Pohádky z pokojíčku

Pohádky z pokojíčku https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/501211/pohadky-z-pokojickuCfM2Oq-Yqi-.jpg 4 4 2

Chtěli byste vědět, co se děje ve vašem pokojíčku, když usnete? Taky máte někdy pocit, jako by vaše hračky byly živé a rozuměly vám? Nejste daleko od pravdy – třeba u dvojčat Jůlinky a Matěje bývá každou noc pěkně veselo. Panenka Nanynka a medvídek Chlupáček totiž nejsou žádné obyčejné hračky. U dvojčat Jůlinky a Matěje ožívají každou noc jejich hračky. Zatímco děti spí, prožívají panenka Nanynka a medvídek Chlupáček nečekané příhody plné dobrodružství i legrace. Ale ani přes den není v pokojíčku o zábavu nouze. Malí nezbedové Julča s Matějem totiž se svými lumpárnami rozhodně nezůstávají pozadu. Velký text usnadní čtení i začínajícím čtenářům.... celý text

Přidat komentář

Luciluc
01.02.2024 3 z 5

Knížka čtená dceři. Měly jsme vypůjčeno z knihovny. Hlavními postavami jsou pětiletá dvojčata Julinka a Matěj a jejich nejoblíbenější hračky, panenka Nanynka a medvídek Chlupáček. Dcera má plyšákové období a je podobně stará jako děti v příběhu, takže jí to bylo blízké a čtení se jí líbilo, chtěla číst každou volnou chvíli. Námětem mi to připomnělo knížku O lišce Matyldě a medvědu Šimráčkovi od Zuzany Pospíšilové, kterou jsme četly cca před čtvrt rokem. Kapitoly jsou krátké, ilustrace celkem pěkné, občas se zde vyskytují krátké básničky, trochu mi tam vadily „výchovné prvky“, celkově mě to příliš nenadchlo, v paměti mi kniha nejspíš neuvízne.

Janizoun
13.09.2022 4 z 5

"Pohádky z pokojíčku" je vyprávění o pětiletých dvojčatech Julče a Matějovi a o jejich hračkách. Děti chodí do školky a později i oslaví šestileté narozeniny. Je to příjemná knížka, kde se děti dozví, jak to chodí například u zubaře, nebo jak se nemá lhát... Hodnotím tuto knihu velmi kladně, je i pro děti poučná. Dětem 5 a 7 let se líbila. Knihu doporučuji spíše pro předškoláky :⁠-⁠)