Plakat přísně zakázáno

Plakat přísně zakázáno https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/25310/bmid_plakat-prisne-zakazano-mym-25310.jpg 4 41 7

Kniha vypráví o dvanáctileté dívce Marii, která je obviněna ze zpronevěření peněz na školní zájezd, a hrozí jí vyloučení ze školy. Ale věci jsou mnohem složitější, než se na první pohled zdá. Nejlepší kamarádi Marie ale nevěří, že by toho byla schopná. Rozhodnou se vzít celou věc do vlastních rukou a zjistí, že sama Márinka se stala obětí podvodu jednoho muže, jenž jí namluvil, že za 5600 marek najde jejího tatínka a pak jí ty peníze vrátí. Jenže muž se s penězi vypařil. Nakonec se všechno objasnilo, zločinec byl zatčen a Márinka se mohla znovu vrátit do školy...... celý text

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , Erika
Originální název:

Weinen streng verboten , 1977


více info...

Přidat komentář

simca9342
31.12.2023 5 z 5

"Z pravěku"
Peníze sice kazí charakter , ale u dobrých a čestných lidí tomu tak není. V případě dvanáctileté Marie, kdy se ztratily peníze, které měla za celou třídu na starost je řešení ztráty lehčí než se zdá. Za vše může Marie , které se obnos svěřil. Hrozí ji vyloučeni ze školy , ale její spolužáci ji věří. Ví co dělat a zjistí, co se dá. Podstatná informace míří ke škole. Márinka dala peníze cizímu člověku, který slíbil, že ji najde tatínka.
Tady platí sliby chyby . Muže už neviděla a peníze taky ne. Záhada a pátrání po zloději začíná.

LutherKing
05.10.2019 3 z 5

Pěkný čtení, miluju Simmela.


ToVy
16.08.2019 3 z 5

Třetí a poslední dětská kniha a celkově sedmnáctá kniha JMS. Jak už se dalo čekat, i třetí kniha má děti o něčem poučit. Autobus velký jako svět - boj mezi chytrostí a sounáležitostí a na druhé straně hlouposti a bezohlednosti, Moje matka se to nesmí nikdy dozvědět - o tom, jak nebezpečné je bavit se s cizími lidmi a konečně Plakat přísně zakázáno - o kamarádství, spolupráci, důvěře a spravedlnosti. JMS se v knize hodně odkazuje na německého spisovatele pro děti, jehož knihy v dětství snad každý Němec musel číst, proto nám připomínky tohoto autora až tam moc neřeknou. Ale myslím si, že je to skvělá knížka pro děti a myslím, že i dnešní děti by si všechny tři dětské knihy JMS měly přečíst, jelikož jsou dosti poučné, možná i kolikrát pro nás dospělé. Pro mě jako čtenáře JMS to byla spíš povinnost přečíst, abych docílil přečtení celé tvorby, už se těším na další klasickou simmelovku :-)

ferda16
22.11.2017 3 z 5

Musela jsem něco přečíst do čtenářského deníku a po zkušenosti s knížkou Moje matka se to nikdy nesmí dozvědět, jsem opět sáhla k tomuto autorovi. Sice už jsem byla méně nadšená, ale dala se přečíst.

cialexa
25.09.2017 5 z 5

Velmi milá kniha pro děti s malou detektivní zápletkou :-)

Nikamo
02.04.2016 5 z 5

Asi moja prvá kniha po rozprávkach.Veľmi sa mi páčila a páči dodnes.rada sa k nej vraciam.ale celkovo sa mi páči ako Simmel píše.jeho knihy sú pre mňa také psychicky a jednohubky

Cajda
10.10.2011 5 z 5

Pro děti super! Ale i já byla napnutá - já ale houby vydržím....