Pohádky poštovských panáčků

Pohádky poštovských panáčků https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65874/pohadky-postovskych--65874.png 5 4 2

Všechny zprávy, dopisy a pozdravy, které si lidé odnepaměti posílají, opatrují pohádkoví skřítci - poštovští panáčci. Aby svůj úkol mohli dobře plnit, doprovázejí každou zprávu od pisatele až k adresátovi na lehounkých létajících koberečcích, kterým my lidé říkáme poštovní známky.Mnozí z nás je sbírají a obdivují jejich krásu. Ale jen vypravěi pohádek, kteří mají důvěru pohádkových bytostí, znají i podivuhodné příběhy v létajících koberečcích ukryté a mohou je pak vyprávět i nám.... celý text

Přidat komentář

milamarus
31.12.2020 5 z 5

Štítek filatelie – úlovek č. 4 // Napínavé a moudré čtení, které vás a děti vezme za hranice vlasti, totiž do Ameriky, Francie, Egypta, Japonska nebo Austrálie. Každá pohádka je trochu jiná, demonstrující danou zemi a kulturu, její specifičnost, ovšem konec všech příběhů je bez výjimky dobrý. // Zvlášť neokoukaně se mi jeví ohraničit je první a poslední kapitolou, odehrávajících se na skřítkovském sněmu v pohádkovém království. // Velké písmo, odstavce, žádné překlepy nebo hrubé výrazy. // Líbí se mi.

--------------------------------------------------------------
CITÁT:
(…) Když je člověk se svou starostí sám, píše dopis a hledá druhého člověka, aby se mu svěřil. Když je těch lidí houf, nesdělují si starosti navzájem, ale začnou se ve jménu té velké starosti prát a vyhlašující si válku. Přeryjí kopyty koní cesty, jež vedou od lidí k lidem, rozboří mosty, a kudy pak má poštovský panáček putovat, aby doručil dopis podle prvního poštovského přikázání?

mot33
10.10.2016 4 z 5

Kouzelné pohádky jak se dostáli různá témata na světové známky.