Plánování zahrady

Plánování zahrady https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107418/planovani-zahrady-vycerpavajici-navod-jak-navrhnout-a-zalozit-krasnou-zahradu-107418.jpg 4 6 2

- Více než 50 plánů vám předvede, jak založit zahradu, která bude dokonale vyhovovat vašim potřebám, a přes 300 barevných fotografií ukáže zahrady v jejich plné kráse. - Plno rad, nápadů, pokynů a doporučení ohledně projektování, úpravy plánů, praktické úvahy, jak vyřešit obtížné partie, jak vytvořit styl vyhovující vašim potřebám nebo finančním možnostem a jaké rostliny vybrat pro určitou polohu, specifické podmínky nebo efekty. - Podrobný popis různých zahradních stylů: zahrady nevyžadující velkou péči; atriové zahrady, balkony a terasy; japonské zahrady; zahrady s vodou a kameny; přírodní zahrady; malé zahrady; rodinné a zeleninové zahrady.... celý text

Literatura naučná Zahrada
Vydáno: , Rebo
Originální název:

The ultimate garden planner


více info...

Přidat komentář

knihyKeMne
30.06.2021 5 z 5

Designově, obsahově i prakticky vyvážený obsah. Knížka je určena amatérům, kteří chtějí ušetřit za zahradního architekta.

Po základních informacích, jak s plánováním zahrady začít, se autor zaměřuje tematicky na několik typů zahrad (zahrady téměř bezúdržbové, s japonskými prvky, s vodou, skalkou, ekologické, malé, rodinné, ovocné a zeleninové a bylinkové), i když některá témata jsou pojata hodně volně.

Kromě fotek "pro inspiraci" a konkrétních zahradních projektů obsahuje kniha i tipy, jak některé prvky vyrobit svépomocí. Takže i užitečné.

Nevýhodou je, že kniha nejde víc do hloubky, osázení je značně zjednodušené a připadalo mi, že největší prostor dostaly malé zahrady.

uarda
13.02.2020 5 z 5

Úžasná kniha k plánování zahrad, nádherné fotografie. Doporučuji