Pohádka o ptáku Klabizňákovi

Pohádka o ptáku Klabizňákovi https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/129999/pohadka-o-ptaku-klabiznakovi-129999.jpg 5 20 8

Obrázková knížka vypráví příběh podivného ptáka, který vypadal trochu jako vrabec, trochu jako vrána a tochu jako páv.

Přidat komentář

Knihomura
24.08.2023 5 z 5

Jednoduchý příběh - krásné ilustrace.

Osice
27.01.2020 5 z 5

Přiznávám, že tohle jsem od V. Čtvrtka nečekala. Znám spíše jeho večerníčkovou tvorbu, která je na hony vzdálená za touhle „pohádkou“. Četla jsem dceři už několikrát, takže bych mohla být připravená, ale stejně mě při dočtení přepadne stejná tíseň. Ptáka Klabizňáka vnímám jako symbol jedinečného individua, kterého okolí dožene k tomu, že potlačí svoji jedinečnost a splyne s davem. Dcera to z příběhu samozřejmě necítila. Pro ni končí šťastně… Stejně mi to nedalo a snažila jsem se jí ukázat, že praví kamarádi nás akceptují se vším všudy a nenutí nás vzdát se toho, co máme rádi.

Vlastníme vyřazenou z fondu a rozhodně nemám v plánu se jí zbavovat. Kniha byla vydána v roce 1988, více než 10 let po autorově smrti. Zajímalo by mě, kdy ji napsal.


kuky921
21.01.2018 5 z 5

Moc pěkně ilustrovaná knížka pro děti.

ivave
06.01.2018 5 z 5

Knížku čteme často, syn si o ní sám říká. Moc krásné ilustrace. Je to jedna z výjimečně povedených knih.

Damato
02.06.2017 5 z 5

Koupila jsem ji vnučkám a během pracovní cesty jsem ji v autě přečetla. Úsměvné bylo je to, že jsem ji četla nahlas svému skoronadřízenému a dodnes se musím smát, jak poslouchal- až pomalu přestal řídit :-).
Vedlejší věc celé četby ale byla ta, abych se vyhnula rozhovoru a to se povedlo. Takže pokud pojedete na služební cestu a budete přemýšlet, jak se nemuset - a vůbec o čem - bavit s nadřízeným, tak doporučuji pohádky. No nakonec- stejně bych mu nějakou vymyšlenou pohádku o plnění pracovních povinností cestou vykládala, takhle jsem nemusela improvizovat a měl to naservírované přímo od zkušeného autora.

Jitka_Roškotová
05.04.2017 5 z 5

Jedna z mých nejoblíbenějších knížek, které si z dětství pamatuji. I když je knížka velmi krátká, je příběh nádherný (doplněný krásnými ilustracemi, které příběh dokonale dokreslují) a zároveň je pro děti poučný. Mám ráda dětské knížky, které kromě hezkého vyprávění předají dětem také nějaké poselství do života. A knížka o podivném Klabizňákovi, který není ani pávem, ani vránou, ani vrabcem, je přesně takovou knížkou...

bibi.r
29.11.2015 4 z 5

Strašně by mě zajímalo, jak Václav Čtvrtek přišel na jméno Klabizňák :D

Monačte
21.07.2015 5 z 5

Moje nejoblíbenější dětská knížka! Krásné ilustrace, které nejsou zbytečně pestrá, naopak podtrhují atmosféru a dodávají příběhu hloubku. Protože Klabizňák není jen tak pro ledajaké děti, ale pro děti s představivostí.
Narodí se ptáček, který má paví ocas, tělo vrabčáka a hlavu vrány. Žádné hejno ho ale nechce mezi sebe - pávi se mu posmívají, že je ošklivý jak vrána, vrány ho zahánějí, že je to vrabec... Hledá své místo, neví kam patří. Pohádka s morálním poselstvím, o individualismu, o společnosti a je až s podivem, že byla vydaná ještě v roce 88?