Komentáře knihy Po stopách českých filmů a pohádek

ondra.mazurek
30.06.2026

Prostě popis míst, kde se v minulosti natáčelo něco, co by mohl čtenář znát. Vadí mi nevyváženost jednotlivých kapitol, struktura jednotlivých příspěvků není stejnorodá, což je u průvodce od kterého očekávám, že se dozvím, kde se která scéna natáčela a jak se na to místo dostat, docela problém. Po literární stránce slabota, z hlediska fotografií filmových míst rovněž - často se stává, že je zařazena fotka louky nebo jiné krajiny zatímco místa, kde se odehrávaly zajímavé scény a o kterých bych se rád dozvěděl, nakolik se proměnily v čase, chybí. Skutečnost, že se kniha zaměřená na české filmy a pohádky z velké části věnuje i televizním seriálům, je asi dostatečným dokladem zmatené koncepce a v době, kdy existuje web filmovamista.cz podle mě postrádá kniha s unylými texty (zaměřenými často na jiný film nebo dokonce lokalitu, než je uvedena v popisku kapitoly) a několika špatně vybranými fotografiemi smysl.

Ančísek
17.08.2025

Taková prima nostalgie :) Určitě se hodí na výlety i jen pro zajímavost, kde se co natáčelo :)

MeziŘádky
05.08.2025

Tahle kniha není jen průvodcem po filmových lokacích, ale opravdovou cestou zpátky do dětství, do atmosféry Štědrých večerů a nedělních odpolední s pohádkou. Radek Laudin dokázal propojit krajinu, vzpomínky a filmové kouzlo způsobem, který zasáhne každého, kdo někdy zadržel dech při pohledu na zasněžený zámek nebo rozkvetlou louku známou z obrazovky. Některé kapitoly bych si přála delší, jiné působí jako letmé pohlazení – ale celek funguje. Četla jsem ji se zavřenýma očima a otevřeným srdcem.

SSTknihy
07.10.2024

Kniha potěší spíš filmové fanoušky. Ale i když uvedené filmy, pohádky a seriály neznáte, můžou být pro vás jednotlivá místa hezkou inspirací na výlet.
Co se samotného obsahu týče, ten je bohužel celkem nevyvážený – někde se dozvíte opravdové zajímavosti ze zákulisí natáčení, jinde text sklouzne do zbytečných odboček, k jiným filmům nebo k odkazům na informace na webu.

emilieselden
01.09.2024

Krásně zpracovaná kniha o českých filmových místech. Klidně mohla být obsáhlejší.

knihomolka27
29.08.2022

Pro milovníky cestování a českých pohádek nebo filmů...prostě ideál. Hodně obrázků, podrobný popis míst, základní údaje o filmech, ale i zajímavosti nebo kuriozitky z natáčení. Doporučuji mít po ruce při sledování pohádek třeba o Vánocích, to se úplně samo nabízí...po skončení filmu kuknete do knížky a zjistíte kam jet příště na dovolenou.

milacicka
01.03.2021

První republika se natáčela v Kutné Hoře.

Marla
25.12.2020

Hezky napsaný průvodce na případné výlety. Ideální pro všechny zvídavé diváky .

cleopatra11
30.08.2019

Naprosto parádní kniha, která je doplněna o krásné fotografie.

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy:

Zavřít

Vypněte si reklamy na Databázi