Krvavý Sevastopol

Krvavý Sevastopol https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/133933/krvavy-sevastopol-133933.jpg 4 14 1

Poddůstojník Breitner série

< 4. díl >

Neuvážený Hitlerův rozkaz ponechat po ústupu z Kavkazu oslabenou 17. armádu na Kubáni, aby se na jaře 1943 pokusila dobýt naftová pole v Baku, vedl k další porážce, po níž se vojáci museli stáhnout na Krym. Tady je čekala možná už poslední bitva na východní frontě, o níž dosud věděli jen jediné: dříve nebo později v ní musí podlehnout mnohem silnější Rudé armádě… ... celý text

Přidat komentář

rabor
25.08.2014 2 z 5

Ze začátku je to až příliš popisné a skoro jsem se bál, že mi tímto stylem autor převypráví události celé války a i přesto, že se později děj trošku rozběhnul, se autor velmi často a rád schovával za takové ty globální popisy událostí, místo toho aby rozvíjel akci, drama, napětí nebo detaily války a života na frontě. Největší část knihy pak zabírají rozhovory postav, které si jsou podobné jako vejce vejci (jak postavy, tak jejich rozhovory), malé plus za snahu o humor a občasné dobré postřehy už toto dílo nedokážou vyzdvihnout ze slabšího prúměru.

(Ano, taky jsem se nechal nachytat a docela mě to naštvalo… Když se autor rozhodne vystupovat pod jiným jménem, říká se tomu pseudonym, ovšem když vytvoří kompletně jinou fiktivní osobu, za kterou se nejenom schovává, ale jejímž prostřednictvím podává (a prodává) autentické výpovědi o válce ve které sám nikdy nebyl, říká se tomu podvod)