Po stopách ztraceného syna

Po stopách ztraceného syna https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/459512/bmid_po-stopach-ztraceneho-syna-EX7-459512.jpg 5 50 13

Dobrodružství z Klárova série

< 3. díl >

Vojta, Jindra a Tereza mají pro strach uděláno. Společně odhalili tajemství jeskyně pokladů i staré cihelny, jejich přátelství ale poslední dobou není jako dřív. Vojta si našel nového kamaráda a zdá se, že ten se líbí i Tereze. Nešťastný Jindra si nerozumí ani s rodiči, a tak uteče z domova. Za úkryt si zvolí starou hájovnu v Modrém háji, která je už napůl rozpadlá. Není divu, že se jeden z kamenů ve zdi hýbe. Když ho Jindra vytáhne, objeví sto let staré dopisy…... celý text

Přidat komentář

Swissman
22.11.2023 5 z 5

Teda ten člověk, co vymýšlí anotace ke knihám z této série, by měl jít dělat něco jiného. Kniha je velmi zajímavá, příběh nás se synem bavil a je úplně o něčem jiném, než si budete dle názvu a anotace myslet. Opět krásné ilustrace a opět mapa na vnitřní straně vazby. A na zadní straně je ještě jedna, úplně nová. Doporučuji.

Dae
01.01.2023 5 z 5

Čteme s juniorem a moc nás to bavilo oba. Výborný příběh od nápadu až po vyvrcholení.


Drakobrouk
15.05.2022 5 z 5

Jindra našel v rozvalinách domu dopisi z první světové války a pátrá po příběhu muže z dopisů. Ale přišel o kámoše a bude mít brášku a nelíbí se mu ani jedno.
Bylo to zajimavé a napínavé a byl tam stoletý pes.

JankaV80
26.08.2021 5 z 5

Třetí díl se nám se synem, stejně jako první a druhý, moc líbil. Autor udržuje stejnou kvalitu, kniha byla opět napínavá, ale nic v ději nebylo přehnané a všechny záhady měly jednoduchá vysvětlení.
Syn už se těší na čtvrtý díl (začneme číst se začátkem školního roku) a já taky :-) No a musím se přiklonit k názoru těch, kteří tu už napsali, že je to lepší, než série Prašina. Je to tak, protože děj knihy není zbytečně natažený a přehnaně komplikovaný.

petym
01.05.2021 5 z 5

Tak tady nejde jinak než 5*.moc pěkný příběh. Autor si dal záležet.

Turlogh
07.01.2021 5 z 5

A je to tady! Poslední nepřečtená kniha od pánů písmáka Šlika a kreslíře Morkese zdolána! Bleskově přečteno, opět akční, napínavý děj. Řadím všechny čtyři knihy k tomu nejlepšímu pro děti, co bylo v posledních pěti letech v Česku napsáno! (Kam se hrabe Prašina...) Vynikající ilustrace a mapky uvnitř knihy dodávají všemu obzvláštní šťávu! Toto musí přitáhnout každé dítě. (Dal jsem jeden z dílů pod stromek nejmladšímu synovci, tak se ho musím zeptat, jestli ho již přečetl a jak se mu líbil...) (Původně jsem si myslil, že v románu se bude jednat o příběhu syna hajného, který za druhé války pomáhal partyzánům a byl Němci odvlečen do Říše. Jeho život velmi působivě zachytil v dokumentech pan Motl. Ale asi je dobře, že toto byl jiný příběh ještě z Velké války, ten mnou zmíněný příběh neměl bohužel šťastný konec, dodnes mě z toho mrazí v zádech.) Takže vřele doporučuji všem dobrodruhům od 5 do 99 let! Howgh.

burianek
12.11.2020 5 z 5

Všechny díly série vynikající.

Hermiona419
07.05.2020 5 z 5

Opět velmi povedená knížka! Moc pěkný příběh, sympatické postavy,nádherné ilustrace a obrovská dávka napětí, to jsou knihy Petra Huga Šlika!!!

Sirius
22.08.2019 5 z 5

To co, načal Petr Hugo Šlik před pár roky knihami Tajemství jeskyně pokladů a Ve staré cihelně se svítí, loni a letos dokončuje knihami Po stopách ztraceného syna a Záhada dračího klíče. Všechny 4 knížky fungují samostatně, ale jako celek jsou naprosto perfektní (a díky vývoji všech protagonistů si to člověk užije maximálně). Pamatuju si, že do týhle série jsem šel hlavně kvůli těm nádherným obálkám od Petra Morkese... ale z textu jako takových jsem byl nadšenej ještě mnohem mnohem víc a vlastně se z toho stala taková moje malá velká letní láska na čtení, u který jsem se vrátil do dětství. Šlikova série Klárov ukazuje, že dětská dobrodružná/detektivní literatura neskončila kdysi u Stínadel Jaroslava Foglara, ale žije i v roce 2019. Pro mě je svým způsobem Klárov taková nová verze Stínadel (byť třeba v tý temnosti šel Vojtěch Matocha u Prašiny mnohem dál). Je tu parta tří kamarádů, kteří jsou obyč/neobyč, před kterými se vždycky objeví nějaká záhada a oni jí chtějí přijít na kloub. A do toho se potýkají s trampotami dospívání. Asi nejsilnější příběh pro mě byl ve trojce - Po stopách ztraceného syna, kde autor ukazuje na to, jaká byla válka blbost a působí to tak dost retro a má to velký kouzlo. Ale uzavření série (Záhada dračího klíče) je pak dost silný. Karty se obrací, melancholie a smutek ze závěru celé série je dost silnej. Nemluvě o některých zvratech. A velký pravdě, že ty největší poklady se neskrývají ve zlatu a drahým kamení, ale v něčem úplně jiným. Moc bych si přál, aby v budoucnu přibyla ještě třeba pátá kniha (abych věděl, jak je to s mými oblíbenými třemi kamarády bylo dál), ale je pravda, že v nejlepším se má přestat. A tahle série končí opravdu na svým vrcholu. Petr Hugo Šlik to všechno uzavřel naprosto parádně a já se těším, na to, s čím přijde příště. Do tý doby se budu těšit na každý léto, kdy si tuhle sérii přečtu zas a znovu. Pokud pro děti sháníte skvělou dobrodružnou četbu, tady jste na správný adrese. Bylo skvělý být zase malým klukem. Vysekávám velkou poklonu a za odkazy na svatýho Františka, svatou Kláru, Trabandy, Roberta Křesťana (a Druhou trávu), Hemingwaye a Remarquea díky. A hlavně obří díky za nádhernou četbu.

LILI1278
07.11.2018 5 z 5

Tato kniha mě překvapila svojí jedinečností a dobrodružným obsahem. Má taky velmi hezké ilustrace. I když jich tam není mnoho.
Je to velmi napínavá a dobrodružná kniha. Určitě doporučuji všem vášnivím čtenářům. Stojí za to přečíst.

LILI1278
17.09.2018 5 z 5

Příběh se odehrává ve městě jménem Klárov a v Modrém háji a na hřbitov

Hlavní postavy jsou: Jindra, Vojta a Tereza

Jindra má problémy doma, ani jejich přátelství není jak bývalo. A tak se Jirka rozhodne utéct z domova.
Ukryje se ve staré hájovně. Zjistí že se jedna cihla hýbe a tak se jí pokusí vyndat. Do skulinky zkusí
strčit ruku nemůže uvěřit tomu co našel. Jsou to sto let staré dopisy. Které posílal Tomáš Winkler svým rodičům z Italské fronty. Tato kniha je velmi zajímává.
Určitě doporučuji všem kteří mají rádi napínavé a dobrodružné příběhy.

Této knížce bych určitě dala pět hvězdiček, protože mě velmi zaujala.

Moje nejoblíbenější část byla když, všichni hledali věci Tomáše Winklera podle šifrované básničky.

vikidala
11.07.2018 5 z 5

Super mega napínavá knížka, zase přečtená jedním dechem.

Jonášctenar.fbc
23.06.2018 5 z 5

Super kniha. Bavila mě pointa a poznal jsem modrý háj a více jsem poznal Jindrovy rodiče.