Plánování zahrady: Vyčerpávající návody, jak navrhnout a založit krásnou zahradu

Plánování zahrady:  Vyčerpávající návody, jak navrhnout a založit krásnou zahradu https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/433625/bmid_planovani-zahrady-vycerpavajici-nav-EVv-433625.jpg 4 6 2

Pečlivý plán prospěje každé zahradě. Ať už od své zahrady chcete cokoliv, základem je dobré plánování a navržení. Tato kniha Vám pomůže zjistit, co vlastně od své zahrady požadujete, jak si tyto požadavky máte naplánovat, a vytvořit tak individuální zahradu, ze které se budete následující roky těšit. Přes 50 zahradních projektů bylo sestaveno podle nejoblíbenějších stylů: strohé japonské zahrady, zahrady nevyžadující velkou péči určené těm, kteří buď nemají čas, nebo sklony k zahradničení, popřípadě zahrady pro zábavu, hry, posezení a pěstování ovoce a zeleniny nebo bylin. V úvahu byly vzaty všechny tvary a velikosti: zahrada do L nebo ve svahu, atrium nebo střešní terasa, malé nebo velké - pro všechny najdete nové původní nápady, jak nejlépe využít přírodního prostředí. U každé zahrady je přehledný plán a užitečný klíč, podle kterého lze jednotlivé prvky návrhu rozlišit. Kromě plánů zde najdete praktické fotografie, které Vám krok za krokem předvedou, jak správně postupovat například při pokládání štěrku, jak zajistit aby si rostliny v nádobách udržely co nejlepší kondici, nebo jak sestavit ozdobné mřížky.... celý text

Literatura naučná Zahrada
Vydáno: , Rebo
Originální název:

The ultimate garden planner


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
30.06.2021 5 z 5

Designově, obsahově i prakticky vyvážený obsah. Knížka je určena amatérům, kteří chtějí ušetřit za zahradního architekta.

Po základních informacích, jak s plánováním zahrady začít, se autor zaměřuje tematicky na několik typů zahrad (zahrady téměř bezúdržbové, s japonskými prvky, s vodou, skalkou, ekologické, malé, rodinné, ovocné a zeleninové a bylinkové), i když některá témata jsou pojata hodně volně.

Kromě fotek "pro inspiraci" a konkrétních zahradních projektů obsahuje kniha i tipy, jak některé prvky vyrobit svépomocí. Takže i užitečné.

Nevýhodou je, že kniha nejde víc do hloubky, osázení je značně zjednodušené a připadalo mi, že největší prostor dostaly malé zahrady.

uarda
13.02.2020 5 z 5

Úžasná kniha k plánování zahrad, nádherné fotografie. Doporučuji


Štítky knihy

zahrady, zahrádky zakládání zahrad

Kniha Plánování zahrady: Vyčerpávající návody, jak navrhnout a založit krásnou zahradu je v

Přečtených6x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x