Pohádky třeboňského kapra

Pohádky třeboňského kapra https://www.databazeknih.cz/img/books/59_/59953/pohadky-trebonskeho--59953.jpg 5 13 4

Přidat komentář

BabaJaga11
28.01.2022 5 z 5

Protože mě knížky Niny Bonhardové zaujaly a chci si od ní přečíst vše, co napsala, opatřila jsem si i knihu jejích pohádek a četla si v ní po večerech či ráno, když mi zbývala chvilka do odjezdu autobusu. Pohádky jsou to originální, neotřelé, a přitom takové domácké, opravdu pohádky pro děti, které dobře dopadnou, a ne horory. Samozřejmě nechybí ani mravní poučení. Celou knihu sjednocuje postava starého moudrého kapra, který jednotlivé pohádky vypravuje ostatním rybám v rybníce. Doporučuji, jistě se budou líbit i dnešním dětem, zvlášť jako předčítání před spaním.

mot33
30.09.2017 4 z 5

Za mě ano ,ale řekl bych že něktéré povídky ztrácejí místy šmrnc.


witiko
22.03.2017 5 z 5

Toto starší vydání ilustrované Dagmar Berkovou je mnohem pěknější než vydání novější. Příběhy skvěle přibližují dětem historii Třeboně a okolí formou pěkně převyprávěných pověstí, pohádek a vyprávění. Samotný rámec, kdy toto vše vypráví rybám starý kapr pamětník, je trochu upovídaný a nudný, ale jinak je kniha skvělá a děti bavila. Nabízí se srovnání s 10 krumlovskými pohádkami Libora Frýby.

Finskej
05.03.2016 5 z 5

Pohádky Niny Bonhardové jsou nepochybně dílem autorským a jsou velice čtivé a osobité. Vlastně to patrně byla jedna z nejoblíbenějších knížek mého dětství vůbec. Společným jmenovatelem jsou především jihočeské rybníky a vše, co s nimi souvisí a souviselo: třeboňské panstvo, stavitelé, rybnikáři, baštýři, rybáři... a samozřejmě víly, rusalky, vodníci a moudrý mluvící kapří král. Dost často se stává, že když se nějaký autor pustí do vlastní interpretace pohádkového světa a snad/původně lidových motivů, vyjde z toho paskvil – paní Bonhardové vyšel skvost.