Pocitáty

Pocitáty https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390620/mid_pocitaty-XDq-390620.jpg 4 57 20

Mezi řádky píšu pocity. Možná se v nich najdeš. Možná ztratíš. Mezi řádky píšu.

Přidat komentář

roman9276
31.01.2024 2 z 5

Kniha se mi dostala do ruky náhodou, ale bohužel mě nezaujala. Jedna hvězda za zajímavé ilustrace a druhá hvězda za dva pocity, s kterými jsem se ztotožnil. Zbytek bohužel random myšlenky, které mi nedávaly moc smysl a byla to spíše óda ublížené ženy, která se s rozchodem nevyrovnala. Čekal jsem, že to bude podobné jako od autorky Rupi Kaur, která pár slovy dokáže vyjádřit hlubokou myšlenku, ale k té se autorka ani nepřiblížila.

Roscata
02.06.2021 5 z 5

Podle mě má Kate Rezková úžasný dar slova. Neměla jsem pocit, že by mi předávala něco nového, přesto se mnou její slova rezonovala. Možná za to může styl psaní – osobitý, pohlcující ale přesto psaný s lehkostí a upřímnou otevřeností. Jednoduše pohlazení pro mojí duši. O grafické stránce ani nemluvě.

IG: zrzi_cte


MikiJura
19.04.2021 2 z 5

(SPOILER) Poslední přečtená kniha, “Sama sobě majákem” od Kateřiny Rezkové mě natolik zaujala, že jsem sáhla po další její knize. Tou je kniha “Pocitáty”, kterou si Kate i sama ilustrovala. Tentokrát bych vám ráda představila tuto překrásně graficky zpracovanou knížku, o které jsem se dozvěděla mimo jiné z autorčina YouTube, kde jsem si poslechla některé nahrané texty ze kterých jsem byla okouzlena. Byla jsem na knížku hrozně natěšená a čekala jsem od ní snad ještě víc než od “Sama sobě majákem”, možná proto pro mě byla takovým šokem a trochu i zklamáním. Knížka je vytvořena jako básnická sbírka. Jedná se o krátké výstižné básně/texty na zamyšlení, které se zaměřují na různá témata. Úvahy o životě, partnerství, lásce, facetune, syndromu hodné holky, atd.
Není úplně tím, co jsem po přečtení předchozí knihy čekala. Moje očekávání se týkala hlavně toho jaký styl textů v knížce najdu. Básně psané volným veršem mě dost překvapily. Nejsou úplně můj šálek kávy, takže by mě potěšil víc styl textu, který jsem viděla v předchozí knize. Paradoxně i přesto, že “Pocitáty” jsou tlustší než “Sama sobě majákem” je v této knize minimum textu, což souvisí i s méně citáty nežli v předchozí. Na mě je tato knížka až moc minimalistická, ale rozhodně si své čtenáře najde. Je to kniha na opětovné čtení a to mám v budoucnu v plánu i já. Jak ale slibuje už samotný název, tak kniha je hlavně o pocitech a těch se vám při čtení dostaví spoustu. Podle pocitů, které čtení vyvolalo ve mně, bych tuhle knížku doporučila spíš osobě, která už si prošla partnerským vztahem, ale určitě si v ní najde něco každý.

mina_dol_
03.04.2021

Čekala jsem od autorky víc, ale kniha zase nebyla až tak špatná. Dala bych ji 3*/5

michaela4453
02.07.2020

Na to, jak je kniha silná, jsem čekala mnohem více než jen jedna krátká myšlenka na každé stránce.

kristyna.havlov
01.05.2020 2 z 5

Hodně slabá kniha. Od této autorky jsem čekala mnohem víc. Jediné myšlenky, které se mi líbily bych spočítala na prstu jedné ruky a ještě by mi nějaké prsty volné zbývali. Na to, jak je kniha tlustá, jsem čekala mnohem víc než jen prázdné stránky. Ilustrace knížky je famózní, to se mi moc líbí, stejně tak jako její obal. Ale to je asi tak vše. Velké zklamání.

Anetka03
14.04.2020 1 z 5

Knihu jsem přečetla docela rychle, ale nepochopila jsem jí. Nechápala jsem její vyjadřování a smysl jejích slov. Zkusím si knihu přečíst za pár měsíců a třeba pochopím. Jinak ilustrace jsou nádherné.

WaspSalander
08.01.2020 2 z 5

Krásně graficky zpracované. Bohužel citátů, které se mě nějak víc dotkly byly tak dva, tři.

lucien.94
04.12.2019

Nechápu proč tato kniha není nikde v obchodech k dostání a na jejich stránkách platí pouze platba předem. Lehce na hlavu!!!!

brocolli
28.10.2019 5 z 5

miluju!

FejKýý
03.10.2019 4 z 5

Kniha byla super. Vlastně jsem si ji tehdy objednala už v předprodeji ale nějak jsem na ní zapomněla, ležela mi tu tak rok, možná přes rok. Krásné slova, do hodiny přečteno, doporučuji. Sama sobě majákem ale za mě lepší.

Kyparis
18.09.2019 3 z 5

Pekne, milé, kdo chce, se tam najde.... nebo ztratí... :)

Ennie
06.06.2019 2 z 5

Jak znám Kate, čekala jsem, že to bude optimistické. Přitom jsem při čtení pociťovala smutek. A taky přemýšlela nad tím, že to psala hodně zmatená holka a doufala, jestli jí vypsání z toho zmatku pomohlo.

leanechvilova
16.05.2019 3 z 5

Knížka mě zaujala hned na první pohled. Ilustrace je naprosto dokonalá!! Bohužel obsahem už mě tolik nezaujala. Některé myšlenky byly vážně úžasné. Ale bohužel celkově mi kniha přišla až moc minimalistická. Bohužel některé myšlenky byly jakoby nedotažené.
Knížka rozhodně stojí za přečtení, ale není nutnost ji mít ve své knihovničce.

dzejkbeltygros
04.02.2019 5 z 5

První knížka byla dokonalá. Tohle bylo... Kratší. Rychlejší. Zmatenější. Víc básnické. Ale pořád krásné a skoro nicneříkající. Nevím, jestli jsem se našla nebo ztratila...

Alisce
13.01.2019 4 z 5

Na tuto knížku jsem čekala. Když ještě nebyla v papírové podobě, tak jsem si psala některé texty z instagramu všude možně. Chtěla jsem to mít na očích. Trochu mě mrzí, že většinu knížky člověk najde na internetu. Na druhou stranu jsem pořád větší fanda knížek a ráda držím v ruce papírovou podobu. Kniha je krásná, o tom žádná. K celkové tvorbě Kate musím říct, že má podle mě nějaký dar. Protože umí nádherně volit slova a vystihnout různé situace a pocity.

blazensknizkou
29.12.2018 5 z 5

Kniha. Chaos. Pocity. A Ty.
Přečíst si to třikrát nestačí. Čtyřikrát. Pětkrát. Každý den. Je to jedno. Stále se v tom budeš ztrácet. Hledat. Snažit se rozumět.
Hlavně přemýšlet.
Nad životem.
Láskou.
Hodnou holkou.
Bullshitem.
Facetunem.
A na pocity. Tvoje pocity.
Nikdy to nebudeš moci pochopit. Je to totiž chaos. Ale krásný chaos. Kde neexistují názory. Věci, které nechceš. Existuješ pouze ty a tvoje pocity. Možná se tam někdo zatoulá. Ale ty ho jednoduše vyzmizíkuješ. Pokud se nezatoulá až do středu tvého chaosu. Odtud už ani s pomocí bělítka nezmizí.
Později si vlastně uvědomíš, že to není tak těžké na pochopení. Vždyť to jsou pouze slova. Pár písmenek. Které chápeš pouze TY.

LiLinka
25.12.2018 3 z 5

Pocit a já. Sama. S tebou... Kniha má pěkné ilustrace, na můj vkus je až moc minimalistická, ale má kouzlo. Jsem ráda, že mi bude zdobit moji budoucí knihovničku.

Candide
06.11.2018

Pořád to není literatura dle mého gusta, ale oproti první knize je to ohromný krok správným směrem. Tenhle žánr autorce sedí mnohem víc. Případná třetí kniha už bude úplně dokonalá.

Týnidlo
30.10.2018 5 z 5

Nádherná kniha, která mě okouzlila naprosto vším.

Autorovy další knížky

Kateřina Rezková
česká, 1996
2017  76%Sama sobě majákem
2018  71%Pocitáty

Kniha Pocitáty je v

Právě čtených1x
Přečtených84x
Čtenářské výzvě11x
Doporučených3x
Knihotéce25x
Chystám se číst30x
Chci si koupit22x