Polární pohádka

Polární pohádka https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/332240/bmid_polarni-pohadka-uMq-332240.jpg 4 48 48

Tato „mrazuvzdorná a sněhu odolná pohádka až do minus čtyřiceti stupňů“ popisuje v devíti krátkých kapitolách severská dobrodružství malé sněhové vločky. Zvědavá vločka jednoho dne neposlechne maminku, nechá se zachytit divokým větrem a je odfouknuta na širé moře, daleko od rodných ostrovů. Čeká ji putování plné dobrodružství a překvapení, než se jí nakonec přece jen podaří vrátit tam, kam patří. Pohádka je určena především dětem mladšího školního věku.... celý text

Přidat komentář

Turmee
02.03.2024 4 z 5

Milý příběh pro menší děti, který zaujme i starší čtenáře. Krátké kapitoly, které na sebe navazují, ale jdou číst i samostatně. Krásné ilustrace a dost velká písmenka. Skvělá knížka na zimní čas.

Briv
23.01.2024 5 z 5

* Konečně další Vánoce přečteno i se synem. Moc se mu to líbilo. Kniha je to velmi uklidňující, sněhová a pohladí po duši. Doporučujeme.


kotatkoz
30.07.2023 5 z 5

Jedna z prvních knížek, kteoru mi dcera sama přečetla - příjemně velká písmenka, jednodušší a přitom hezký příběh, krásné obrázky :)

Semerink
12.05.2023 5 z 5

Moc pěkně zpracované pohádky pro děti. Četla jsem čtyřleté před spaním. Ideální délka jednotlivých příběhů, jež na sebe sice navazují, ale neztrácí se pointa. Text je doprovázen nádhernými ilustracemi. Knihou provází sněhová vločka jakožto hlavní postava.

muchomurka
28.04.2022 4 z 5

Koupila jsem před nějakou dobou, protože mě zaujala. A schovala ji v knihovničce, než přijde její čas. A ten teď přišel. Bambulka ji objevila a chtěla číst. Vydržela celou dobu, dokud jsme knížku nedočetly.
Příběh o sněhové vločce se mi líbil, bylo to místy i vtipné, bádající lední medvědi mi učarovali. Jediné, co bych vytkla, je moralizování, které v příběhu místy bylo.

LunaL.
19.03.2022 5 z 5

Na knížku jsme narazili na návštěvě. A protože byly děti utahané, odpočívali jsme u čtení. A tak se nám knížka zalíbila, že jsme ji přečetli celou! :)
Mně se líbil originální nápad, sněhovou vločku jako hlavní hrdinku jsem ještě neviděla :) Příběh byl milý, poučný, hezky napsaný. I obrázky byly povedené. Syn miluje sníh, takže se mu téma líbilo. A měl radost, kolik vločka potkala na své dobrodružné cestě zvířat.
Na konec s námi poslouchaly i ostatní děti ( dvouleté chvíli, sedmileté celou dobu), takže z toho vznikl čtenářský kroužek :)
Určitě se podívám i po další knížce spisovatelky :)

lenkaBajza
10.01.2022 4 z 5

Po dlouhé době pohádka, která není ve stylu "přišel, udělal, hurá!". Děj je propracovanější, obsahuje více situací s více zápletkami:) Příběh o vločce jako celek je velmi pěkný, obsahuje i několik pěkných myšlenek (například že člověku nedělá dobře, když je sám).
Postrádám více ilustrací, tyto byly dost bídné.

Miška.Miška
30.11.2021 5 z 5

Milé a jednoduché čtení, bavilo i rok a půl starou dceru.

monika.dejna
17.04.2021 4 z 5

Mile povidani, ktere ma spad, je tak akorat poucne a hodne hladive pro dusi... Krasne ilustrace pekne doplnuji text. Moc povedena kniha!

Atlantis
04.04.2021 4 z 5

Polární pohádka je takové poklidné čtení bez nějakých napínavějších dějových zvratů. Jednoduché, příjemné čtení pro nejmenší. Doporučuji i začínajícím čtenářům, neměli by s knihou mít větší problémy. Ke svému konci se sice zvrtává do série "potkáváme podivná zvířátka na sněhu", ale jako celek funguje.

Briv
15.03.2021 5 z 5

Moc krásná, knížka. Určitě ji na příští zimu synovi pořídím. Dýchá z ní zima, mráz, krásný příběh, hledání, setkávání a dobrý konec plný lásky a ponaučení. Tohle se opravdu povedlo.

Purple17
04.04.2020 5 z 5

Dobrodružný příběh malé vločky, která se ztratí své mamince. Během svého putování se seznámí se různými zvířátky a i lidmi. Zažije hodně dobrodružství. Krásná barevnost obrázků, z kterých na vás úplně dýchne severská atmosféra.

efka.saf
07.02.2020 4 z 5

Milá knížečka pro nejmenší čtenáře s jasným, ale nenásilně podaným ponaučením. Příběh byl roztomile "mrazivý", protkaný sněhovými vločkami, přátelskými zvířátky a nechyběli ani lidé, i když zmínění spíše okrajově. Příběh byl jednoduchý, ale svým způsobem originální. Myslím, že Daniela Krolupperová opět potvrdila své spisovatelské kvality.

kristeen
04.08.2019 4 z 5

Milá knížka vhodná i pro menší děti, pěkně napsaná i ilustrovaná, příběh s poučením, ale nenásilnou formou.

jasmína
16.02.2019 5 z 5

Kniha nás s dcerkou zaujala námětem i poučností, a vůbec mi nevadilo zaměření na sněhovou vločku. Ba právě naopak.

danka.
16.12.2018 5 z 5

Opravdu nádherná pohádka ! Stránky jsou laděné do příjemných barev, obrázky krásně doplňují text půvabného příběhu.

MartinaF
16.12.2018 4 z 5

Milá, jednoduchá pohádka pro malé čtenáře s poučením, že přátelství, rodina a pomoc jsou v životě důležité hodnoty.