Planoucí oblaka: Nebe ve tvých barvách

Planoucí oblaka: Nebe ve tvých barvách https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/504203/bmid_planouci-oblaka-nebe-ve-tvych-barva-sHL-504203.png 3 62 21

Planoucí mraky série

1. díl

Nad oblaky série

1. díl

Láska? Ne, díky. Letuška Olivia sní místo romantického vztahu spíš o studiu matematiky a intelektuální atmosféře Oxfordu. Její život se však od základu změní, když potká zdánlivě arogantního Nicka, kterému se zřejmě nedokáže vyhnout. Tenhle nový pilot a lamač dívčích srdcí totiž jako na potvoru pracuje pro stejné aerolinky. A pod svou silnou fasádou překvapivě skrývá duši umělce. Svůj sen musel ale bohužel opustit, aby naplnil očekávání svých rodičů. Olivia a Nick stanou před rozhodnutím, zda zariskovat a vpustit druhého do svého srdce… Gabriella Santos de Lima čtenářům svým jedinečným, poetickým a emocemi nabitým jazykem představuje dva okouzlující protagonisty a jejich sny, touhy a strachy. Nechá vás nahlédnout hluboko do dvou zamilovaných duší a prožívat současně štěstí i tragiku jejich příběhů. Šarmantní, vtipná a místy i smutná romance, která vás vynese nad mraky.... celý text

Literatura světová Romány Dívčí romány
Vydáno: ekniha , Red
Originální název:

Der Himmel in deinen Farben , 2021


více info...

Přidat komentář

Zuzíček77
24.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Tato kniha mě zaujala jsou krásou obálkou, vlastně jsem ani nevěděla o čem je a stejně jsem jí koupila. Líbilo se mi prostředí knihy ve kterém se děj odehrává. Příběh je klasická romantika s překážkami. Dostáváme se zde na různá místa, to jsou za mě plusové body. Postavy jsem si také hned oblíbila, akorát ten děj mi přišel občas trochu zdlouhavý. Kniha se jinak četla dobře a celkem rychle. Jsem zvědavá co nám přinese druhý díl.

Myšlenka z knihy:
Nezáleží na tom, odkud přicházím nebo kam jdu. Důležité je, že stále kráčím.

pollyn
22.01.2024 4 z 5

Konstrukce příběhu odpovídá žánru, ale stylistikou se vymyká a to je příjemně osvěžující :) styl autorky mě opravdu oslovil. Možná to dělá i to, že originál je v němčině a tak přicházíme o ta klasická překladatelská klišé typu "vlasy v odstínech pepře a soli".
Dějově mě trochu ruší to letecké prostředí, podle mě nadbytečné. A hlavně nízký věk postav je nevěrohodný. Kdyby jim bylo o pět let víc tak by i ta stipendijní Pocahontas víc vynikla. Nevím. Každopádně se těším na další díl.


jana1874
30.12.2023 3 z 5

Kniha mě zaujala obálkou, pak jsem četla anotaci a koupila jsem si ji. Dlouho trvalo, než jsem se k ní dostala a přečetla ji, ale stihla jsem to ještě v tomhle roce

Nečekaně se děj chvíli odehrával v době, kdy postavy slavily Silvestr, takže jsem se trefila dobou, když i nám zrovna zbývají poslední dny v roce 2023

Letuška, která miluje matematiku a jejím snem je studovat v Oxfordu a pilot s duší umělce, který se umění nemůže věnovat kvůli rodině. Ona, která na střední měla stipendium, byla tam sama proti ostatním a on z bohatší rodiny, dva cizinci a přitom spolužáci ze střední se chvíli po maturitě nečekaně potkají a zjistí, že pracují u stejné letecké společnosti.

Je tu ukázka krásného přátelství... co mohou udělat fotky, které by nikdy neměly být poslány a i kdyby ano, tak nijak dál šířené... rodinná tradice a přesto sen dělat něco jiného... rodina a vztahy mezi blízkými i těmi, které neznáme...

Úplně TOP kniha to není, už jsem četla i lepší tohoto žánru , ale měla v sobě silné pasáže, zvlášť jedna mě opravdu dostala (e-mail od Ever) a některé části byly důležité, poučné, ale možná mohla být o trochu kratší, nebo spíš některé části záživnější, protože mě to hlavně zezačátku nevtáhlo hned do děje, trvalo mi se začíst. Ale jinak to byla hezká jednohubka

Saudade - portugalské slovíčko a označuje hluboký pocit nostalgické touhy po někom či něčem, co je nepřítomné

Kskaja
09.12.2023 2 z 5

Dve hvězdy za obálku. Po 30 stránkách jsem ti vzdala. Toto není můj styl

Lucyeinstory
14.08.2023 3 z 5

Planoucí oblaka jsem si opravdu oblíbila, i když musím přiznat, že jsem četla už i lepší romantiky.

Naprosto jsem si zamilovala autorčin styl psaní. Ale určitě za to může i skvělý překlad. Děj byl moc fajn, oddechový. Řešily se rám i hlubší témata, která byla zajímavá. Hlavní hrdinové byli uvěřitelní, i když jsem si k nim moc sympatií nevytvořila.

I když byl příběh průměrný, moc jsem si ho užila a těším se na další díl. Plus ta obálka je nádherná.
3/5

Četli jste? Pokud ano, jak se vám knížka líbila?

pacinka
12.07.2023 5 z 5

Dlouho jsem knihu odkládala kvůli nízkému hodnocení. Ale teď, momentálně v této chvíli......dostalo mně to. Nemohla jsem se odtrhnout, někdy jsem nevěřila, že postavy nejsou starší, přesně v tuto chvíli jsem dostala co jsem potřebovala. Autorce děkuji.

Airelle
04.06.2023 3 z 5

(SPOILER) Další z řady romantických knih, která se mi dostala do rukou, navíc ještě v rámci štafety. Kniha má naprosto famózní obálku, škoda, že to samé se nedá říct o příběhu.

Kniha mě začala bavit až od dvou třetin, jinak jsem se do čtení vysloveně nutila. Přišlo mi těžko uvěřitelné, že se někdo i po letech trápí tím a řeší, co bylo na střední škole. Nijak to neshazuji, i já zažila různé formy šikany , posmívání, pomluvy, naschvály, ale spíš mě to v životě posunulo dál, než abych se tím sama týrala. Mezi postavami nedochází k žádnému jiskření, nedokázala jsem se do nich vžít ani s nimi soucítit.

Další šíleností je neustálé opakovaní slova f*ck, které šlo jednoduše nahradit jinými slovy, které by děj taky dokázaly podtrhnout.

Tak moc tě miluju, že v mým těle jsi víc ty než já sám.

dam.si.knihu
18.03.2023 3 z 5

Kniha s tak krásnou obálkou, kterou bych si koupila i kdyby to byl horor (jasně, ten nikdy takovou nedostane, ale). Ale nešlo jen o překrásnou obálku, ale také slibnou anotaci.

Kdybych tuhle knihu četla před rokem, možná bych z ní byla nadšená, nicméně po těch desítkách romantických knih co mám za sebou, bylo tohle lehkým zklamáním. I když začátek byl slibný, tak průběh knihy mě vcelku nudil. Láska mezi hlavními hrdiny mi nepřišla uvěřitelná. Za mě tam nebyla ta správná chemie, ani jiskření, což je pro mě u romantické knihy základ. Autorka si mohla více pohrát s vývojem postav a ne udělat z toho hlavního podivína, který byl na můj vkus vlezlej.
Těšila jsem se na více dějové linky v oblacích a více dramatu, což úplně tak nepřišlo.
Kdyby tam nebylo tolik stejných myšlenek dokola, více rozvíjení romantického vztahu, mohla tohle být další pecka v žánru. Vždyť co je víc sexy, než sexy pilot?

Nicméně, každá kniha má své fanoušky a já vím, že i tento příběh si je našel a najde. Je to jednoduché a čtivé, jen ke mě to dorazilo možná v nesprávnou chvíli.

Terka18
04.03.2023 3 z 5

Čekala jsem více. Příběh se četl dobře a lehce, nic překombinovaného, i když byl napsán trochu jiným jazykem. Ale prostě mi v příběhu chybělo to co vás chytne a nepustí, to kouzlo, to wow. Jsem lehce zklamaná.

Lofda
05.02.2023 5 z 5

Úplně jiný příběh než bych čekala, ale za mě jeden z nejhezčích, co se mi v poslední době dostal do ruky. Psáno tak trochu jiným jazykem, ale moc se mi to líbilo. Tolik krásných myšlenek a tolik citu. Tohle není klasický příběh pilota a letušky, ale víc neprozradím. Snad jen to, že tohle není klasické holčičí čtení, popravdě oba dva působili mnohem starší než oněch 21 let..
Děkuji Alzbeta4340 za hodnocení, přesvědčilo mě, že knížka stojí za pozornost. Doufám, že další díly vyjdou brzy, už se těším.

alzbeta4340
27.01.2023 5 z 5

Kniha má zatím celkem nižší hodnocení, mě se ovšem velice líbila, přestože nejsem cílová skupina mladších čtenářek. Zaujal mě hlavně zvláštní styl psaní - jemný až poetický, tedy právě to, co některé čtenářky románu ve svých komentářích vytýkají. Na mě ale působily Planoucí oblaka právě svou jinakostí velmi dobře.
Ačkoliv anotace není úplně mimo děj, vůbec neodpovídá náladě v knize. Navíc povolání leteckého personálu je zde popisováno jako náročné a unavující zaměstnání. Spíš by mělo být uvedeno, že se jedná o setkání dvou bývalých spolužáků, kteří se snaží najít sebe sama i vztah mezi sebou.
Věřím, že si od této mladé autorky přečtu ještě spoustu pěkných románů.

Anette_De
27.11.2022

Na knihu jsem se neskutečně těšila. Pilot a letuška? Sem s tím. Ale jsem zklamaná. Hlavní hrdinové mi byli tak nějak jedno. Romantická linka taková nijaká. Do dalších dílů se pouštět určitě nebudu.

kristy.books
22.11.2022

Na tento príbeh som sa tešila hneď z dvoch dôvodov – jednak mám veľmi rada príbehy z prostredia pilotov a letušiek, jednak sa mi veľmi páči knižná obálka. Po dočítaní však musím povedať, že som trochu sklamaná. Príbeh ako taký bol celkom fajn, ale dosť som bojovala so štýlom písania, nevedela som si naň zvyknúť. Štýl bol taký moc farbistý, prehnaný, miestami až básnický... neviem, ako lepšie by som ho opísala. Niektoré pasáže som si musela prečítať viackrát, aby som vôbec pochopila, o čom sa tam píše.

Olivia miluje čísla a už dlhé roky sníva, že pôjde študovať na Oxford. Na štúdium si však najskôr potrebuje zarobiť, preto dočasne pracuje ako letuška. Bola to skôr tichšia mladá žena, miestami by som povedala až bojazlivá, ustráchaná. Na strednej škole si toho veľa vytrpela (pre svoj pôvod, pre dobré známky, povahu a podobne), bola terčom posmechu, podrazil ju chlapec, do ktorého bola zamilovaná, keď bola ešte dieťa, opustil ich otec... to všetko sa na nej podpísalo. Ani teraz, keď už je dospelá, to nemá jednoduché, život jej pod nohy neustále hádže jednu prekážku za druhou, takže sa nečudujem, že bola taká, aká bola. Mala však skvelé najlepšie kamarátky a mamu, ktoré boli pre ňu veľkou oporou.

Podľa anotácie som očakávala, že Nick bude hajzlík, ale nebolo to tak, práve naopak, bol dosť citlivý. Zbožňuje umenie, no keďže všetci muži jeho v rodine boli pilotmi, musel sa ním stať aj on. Trochu mi nešlo do hlavy, ako mohol byť v 21 rokoch už pilotom (jeho vek len odhadujem, ale keďže sa v knihe písalo, že od strednej, na ktorú chodil spoločne s Oliviou, ubehli tri roky, tipujem, že viac rokov mať nemohol). Netuším, čo všetko je potrebné, aby sa človek stal pilotom, ale v tomto prípade mi to jednoducho nesedelo.

Romantická linka bola celkom dobrá, ale nemôžem povedať, že by som si z nej sadla na zadok. Nick a Olivia sa už poznali zo školy, no nikdy sa spolu moc nerozprávali. Olivia na svoje školské časy a všetko, čo zahŕňali, nerada spomínala, takže trvalo celkom dlho, kým dala Nickovi šancu niekam ich vzťah posunúť. Postupne sa vynárali ďalšie tajomstvá, ktoré podrobili ich vzťah tvrdej skúške.

Trochu mám pocit, že niektoré veci tu zostali nedoriešené, napríklad, ako to dopadlo s Nickovými kamarátmi, alebo ako jeho rodina zareagovala na jeho rozhodnutie ohľadom umenia. Celkovo sa mi zdalo, že niektoré záležitosti boli rýchlo odbité, autorka sa im mohla viac povenovať.

Ralemo
01.11.2022 4 z 5

Hezký romantický příběh, ideální k odpolednímu kafíčku. Žádné složitosti, klasické téma pilota a letušky, zajímavá zápletka, troška dramatu. Určitě doporučuji přečíst. Velké plus přikládám příběhu z pohledu obou dvou hlavních hrdinů. Nick byl miláček, ze začátku tak sice nevypadal, ale vyklubalo se z něj zlatíčko, žádný záletník. Olivie byla velice zajímavá osoba, její myšlenkové pochody určitě stojí za přečtení.

moma08
30.10.2022 5 z 5

Jaj, další romantický příběh, který jsem zhltla během sobotního dne a večera.
Když jsem četla anonci, tak jsem si myslela, že to bude něco kousek jiného, ale tohle bylo hlubší než jen vztah mezi letuškou a pilotem.
Bojuje, co se týče hvězdiček, jelikož jsem ze začátku nemohla moc pobrat myšlenkové pochody Olivie, ale to asi kvůli jejímu matematickému mozku. No a občas jsem měla problém pochopit o čem spolu vlastně diskutují ona a Nick.
Ale nechám tomu 5 ⭐️ a jsem zvědavá na osudy dalších dvou hrdinek.

adevis
24.10.2022 4 z 5

První díl romantické série Nad oblaky nás seznámí s letuškou Olivií, která sní o studiu matematiky na Oxfordu a pozici letušky bere jako přechodné období svého života. Když potká arogantního pilota Nicka, od základu se ji změní život. Nick je sice arogantní, ale pod svou drsnou fasádou skrývá uměleckou duši. Podlehnou emocím? Dovolí vpustit toho druhého do svého srdce?

Tak dobře, jsem sváteční čtenář romantických knih, proto mi to všechno přišlo hrozně zdlouhavé. Na první pusu jsem čekala asi milion let (ne, to přeháním, hh). Vím, že pomalejší tempo k romantice patří, možná z tohoto důvodu dávám přednost thrillerům, ale…
Sečteno podtrženo. Kniha se mi líbila, prostředí z letecké společnosti bylo něco nového. Postavy mi byly i přes Nickovu aroganci sympatické, i když se oba dost utápěli v minulosti. Nakonec to byla romantika jako blázen a věřím, že si kniha najde své čtenáře.

„Pochopit někoho znamená doopravdy ho vidět, a většina lidí je v tomhle ohledu slepá.“

Hodnotím 3,5/5* asi proto, že jsem nebyla nějak významně uchvácena, ale ani nějak významně zklamaná.
P.S.: Ty barvičky, ta obálka je skvělá a rozhodně na první pohled dokáže skvěle zaujmout.

Ella161
22.10.2022 5 z 5

Tuhle knihu jsem si pořídila, aniž bych se podívala na recenze. Zaujala mě ta krásná obálka a i anotace mi nezněla špatně, takže tahle kniha byla jasná volba. Na recenze jsem se podívala až pak, a zjistila jsem, že moc dobré nejsou. Jsem ale ráda, že jsem se nenechala odradit, protože mě se kniha vážně líbila. Trochu na styl Johna Greena bych řekla. Také vás to donutilo nad různými věcmi přemýšlet a metafory tam samozřejmě také nechyběly. Co jsem fakt ocenila a z čeho jsem měla největší radost bylo to, že kapitoly se střídaly z obou pohledů. Tohle prostě miluju, protože si takhle lépe dokážu vytvořit nějaké poutu i k té druhé postavě.

Nick byl super. Z anotace jsem si myslela, že to bude takový ten typický děvkař pilot, ale ono vůbec. Líbilo se mi to. Líbilo se mi, že se nebál dávat najevo city a nedělalo mu problém říci, co si myslí. Bylo hezké, jak o všem přemýšlel a prostě to nebyla ta typická postava kluka. Nešlo mu jen o ten sex, on chtěl prostě víc. Liv viděl jako středobod jeho vesmíru a bylo strašně krásné číst o tom, co si o ní myslí a co pro něho vůbec znamená.
Olivii jsem si taktéž oblíbila. Nebyla něčím nějak výrazná, neměla žádné superschopnosti nebo něco podobného. Prostě byla normální a právě proto mi připadalo, jako kdyby opravdu žila. Neměla to lehké a vůbec jsem se nedivila, že byla chladná, odtažitá i nedůvěřivá. Byla to ovšem super holka, se srdcem na správným místě. Navíc se mi moc líbilo, jací spolu s Nickem byli. Když byli spolu, tak jako by neexistovali žádné problémy a lidi okolo. Jako by měli svůj vlastní svět do kterého nemohl nikdo jiný proniknout. Neustále se ptali na své myšlenky a nevím… kdo by prostě takový vztah a hlavně to poutu nechtěl? Takový ten pocit, že jste tou osobou opilý? To vědomí, že jemu na vás opravdu záleží, protože jste to poznali z jeho očí a gest… oni spolu měli prostě krásný vztah, který jsem jim mohla jen závidět.

Ivuska.09
16.10.2022 3 z 5

Nebyl to špatný příběh. Oba hlavní hrdinové mají své sny, ale musí překonávat různé překážky, aby jich mohli dosáhnout. Někdy se to podaří, jindy nikoli. Nicméně si nejsem úplně jistá, jakým směrem se bude ubírat druhý díl série. Takto se mi zdá příběh ukončený.

klarka009
02.10.2022 2 z 5

Bohužel mi vůbec nesedl styl psaní.. Kapitoly se střídají z pohledu Olivie a Nicka a já jsem si ani s jedním nevytvořila žádný vztah. Bylo mi jedno jestli spolu budou nebo ne a jestli se jim splní jejich sny.. Kdo mě v knize bavil byly kamarádky a spolubydlící Olivie, které byly správně praštěné :)
Co mě při čtení velmi rušilo byly nepřeložené anglické věty, kterých tam bylo poměrně dost. U názvů písniček to chápu, ale někde byly v angličtině i tři věty a vůbec jsem nepochopila proč :-/ navíc Nickovo fuck, už mi pak lezlo dost krkem..
Co se mi ale naopak líbilo byla jejich práce pilota a letušky. To cestování.. Táta ze mě chtěl mít letušku, ale se strachem z výšek a létání by to šlo špatně :D
Ani to ale nestačilo, abych dala vyšší hodnocení. Docela jsem se při čtení trápila, takže nemůžu jinak než dát 2*

valika0302
18.09.2022 3 z 5

Letuška a pilot? Tak tú si musím prečítať. Bohužiaľ, kniha moje očakávania nenaplnila.

Olivia sníva, že sa dostane na Oxford, fascinujú ju čísla a preto by chcela študovať matematiku. Predtým, ale robí letušku, aby si našetrila nejaké peniaze. Všetko sa zmení, keď sa na jednej ceste zoznámi s Nickom. Nick je síce pilot s povesťou lámača ženských sŕdc, no v skutočnosti má dušu celkom krehkého umelca. Kvôli očakávaniam rodičov svoj sen byť maliarom zahodil. Čo im ale prinesie vzáomná náklonosť a ako sa ich životy zmenia po tom, ako sa spoznajú?

V prvom rade chcem povedať, že námet na dejovú linku je priam geniálny, a celkom originálny vzhľadom na charaktery hlavných postáv. Čo však pre mňa nebolo v poriadku bol štýl písania. Nevravím, vety boli celkom fajn konštruované. Problémom pre mňa bolo to, že okrem striedania pohľadov Nicka a Olivie sa striedali aj časové linky, pričom mi nebolo veľmi jasné kde sa nachádzame. Príklad: Pohľad Olivie a čas typu: ešte 246 dní, potom tam zrazu bol pohľad Nicka a čas: 996dní. Akože vôbec som sa nevedela zorientovať. Plus obe postavy sú celkom zádumčivé, upadajú do vlastných myšlienok. Zároveň štýl, akým to je písané je komplikovaný, veľakrát som neppchopila o čom vraví, prípadne kde sme a čo sa rieši. Autorka využíva zvláštny poetický slovník, aj keď neviem teda, môže to byť aj prekladom.

Hodnotenie: 3/5⭐

Kniha Planoucí oblaka: Nebe ve tvých barvách je v

Právě čtených1x
Přečtených87x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce188x
Chystám se číst129x
Chci si koupit23x
dalších seznamech4x