Pod španělským sluncem

Pod španělským sluncem https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/412709/bmid_pod-spanelskym-sluncem-6qU-412709.png 4 101 28

Každé léto má svůj příběh… Prázdninové vzpomínky Avy Fisherové jsou nerozlučně spojené s letním domkem její babičky v ospalém přímořském španělském městečku Mariposa. Nyní se naposledy vrací a vrhá se do projektu, na který by byla její babička hrdá: chce zachránit Café Estrella, které bývalo srdcem městečka, ale teď chátrá. Daleko od londýnského shonu si Ava uvědomuje, že už není v životě šťastná. A léto strávené v domku u moře může být novým začátkem, který potřebuje…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Motto
Originální název:

The Summerhouse by the Sea , 2017


více info...

Přidat komentář

Kristy.Seb
29.02.2024 4 z 5

Člověk schopný nalézat zálibu a dobrodružství ve všedních věcech života je mnohem šťastnější než ten, kdo věčně hledá novou zábavu.

Když ti něco připadá správné, tak to nemůže být slabošské.

Líbil s emi vztah mezi sourozenci, který se v příběhu příběhu ještě víc vylepšil. Jinak mi v příběhu něco chybělo. Ale záchrana Café byla krásná.

zuzu8480
25.01.2024 5 z 5

Měla jsem strach,že se mi do ruky dostala nějaká slaďárna a to není můj oblíbený žánr,ale mile překvapilo. Při čtení knihy jsem měla chuť vydat se do Španělska a tam v kavárně popíjet kávu, dávat si churros a poslouchat španělštinu a šumění moře. Žádný extra složitý příběh, opravdu letní pohodové čtení.


Cher
19.04.2023 4 z 5

Příjemné letní čtení.

ToInfinity.cz
16.01.2023 4 z 5

U této knihy jsem neměla velké očekávání, nicméně mě příjemně překvapila. Skvělá oddechovka, kterou si sbalíte s sebou na dovolenou. Skvěle vykreslené postavy okolo Café Estrella, se kterými by se snad každý chtěl přátelit a prostředí, kde se příběh odehrává.

Mermaida
19.07.2022 3 z 5

Celkem příjemné oddechové čtení s lehkou dávkou romance. Hlavní hrdinka Ava - jede po smrti babičky vyklidit její dům a tím odjíždí "hlledat samu sebe". Kniha se četla lehce, jen já jsem na ni neměla tolik času, abych ji "sfoukla za pár dní". Asi bych si knihu více vychutnala někde u pod tím španělským sluncem a ne v "pražském" pracovním stresu.

Sandalkar
13.11.2021 4 z 5

Překvapivě žádná slaďárna, jak by se zdálo z názvu série (Srdcovky) i přebalu knihy. Velmi jemný a jednoduchý příběh na víkendové odpočinkové čtení.

milena8281
17.08.2021 4 z 5

Čekala jsem klasickou romanci a ono ne. Příběh mě velmi příjemně překvapil a také potěšil. Těch hrdinů, kteří se v příběhu postupně probouzí, je tu víc a úžasně to funguje. A skoro jsem litovala, že nemůžu cítit ty vůně fíků a květin v horkém létě, nemůžu ochutnat tapas, tortilly a churros, zatančit si flamenco ..... moc jsem si příběh užila.

Kudík
12.04.2021 5 z 5

(SPOILER) Co v životě sourozenců, Avy a Roryho, způsobí autobus číslo 281 a jeden netypický pár labutě s kachnou, která se v průběhu děje promění v husu. :) A samozřejmě babička Val. Bavila jsem se, když se sourozenci postupně nacházeli sami v sobě, nejvíc u Avy, např. když hecovala sebe i bráchu pojídáním tortilly, nebo když ochutnala chobotnici. Celá ta partička okolo Café Estrella byla fajn, ať už Gabriela, která uměla rozvlnit nejen své boky jako tanečnice flamenca, anebo číšník Igor a jeho sangrie. U Roryho mě dostala "posmrtná řeč" pro Avy. Při čtení jsem úplně cítila jak se bosky brodím pískem na pláži a cítím vůni moře a vítr ve vlasech. Už jen za ten pocit dávám * navíc. Krásná a hřejivá oddechovka.

Kaja1
03.03.2021 4 z 5

Jak ráda bych tuto knížku četla pod španělským sluncem s pohledem na moře. Je to oddychovka, i když se tam řeší vztahové problémy.

Hema
26.02.2021 5 z 5

Miluju romány zasazené do podobného prostředí, vůně dálek, citrónů, zdravého jídla, prostě krása. Příběh je jednoduchý, text se dobře čte, ale nejde o brak. Doporučuji.

Tesset
30.10.2020 2 z 5

Celkem nuda. Příběh nebyl úplně špatný, ale není to úplně romantický příběh. Ava se chvíli chovala tak, chvíli onak. Nezaujalo mě to.

yonda
14.08.2020 4 z 5

Kniha popisuje místo, kde by člověk rád strávil dovolenou. Takže fajn oddychovka.

alzbeta4340
12.07.2020 5 z 5

Čtení na dovolenou jako stvořené. Slunce sálá, víno zraje a všechno se v dobré obrátí.
Kéž by se každá dovolená (nejen ve Španělsku) tak skvěle povedla!

Falda
28.06.2020 4 z 5

Velmi příjemná letní oddechovka :) Při čtení jsem se viděla někde u moře. Není to zcela jistě nějaký světový top román... ale člověk si u něj alespoň příjemně odpočine. "Člověk schopný nalézat zálibu a dobrodružství ve všedních věcech života je mnohem šťastnější než ten, kdo věčně hledá novou zábavu."

Nelička
11.06.2020 3 z 5

No, docela nuda teda... Žádná velká (vlastně ani malá) akce, nic poutavého. Řekla bych, že se hlavní postavy spíš jen psychologicky babraj ve svý minulosti, v myšlenkách a aktuálním prožívání...:-( škoda, přebal vypadal lákavě....

VeraPaci
08.06.2020 3 z 5

Pěkná oddychovka plna sluníčka.

pip11
21.05.2020 5 z 5

Netradiční ale příjemný a pohodový příběh sourozenců, který dokonale dýchal španělským temperamentem a sluncem, prosycený vůní moře. Přemýšlení o tom, co je v životě opravdu důležité, o pochopení pravdy a sebe samých. Moc pěkný a nekomplikovaný příběh, hřejivý a milý.

Fani
18.05.2020 3 z 5

Krásné letní čtení, nic náročného. Od začátku sice vite jak příběh skončí ale takovy knížky ze serie Srdcovky jsou. Je to prostee kniha kterou čtete při sluníčku a je vám skvěle. Ja ji zhltla na posezení a nutilo mě to číst stále dál a dál..

Lofda
19.04.2020 5 z 5

Možná přehnaný, ale tentokrát plný počet. Tahle knížka je mnohem víc o vztazích v rodině než klasické ona a on, moc se mi líbilo vyprávění z pohledu dvou sourozenců, to pro mě byla také novinka. Uvědomíte si, jak matčino sobecké (a za mě naprosto neuvěřitelné) chování ovlivnilo budoucí vztahy jejích dětí víc, než by se na první pohled mohlo zdát. Úžasné vykreslení života v malém španělském městečku, to je přesně to, co se mi na Španělsku tak líbí. Držím palce všem Gabrielám, Rosám, Gealům a dalším stařečkům, ať se jejich život vrátí co nejdřív do normálu a všichni se ve zdraví sejdou v nějakém tom bistru na churros, tapas a další dobroty..

Mandlevest
23.03.2020 4 z 5

Milá knížka s jednoduchým dějem, ale docela čtivě, vtipně napsaná. Přiznávám, že jsem si ji nyní vybrala záměrně, protože Španělsko prostě miluju a častokrát jsem tam v době prázdninových cest zavítala. Nejen kvůli krásným plážím, přenádherným městům a famóznímu jídlu, ale hlavně kvůli velice přátelským lidem, kteří mají na tváři široký úsměv a uvnitř jim bije vřelé srdce. Myslím na ně velmi a moc držím palce.

Štítky knihy

láska pro ženy Španělsko kavárny romantika

Autorovy knížky

2019  71%Pod španělským sluncem