Chodící pohroma

Chodící pohroma https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/259930/bmid_podeska-ivy-chodici-pohroma-jMM-259930.jpg 4 44 18

Poděska Ivy / Ivy Pocket série

1. díl >

Ivy je 12 let a za svůj život už zvládla vytočit pěknou řádku nafrněných aristokratů. Je nehorázně neskromná, nesmírně neposlušná, ale i nečekaně nebojácná a neskonale nezdolná. Co jiného také zbývá nebohé opuštěné sirotě, samotné na celém světě!!! Jenže poslední dobou se kolem ní začíná roztáčet záhadný kolotoč plný intrik, přízraků a dokonce i zákeřných zločinů a mordů. Je možné, aby všechny ty neuvěřitelné nehody a nepravosti naznačovaly, že je Ivy možná něco víc než jen obyčejná holka?... celý text

Dobrodružné Pro děti a mládež Dívčí romány
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Anyone But Ivy Pocket , 2015


více info...

Přidat komentář

haki34
26.07.2023 3 z 5

nééé, co je ta Ivy vlastně za blbku ?? teda..už od začátku mě neskutečně vytáčela její prostoduchost, která k ní vlastně vůbec neseděla. Nechá se tahat za fusekli, dobrovolně leze do pastí a pastiček...zázrakem uniká ze všech podivných situací.
Jelikož jsem začínala druhým dílem, konečně jsem si ujasnila kdo je kdo, zjistila, kam a za jakých okolností zmizela nesprávná holka po použití Hodinového diamantu. A slečny Frostová a Alwaysová - téma samy pro sebe... Čte se rychle, taková jednohubka. ¨
Za množství bizáru, až karikaturizaci Ivy, za tak neksutečně otřeštěný děj, až to může jednoho odradit, dávám jen 3*, sérii ale určitě dočtu, protože chci vědět, jak to vlastně všechno dopadne...:)
p.s. čte i 13letá dcera, nevím , jak ohodnotí, ale bavilo ji to, a chtěla to přečíst celé..takže asi to nebude až takový "velký, špatný"

CarolineAn
03.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Je to skvělá kniha na oddych, sice není nic světoborného, ale pobaví. Akorát mě rozčilovala Ivy jak pořád přehlížela jasná vodítka a věřila všemu, co jí slečna Alwaysová řekla skoro až do konce knihy, kdy jí to konečně docvaklo. Vím, že je to součástí Ivyjiny osobnosti, ale občas jsem měla chuť jí jednu vlepit. Jinak to bylo fajn čtení a určitě si přečtu i další díl.


orangerose
03.11.2021 5 z 5

vtipná , akční knížka o Ivy , ke konci mne Ivy štvala , čím to musí čtenáři přečíst sami, jinak bezvadná knížka :)

sahám po 2 díle :D

DvěTéčka
27.06.2021 3 z 5

Děj hezký, ilustrace hezké, ale co mě vadí hlavní hrdinka. Je tak strašně otravná a arogatní až mě to otrávilo celou knížku, ale nějak jsem to dočetla.

Layla_Power
02.06.2021 5 z 5

Komu se nelíbí je to jeho chyba. Ivy je schválně vymyšlená aby byla vtipná, aby si připadala povýšená atd. Kniha je tak schválně napsaná (jak již zmiňuji). Je to spíš taková oddechovka.
Za mě super.

allita99
10.07.2020 5 z 5

Super kniha! Vtipná někdy napínavé, prostě je suuuuupeeeer!!!

PanTydlitát
29.06.2020 4 z 5

Děj byl napínavý. Záludný. Kniha se mi líbila. Jediné co mě nehorázně štvalo, byla reakce lidí na Ivyino chování. Já, vznětlivý osoba, bych nejspíš pukla vzteky a od srdce té upřímné holce něco řekla. Na druhou stranu měla Ivy opravdu odvahu. Odvahu nejen, doručit něco tak vzácného jako diamant do Butterfield parku, ale taky odvahu říct komukoli něco nehorázně upřímného.

any333
08.01.2019 5 z 5

U téhle knihy vážně nedokážu říct, proč jsem si ji vybrala. Možná za to může ta lebka po straně a nebo anotace, nebo spíš to, že jsem místo na obálku hleděla na štítek na hřbetu příběhu. Zmiňuji to hlavně proto, že samotná Ivy na coveru mě trochu odrazovala, protože jsem dávala přednost její ilustrované verzi, co se podle mě hodí mnohem víc a dělá ji 'tajemnější'. Každopádně jsem nakonec začala číst a potvrdilo se mi domněnka o jisté nadsázce, co vyznívá už z popisku. Připomnělo mi to takové ty starší seriály s trochu přihlouplým humorem, co dávali v televizi, když jsem byla malá. Osobně nejsem takový nešika, ani se nic nesnažím tak moc rapidně někomu vnucovat, ale když jsem si zvykla na Ivyin nezvyklý přístup a smířila se s ním, hned to šlo o něco líp. A taky jsem se nezastavovala pokaždé, když ji - a nebo mě - něco vytočilo.
Za pro mě nejkrásnější prvky z celého příběhu bych označila již samo o sobě magické prostředí Londýna, zmíněné kresby laděné do gotického rázu a tajemství, které se táhlo společně s dějovou linkou. Přiznávám se, že jsem je sice prokoukla docela brzy, ale přesto mě jakýmsi 'zvráceným' způsobem bavilo pozorovat, co Ivy dalšího nepřístupného provede. A taky to z hlediska předvídatelnosti nemůžu moc soudit, protože jsem už zvyklá na něco těžšího. Ale jako oddechovka k vypnutí mi to tedy docela vyhovovalo.
Právě proto jsem byla nejvíc překvapená tehdy, když jedna z postav odhalila, proč stále počítala a proč její pokoj skrýval takové neznámo. Docela mě tahle podrobnost rozesmutnila, ale díky Ivy se to v takovém duchu netáhlo vůbec dlouho. To, co se autorovi nedá nijak zapřít, je nespočet naprosto bizarních situací, kdy by se někdo už dávno hanbou probořil do podlahy, ale on to přesto svou postavu nutí hnát do stále monstróznějších extrémů. Osobně si myslím, že s touto sérií - jakýmsi rozšířením obzorů v kategorii nové vlny fantasy pro první stupeň - skončím tady, u prvního dílu. Napadá mě totiž tolik pravděpodobných scénářů, jak by se to mohlo uzavřít, že se raději zase vrátím k příběhům, co mě nutí připadat si slepá. A nebo co mě moc rádi klamou různými nevinnými odbočkami.

kapr
22.08.2018 1 z 5

Hodně praštěná knížka, o hodně praštěné dívce. Kniha je krásně vybavena, je vidět, že si s ní opravdu někdo pohrál po všech stránkách. Naopak knížka sama byla pro mne velkým zklamáním, a hlavní hrdinka dvojnásob. Nechci konkretizovat, skončil bych ve spoilerech, ale takovou hrdinku aby pohledal.
Ještě jsem si přečetl předchozí, krásně rozporuplné komentáře.
Ano knížka je nádherně, sympaticky, i líbivě vypravena. Příběh bohužel už trošku kulhá. Osobnost hlavní hrdinky odpovídá spíše mateřské školce, než dvanáctileté dívce.
Za tu nádhernou výpravu nakonec dávám knížce jednu zaslouženou hvězdu. Jinak text, ten je podprůměrný, a podání míry inteligence průměrné dvanáctileté dívky by si bylo zasloužilo ten odpad!

DancerAnnBooks
09.05.2018 5 z 5

Kniha se mi hodně líbila a byla napínavá a taky zábavná

Elulilinka1
28.12.2017 5 z 5

Kniha se mi velmi líbila, protože s hlavní hrdinkou knihy jsem snad dvojče.
Vystihující definice CHODÍCÍ POHROMA - je v mém případě absolutně na místě.
A proto knihu doporučuji zejména smolařům. :)

DancerJaneBooks
22.11.2017 5 z 5

Tahle kniha se mi moc líbila. Líbilo se mi na ní to, že to vyprávěla ta Ivy (v 1. osobě) a bylo to dobrodružné. Četla se dobře, je hodně napínavá.

Markét123
21.06.2016 4 z 5

Tahle kniha byla moc pěkná :) Jiná než jakákoliv jiná :) Určitě napínavá ;) Doporučuji ! Hlavně holkám ve věku 10-13 let,ale každý má rád jiný styl. ;)

kajčamach
08.04.2016 4 z 5

No děj mě moc nebral, ale chápu, že se každému nemusí všechny knížky líbit.

Verka776
09.03.2016

Mě se ta knížka moc líbila já nevim jestli tadyty lidi co píšou jak se jim to nelíbilo nemají rádi napětí co se stane v příběhu atd...Pro mě byla knížka super a určitě dopuručuju :)♥♠

Anncasko
31.01.2016 odpad!

No… Co na to říct? Tak hroznou knížku jsem ještě nečetla. Vlastně jsem ji ani nedočetla… příběh vás nevtáhne do děje, a o tom, že by byla kniha čtivá, se nedá hovořit ani ve snu. Se čtením jsem přestala zhruba uprostřed knížky, protože moje psychika a trpělivost na to už rezignovaly. Jediná dobrá věc na knize byla zápletka s hodinovým diamantem, ale to další okolnosti totálně "zabily", a tak jsem se nakonec ani nechtěla dozvědět, jak to dopadne, ale o to bych se asi u správné knihy měla zajímat, ne? Ani tu nebudu rozebírat hlavní hrdinku, které sice je 12, ale chová se jako pětiletá holčička, co si hraje na nejnamyšlenější princeznu široko daleko.

Váhala jsem mezi 1 hvězdou a "odpadem!", ale i vzhledem k té zápletce má tato "věc" ke knize hodně daleko…

ARosen
10.12.2015

No, žádnej zázrak, ale zas tak hrozný to neni

sabanka
04.10.2015 odpad!

Brak... Hlavni hrdinka děs běs... Styl psaní též pod psa... Děj táhlý a nudný