Pořád jen provokuje

Pořád jen provokuje https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/306738/bmid_porad-jen-provokuje-gAJ-306738.jpg 4 13 4

Odmlouvání, kolize s vrstevníky, drzost dětí ve věku 6 až 11 let. Vidíte v tom naschvály, neposlušnost a kladení odporu. Hledáte vinu u sebe, snažíte se přijít na chyby, kterých jste se při výchově dopustili. Ale co když se jedná o zcela jiné příčiny? Autorka vás na konkrétních situacích seznámí s myšlenkovými pochody a reakcemi dětského mozku. Její poznatky vycházejí z nedávných objevů neurofyziologie a experimentální psychologie, a její rady umožňují lepší pochopení reakcí dítěte v různém věku. "Je důležité nechytnout se myšlenky, že jeden jediný přístup je správný, že jen jedno řešení je možné. V tom případě bychom hledali jen "to správné" řešení. Ne. Každé řešení s sebou nese své důsledky. K jednomu cíli obvykle vede více cest. Myšlenka, že vždy existuje "správné" řešení, vede jen k tomu, že rodiče trápí pocity viny a ty jsou naprosto zbytečné a destruktivní. Jakmile se jednou rozhodneme pro nějaký přístup, je to správné."... celý text

Rodina
Vydáno: , CPress
Originální název:

Il me cherche! , 2014


více info...

Přidat komentář

sahha
05.11.2022 4 z 5

Čtivá kniha, která nabízí různé situace a naše reakce na ně. Díky ilustracím to není jen klasicky nudná odborná kniha. Doporučuji

momo01
25.07.2018 5 z 5

Srozumitelně napsaná kniha, jak lépe porozumět svým dětem a jak s nimi jednat bez křiku, vyhrožování a trestů. Autorka skvěle kombinuje znalosti z neurověd a psychologie. Můžu ji jen doporučit. I díky názorným ilustracím se čte velmi snadno a myslím, že každý rodič malého dítěte si z ní může něco odnést do běžného fungování.


hlavinka
26.07.2017 5 z 5

Nejlepsi! Fakt, tohle by mela byt povinna cetba. Prepisme vzorce, co si s sebou neseme z detstvi a budme lepsimi rodici.

Jelitovna
20.04.2017 5 z 5

První kniha tohoto ražení, u které jsem se nezasekla nejpozději na 30 stránce a dočetla ji celou. Obsahuje zajímavé informace a je jich tak akorát, aby je byl schopen rodič postupně pojmout, je srozumitelná, názorná a aktuální. Víte, že: "Pouhých 7 % dětí se nikdy v posteli nepočůralo. Zato 15 - 20 % dětí ve věku od pěti let se to stává. Ještě v deseti letech se počůrává celých 6 % a tento problém má také více než 2 % patnáctiletých. Všichni rodiče si všímají, že tyto drobné nehody se stávají zejména, když dítě prochází nějakým stresujícím obdobím, ale důvod nočního pomočování nemusí být nutně psychologický."? Téma samozřejmě pokračuje dál. Souhlasím s myšlenkou, že: "Kdyby tresty vychovávaly, už pěknou řádku let by lidský druh nespáchal jediný zločin." Teď ještě dát si na to v životě opravdu pozor.