popularity minimalismu a úspěchu knihy Marie Kondo. Prostě další na téma: jestli nechceš mít doma bordel, musíš mít míň věcí.

padyska
22.02.2022 5 z 5

Líbí se mi, že autorka klade veliký důraz na svobodu čtenáře, protože každý je jiný, každému funguje něco jiného. Přináší pár tipů ze kterých si můžeme vybrat.

DearJane
23.05.2021 4 z 5

Mě přijde tahle knížka trochu praktičtější než Marie Kondo... v podstatě ale říká to samé...

Stani95
01.01.2021 3 z 5

Fajn knížečka o tom, jak udržovat pořádek. Několik zajímavých tipů, ale nic převratného.

daza.dt
13.10.2020 5 z 5

Jednoduše, srozumitelně vysvětluje principy minimalismu. Žádný extremismus ani radikalismus - rozhodně vás nebude nutit mít holé stěny a jen 3 kusy oblečení. Spíše vás navede na protřídění věcí co máte a donutí vás se zamyslet - jestli to opravdu potřebujete. Jednotlivé kapitoly vám položí zajímavé otázky. Rozhodně doporučuji

masielko27
31.05.2020 5 z 5

Jsem nepořádná, mám hrozně moc věcí a většinu vlastně neužívám. :)
Tahle knižka není zuřivým vyznávačem minimalismu, naopak, mluví o zbavovaví se nadbytečností. A také klade důraz na to, jací jsme, co je nám bližší, co nás tvoří. A při ukizení nezůstává, nakonec radí, jak si prostor zušlechtit, zútulnit. Dodat krásy. :) Tak, aby se nám skutečně líbilo být doma v každém prostoru.

Knížka je velmi motivační nejen do úklidu pokojů, ale i do úklidu duše - citlivě, nenásilně.

A hlavně žádné trhání určitých stránek z knížek, jak doporučuje Kondo. Vrrrrr.

antiope
17.05.2020 3 z 5

Rychlovka od mé oblíbené autorky. Na to, o jakém tématu kniha je, tak mi jednotlivé myšlenky, rady a postřehy připadaly neuspořádané. Ale opět se nikomu nic nevnucuje. Poznámka pro překladatele: držet se terminologie z dřívějších překladů

Hanisek
30.03.2020 5 z 5

V této zvláštní době, která teď panuje jsem se rozhodla doma udělat pořádek ve všem. K tomu jsem si pořídit dnes moderní příručku, jak na to :-) Ze všech dostupných knih mě nejvíce oslovila tato, i díky krásně fialovo-růžové obálce. Líbí se mi, že autorka neklade důraz jen nato, jak si máte srovnat šuplík a přerovnat fotografie, ale hraje si s myšlenkou, že pořádek ve vnějším světě nám pomáhá mít pořádek i uvnitř sebe. A naopak. Knížka se dobře čte, není zbytečně moc dlouhá a dává Vám celkem jasné rady jak postupovat. Takže úklidu zdar.

Purple17
25.03.2020 4 z 5

Musím říci, že když jsem knihu dostala jako dárek. Přemýšlela jsem, jestli mi tím nechtějí něco naznačit :-) Kniha je řazena do kratších kapitol a postupuje celkem chronologicky. Nemůžu říci, že bych úplně se všemi radami souhlasila ( Viz. třídění fotek a obrázku dětí), ale je to dobrý pomocník, aby jste se odhodlali ke kroku projít si domácnost a zbavit se nepotřebných věcí. Oproti jiným uklízecím knihám, tu jsou i části zaměřené na klid v duši. Což beru jako přidanou hodnotu. Navíc v dnešní situaci karantény na to mám i čas :-) třeba se pak dostaví i ten pokoj v duši.

LittleMina
25.03.2020 5 z 5

Autorka v knize poukazuje na to, že zkrocení vnějšího chaosu přispívá k našemu vnitřnímu klidu. Nejvíce se mi na knize líbilo, že nám nedává konkrétní návod, ale naopak se snaží čtenáře nasměrovat k vlastnímu způsobu jak vytvořit pořádek. Dalším plusem knihy je její grafická úprava. Kniha se čte svižně a nenabízí žádné složité pojmy. Určitě se jedná o zajímavou knihu pro toho, kdo si chce vnést trochu pořádku jak do svého pokoje, tak do svého života.

Štítky knihy

úklid minimalismus

Autorovy další knížky

Gretchen Rubin
americká, 1965
2011  84%Projekt štěstí
2020  73%Pořádek v pokoji, pokoj v duši
2015  72%Zvyk není železná košile

Kniha Pořádek v pokoji, pokoj v duši je v

Právě čtených2x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě16x
Knihotéce53x
Chystám se číst32x
Chci si koupit8x
dalších seznamech3x