Křížem krážem po stopách Járy Cimrmana

Křížem krážem po stopách Járy Cimrmana https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/119610/krizem-krazem-po-stopach-jary-cimrmana-119610.jpg 4 14 4

Vydejte se s námi na výlety po stopách Járy Cimrmana a navštivte poutní místa v České republice, kde tento velikán zanechal nějakou stopu. Možná tudy J. C. pouze projížděl, sehrál představení, přespal, kdo ví… Na každém takovém místě však lidé na jeho počest postavili například pomník, pamětní desku, odlitek, zkrátka chtěli si navždy zachovat vzpomínku. Ke každé události, která se dotýká Járy Cimrmana, se vztahuje příběh, se kterým se seznámíte v tomto "průvodci". Do knihy byla zařazena nejzajímavější místa, která jsou spojena s J. C., a je doplněná řadou fotografií z těchto památných míst.... celý text

Přidat komentář

ArkAngel
09.01.2024 3 z 5

Takový malý přehled toho, kde Jára Cimrman byl (nebo nebyl) a kde se natáčel film Ležící a spící. Pokud ale jakožto praví cimrmanologové čekáte, že se zde dozvíte nějaké nové informace, bohužel tomu tak není a těch pár střípků musíte vysbírat z daných lokalit. Pro turisty a fanoušky tohoto génia je to určitě fajn počin, ale nic moc zajímavého se tam člověk nedozví... sem tam plaketa, někde rozhlednička nebo šlápota... nic víc.

1amu
20.08.2018 4 z 5

Když byl před více než 50-ti léty objeven pro český národ Jára da Cimrman (později prohlášen Největším Čechem) bylo to zjevení a něco jako vysoce úspěšný léčebný přípravek pro široký okruh nejen české populace (otrávené komunistickými bláboly). Leč méně někdy bývá více a dokladem je toho tato kniha. Vytištěna na kvalitním papíře s hezkými fotografiemi, kde čtenář najde vše od kvalitní inspirace v podobě nejnižší světové rozhledny JdC, kde nikdo netrpí závratí (Nouzov u Semil), či Letohradské muzeum JdC, nebo dobře ukrytá rozhledna v Březové nad Svitavou, ze které toho moc vidět není. To se mi líbí, má to vtip a dělá Járovi dobré služby.
Bohužel se našli tací, kteří JdC zneužívají a to opravdu blbým způsobem typu : zde JdC nikdy nebydlel, nepřenocoval a podobně.
Járu Cimrmana a jeho tvůrce i divadlo na Žižkově mám rád, protože jde o inteligentní humor.
Možná je ale dobře, že autor této knížečky Radek Laudin ji nepsal kvůli počtu stránek, ale s dobrým úmyslem poukázat co lze se vtipem využít, či hloupostí jiných zneužít.


RSR
27.05.2017 3 z 5

Knížka mě trošku zklamala. Je to takový malý průvodce po místech, kde si někdo dal na zeď domu ceduli "Tady byl/nebyl Jára Cimrman". Pár zajímavých míst v knize sice je, ale rozhodně mě kniha neinspirovala k tomu, abych se tam vydala.

xxtom
08.05.2013 3 z 5

Průvodce po pamětních deskách Járy Cimrmana.