Komentáře knihy Podivuhodný příběh Eskymo Welzla

ma_Run_ka
18.03.2026

Kniha, kterou můžeme zařadit mezi vzdělávací knížky pro děti (ale nejen pro ně). Petr Sís se tentokrát vrátil do svých vzpomínek na dětství, do světa polárních výprav plných dobrodružství, do světa zimy a drsné přírody..... do světa příběhů Eskymo Welzla, který se stal náčelníkem Eskymáků. Putoval bez mapy, informace získával během svých cest, překonával různé nástrahy až dorazil k Beringovu moři a ostrovu Sv. Vavřince. Detailně propracované kresby znázorňují putování promrzlou krajinou a osudové setkání s Eskymáky, kteří mu zachránili život a naučili ho žít v drsné říši zimy. Toužil po svobodném opravdovém životě. Pomáhal Eskymákům a bránil je před nájezdy zlatokopů a lovců kožešin. V Arktidě pobýval dlouhých třicet let a procestoval Sibiř, Aljašku a severní Kanadu.
I tato kniha je uměleckým dílem.... příběh, který je propojen s výtvarným uměním. Všechny ilustrace jsou zhotoveny barevnými inkousty, vodovými barvami, zlatým akrylem a pryžovými razítky na akvarelovém papíře. Petr Sís za tuto knihu obdržel několik knižních cen.

tlllk
29.11.2025

Je to umelecké dielo, nie len knižka, skôr obraz s príbehom, iný ako bežné detské knihy, vyžaduje si čas a objavovanie skrytých významov.

bibi.r
22.04.2024

Pro děti 4+

Petr Sís umí s příběhem. A příběh Eskyma Welzla je rozhodně velmi zajímavý.
Trochu mě mrzelo, že staršího syna (7 let) to více nechytlo. Doufala jsem, že by pak zatoužil si přečíst něco víc. Ale tak třeba v budoucnu, na to ještě dojde.

R47
03.02.2021
R47

Vychází z Welzelovy imaginaci a ještě ji posouvá. Vstup do ledového světa pro ty nejmenší.

meluzena
17.12.2017

O Eskymo Welzlovi krátce, stručně, výstižně.
Je to jako pár chuťovek na talířku - nezasytí, ale navnadí chuťové pohárky. Na pár stránkách je řečeno vše důležité, a to báječně poeticky.
Barevné tuše a akvarelový papír, žádná počítačová grafika ani jiné „berličky“ - prostě poctivé řemeslo, jaké se už dneska moc nevidí. Díky, pane Sísi.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi