Po hlavě do podivna

Po hlavě do podivna https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/527485/bmid_po-hlave-do-podivna-656a70957bf80.png 5 13 6

Příběh o ženském přátelství, vnitřní odvaze, hledání a (ne)nacházení. O tom, že když ti někdo zmizí ze života, může se do něj zase vrátit. Jenom třeba jinak, než sis představoval(a).

Přidat komentář

JulieB.
23.02.2024 5 z 5

Silný, hluboký, dojemný. Místy natolik podivný, že jsem se lehce ztrácela, ale bylo mi to šumák. To, že Martina to skvěle umí se slovy, vím dávno. A její první kniha, Tvůrčí restart, byla dobrá, ale tohle je jiná liga. Brilantní. Jinak to říct neumím. V postavách jsem se hodně našla a bulela u toho tak, že to musel slyšet celej panelák. Tohle budu asi zpracovávat ještě dlouho.
A vlastně nevím, jak tu knihu popsat, jen... přečtěte si ji. S rizikem, že pokud máte zrovna existenciální krizi jako já, budete asi bulet taky. Ale stojí to za to.
Kdyby to na Databázi šlo, dám těch hvězdiček šest.

GošaGoša
01.02.2024 5 z 5

Snové vyprávění se citlivě, emotivně dotýká nitra. Jde to na dřeň. Každému Podivno zadrnká na jinou strunu. Neumím si představit, že by tato knížka vyšla jinak a jinde. Takhle je to skvělé a osobité.
Nejvíc je pro mě myšlenka randit sama se sebou. Jít si na kafe a zákusek sama se sebou a užívat si to a být na sebe hodná!


Marfulka007
02.01.2024 5 z 5

"Sny jsou předěl. Úlety bez hranic, co rámujou limitovanou denní všednost."

Krásné čtení. Úzká knížka plná podivna, kterou zhltnete, a pak ji budete dlouho vstřebávat. U mě je to (tentokrát více, než obvykle) o tom pocitu, než o tom, co by se dalo vyjádřit slovy. Děkuji!

Marla
29.12.2023 5 z 5

Velmi zajímavá kniha o opravdovém žití života .

tireneali
25.12.2023 5 z 5

„A je šance, že se dostanu ke slovu, aspoň jedna ku třiatřiceti? A co šance, že mi někdo porozumí? Nebo že porozumím já sama sobě?

Kniha jako by mi mluvila z duše. Citlivý, skvěle napsaný příběh o přátelství a poznání sebe sama.

„Jak to děláme, že stíháme žít vlastní životy, sdílet je a současně sledovat a komentovat ty cizí?

Odpovědí bude nejspíš i to ponaučení, které si z příběhu odnáším - dostatečně nežijeme, nemyslíme na sebe a svoje touhy, neriskujeme. Asi jdu bookovat letenku a najít ten svůj kousek Hel.

Jsem ráda, že jsem projekt podpořila a kniha mohla v pointě vyjít. Díky za to.

AlžbětaR.
11.12.2023 5 z 5

Mám ten zlozvyk, že si čtu poslední stránku v knize jako první. Tentokrát jsem slíbila samotné autorce, že to neudělám. Abych to zvládla dodržet, musela jsem Podivno přečíst na jeden zátah.
Ačkoliv o sobě vykládám, že miluji fantasy a pohádky, je můj mozek naprogramován na jasné a jednoduché situace a řešení. Nutně potřebuje mít pocit, že má nad vším přehled a kontrolu. To u Martininých knížek nejde. Z jednoduchého a jasného světa se dostanete pomalu a nenápadně do situace, že krčíte čelo a snažíte se ten uzel rozmotat a rozšifrovat. Přestáváte číst, nebo lépe řečeno čtete jednotlivé odstavce opakovaně a hledáte ten jeden jediný pevný bod o který se můžete opřít. Když už jsem si nevěděla rady, vzpomněla jsem na Marti první knížku Tvůrčí restart – Lázně pro spisovatele v krizi. Tam to bylo stejné. Rozhodla jsem se tedy netlačit na pilu a nechat se unášet slovy. Dobře jsem udělala. Marti příběhy jsou jako světlo procházející hranolem. Obyčejné bílé světlo se najednou roztříští do jednotlivých barevných vláken, která se po nějakém čase zase složí v prosté bílé světlo. Jediný rozdíl je v tom, že po průchodu krystalem, který se jmenuje Martina je to světlo nejen bílé, ale i lidsky milé a teplé. Na knížku Po hlavě do podivna doporučuji vrhnout se po hlavě. Slibuji, že nebudete litovat a že se v něm (pravděpodobně hlavně dámy) nejdete a pochopíte. Po hlavě do podivna není knížka, kterou odložíte se zavřením poslední stránky. Zůstane ve vás, jako skrytá duha...

Autorovy další knížky

Martina Heš
česká, 1988
2020  85%Tvůrčí restart: Lázně pro spisovatele v krizi
2023  94%Po hlavě do podivna

Kniha Po hlavě do podivna je v

Přečtených19x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce2x
Chystám se číst4x
Chci si koupit2x