Poklady starověkého Řecka

Poklady starověkého Řecka https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/441219/mid_poklady-starovekeho-recka-buT-441219.jpg 5 3 1

Publikace přináší podrobné informace o najkrásnějších řeckých pamětihodnostech. Barevné fotografie zobrazující nejkrásnější památky, historický nástin impozantní řecké civilizace, detailní mapky, doporučené trasy prohlídek a trojrozměrné rekonstrukce.

Přidat komentář

Sidonka3
13.11.2021 4 z 5

Obrazový průvodce po historických památkách. Nádherně udělaná kniha plná barevných fotografií nejvyšší kvality zobrazující nejkrásnější památky, které jsou zobrazené doslovně na každé stránce. Je plná informací o všech oblastech tehdejšího Řecka (Athény, Peloponnésos, Jónské a Východoegejské ostrovy, Kyklady, Kréta, atd.). Textu je zde dostatek včetně různých plánků a mapek. Historický nástin řecké civilizace je slušný, udělala jsem si dostatečný obrázek o starověkých Řecích (o umění, o jejich architektuře), včetně leteckých pohledů z výšky... Nechybí nejrůznější rozsáhlé areály, stavby, ruiny starověkých měst včetně dvorů se zahradami, svatyně, kláštery, chrámy, paláce, mozaiky, fresky, sochy, dokonce i kresby (na hedvábné látce), popis prohlídkových tras a muzei (i těch pod širým nebem). Musela to být nádhera tam žít, zvlášť když se člověk narodil do té správné rodiny. Krásné, monumentální, obdivuhodné, neuvěřitelné, co všechno tehdy dokázali vytvořit.

Štítky knihy

památky Řecko

Autorovy další knížky

2007  98%Řekové: Poklady starobylých civilizací
2005  93%Poklady starověkého Řecka

Kniha Poklady starověkého Řecka je v

Přečtených3x
Doporučených1x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x