Pohádky (7 pohádek)

Pohádky (7 pohádek) https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/147933/pohadky-147933.jpg 4 10 2

Že už znáte všechny pohádky? Že už vás nic nepřekvapí? Zkuste si ještě přečíst tuto pohádkovou knížku! Najdete v ní šest méně známých napínavých příběhů od známého "pohádkáře" H. Ch. Andersena. Pohádky Statečný cínový vojáček, Blešák a profesor, Stříbrňák, Dvanáct dostavníků, Slavík, Látací jehla a Len vás zcela jistě zaujmou. Nádherné ilustrace vás vtáhnou do pohádkového světa. Celá knížka vypadá, jako kdyby vypadla ze starožitné truhly vaší babičky, a zcela jistě ji budete mít také tak rádi!... celý text

Přidat komentář

Pralinka1910
20.02.2020 2 z 5

Andresena jsem našla cíleně v rámci ČV, jako dánského autora. Kniha má dvě výhody - je velmi tenká, obsahuje pouze sedm pohádek a hlavně je nádherně ilustrovana. Je to snad nejkrásněji ilustrovana knížka, která mi kdy přišla pod ruku. Ovšem Andresenovy pohádky neumím ocenit. Jako dospělak nemám potřebu číst o oživlých předmětech a přemýšlet, který charakter odráží ktery z lidských nešvaru, a věnovat se nad knihou teto psychoanalýze. Dětem, kterým jsem pohádky cetla, se nelíbily, protože jsou velmi smutné. Cínový vojacek se roztaví v ohni, papírová panenka shoří, chyceny skrivanek umře v kleci žízní .... Takové čtení před spaním zakládá na divoké sny. Ale něco na H. Christianovi musí být, proto je celosvětově známy pohádkář.

HancaB82
16.08.2018 4 z 5

Pohádky pěkné. Ne všechny mají šťastný konec. Nejvíce se mi líbila pohádka Stříbrňák. Zajímavá byla i Cestující z dostavníku nebo Látací jehla. Knížka je jinak hezký ilustrovaná.