Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky přehled
Václav Čtvrtek (p)

Kniha přináší třiatřicet pohádek s dobrodružstvími dvou mužíčků z pařezové chaloupky - Křemílka a Vochomůrky, které děti znají z televizních večerníčků.
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky. Přihlašte se a napište ho.

Křemílka a Vochomůrku jsem milovala jako dítě a před spaním jsem jejich příběhy opakovaně poslouchala v audioverzi.
Teď, jako dospělá, jsem knihu četla dceři a ty dva pidimužíky vnímala o něco víc kriticky. I když se občas chovají jako trumberové a nechají se každým využít, jsou jejich příběhy vlastně milé a na večerní čtení mají ideální délku.
Nejvíc mě mrzelo, že ilustrace jsou jen v úvodu jednotlivých kapitol. Malé dítě by určitě potěšilo, kdyby mohlo poslouchat příběh a zároveň sledovat obrázky.
„To je taková věc, kterou jsem se naučil od kovaříka Lukáška.“
„A skočil rovnou do postele. A skočil rovnou na ježka, který už v té posteli spal.“
Kniha Pohádky z pařezové chaloupky Křemílka a Vochomůrky v seznamech
v Mé knihovně | 336x |
(tato data se aktualizují 1x za hodinu.)
Část díla
2009 | ![]() |
1979 | ![]() |
2010 | ![]() |
1984 | ![]() |
Kouzelná klasika dětství. Krátké, milé příběhy plné fantazie a lesního kouzla. Čte se to s úsměvem i jako dospělý. Má to krásnou náladu, jednoduchý humor a pořád to funguje. Ideální na čtení dětem před spaním.