Placen za život

Placen za život https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363554/bmid_placen-za-zivot-MJh-363554.jpg 4 14 11

Placen za život série

1. díl >

Píše se první eón na planetě Regis 1 a hlavní hrdina tak tak přežívá o kousku červa do úst a bez střechy nad hlavou spolu se svým letitým kamarádem. Při jedné procházce městem narazí na reklamu: "Naroďte se na Zemi jako člověk, zaplatíme vám!" Samou sebou, že se toho náš hrdina chytl, jelikož kredity na Regis 1 nikdo nedával - jen se utrácely a přibývaly karmické dluhy. Cestovka, a její reklama, by tedy mohla být řešením, jak ze všeho ven a ještě něco na vrch získat. Nicméně zjišťuje, že to není tak jednoduché, jak se na první pohled zdá. A věta: "Narodil jsem se, protože jsem musel splatit svůj dluh," je víc než příznačná.... celý text

Čand@
Čand@
22.07.2023 3 z 5

Taká dlhšia poviedka, pri ktorej si poviete, že s trochou fantázie by to tak aj mohlo byť :)). Zoberte si, s akým údivom bábätká objavujú svet. A ako často sú z úplne neznámych príčin mrzuté.
Nenáročné čítanie na cestu vlakom, hneď sa pustím do pokračovania.

romana2793
romana2793
09.12.2021 4 z 5

(SPOILER) Knihu jsem si přečetla, aniž bych dopředu věděla, co mě čeká. A nakonec jsem byla sama mile překvapená.
Po úvodu v žánru sci-fi se příběh rychle přehoupne do úplně jiné roviny - do průběhu jednoho těhotenství s prvky esoteriky. Tuto část bych rozdělila do dvou fází:
Ta první, která se mi líbila nejvíce, plnou slovních přestřelek s Cestovkou. Těch bych brala více. Druhá ústící k samotnému porodu, která mi přišla slabší. Zde kniha naráží na asi největší problém - svou délku. Několik stran navíc by jí jistě prospělo. Možná i více se věnovat popisu světa, který autor vystavěl.
Celkově se mi kniha četla dobře, do druhého dílu se postím už z toho důvodu, že má více stran a věřím v hlubší propracování postav, na které se vyloženě těším.


ReadMore
ReadMore
21.05.2020 3 z 5

Hodnotím třemi protože:

1. téma ač celkem originální, mně nijak zvlášť neurazilo ani nenadchlo, přesto mě zajímal konec a pointa.
2.dá se číst, ale jazyk je takový...zkrátka jsou to jen holé věty a nic moc v člověku nevyvolají, i kdzž je to místy napínavé
3. vcelku humorné, hodnotím kladně
4. několik odstavců mi přišlo nadbytečných
5.možná že dám ještě šanci druhému dílu, ať to hned tak rychle neshodím. Myslím, že pro běžného čtenáře super, ale už jsem za svůj mladý život přečetl spoustu knih, tak už mě ledasco nenadchne

IvčaB2
IvčaB2
29.04.2020 4 z 5

Začátek knihy s popisem planety mě trochu vystrašil, až jsem se strachovala, aby nešlo o složitost želvího krunýře čarovné Zeměplochy,ale pak se děj krásně rozběhl. Několik velmi vtipných hlášek, zejména oznamující ponížení kreditu..líčení pocitu těhotné maminky bylo za mne standardní,ale hlášky mimozemšťana výborné... Jako oddechovku doporučuji. A pokračování si nejspíš nenechám ujít.

dráček.60
dráček.60
04.12.2019

doporučuji všem co mají rádi sci-fi

dana2447
dana2447
25.10.2019 4 z 5

Obvykle sci-fi knihy nečtu. Po doporučení jsem knihu prečetla prekvapive rychle a se zájmem. Jak se príbeh postupne rozvíjel muj zájem začal stoupat a na konci knihy jsem chtela vedet co bude dál.
Príbeh není komplikovany a čtenár rychle odliší jednotlivé chraraktery. Až na jednu kapitolu, která mi pripadala jen nadstavením, je kniha velmi čtivá a najde si nadšené čtenáre.

hana4710
hana4710
08.10.2019 4 z 5

Bravo, dobře psané, lehce srozumitelné a nechybí tomu napětí, četla jsem to s velkou zvědavostí a zaujetím

hanca8188
hanca8188
04.10.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem.
Zaujal mě hlavně zvláštní úhel pohledu na vznik života.

ElizCata
ElizCata
31.07.2019 4 z 5

Placen za život-příběh vypráví o tvoru z jiné planety, který se rozhodne přilepšit si tím, že se narodí na Zemi jako člověk.
Text je jednoduchý, ne příliš větvený. Čtenář se v ději neztrácí a může se plně začíst. Na konci knihy je člověk zvědav a natěšen na pokračování dobrodružství hlavního hrdiny. Pozitivem může být rozsah díla, který patří mezi ty kratší. Nemám ani co vytknout, snad jen, že některé informace nejsou vysvětleny v tomto díle.
Jednoduše řečeno, skvělý nápad, skvělé zpracování a hlavně originalita. Jednoduché a rychlé čtení, které vás donutí si položit otázku \"Je tohle možné?\".

Phoenix16.cz
Phoenix16.cz
09.01.2019 3 z 5

Zaujala mě obálka, zaujal mě příběh, který se po chvíli stočil trochu jiným směrem, než jsem čekala. Myšlenka je tu originální, vyprávění příběhu odsýpá a je to velmi krátké. A právě rozsah je to, co mi na knize vadilo nejvíc. Je to spíš trochu delší povídka a tím pádem tu chybí prostor pro více detailů. Všechno je zkratkovité. Najednou šup a je porod a konec. Jsou tu naznačené linky, které by se v delším příběhu daly využít (např. že maminka také měla zkušenost s Cestovkou).
Mám roční dítě, vím, o čem je v knize řeč. Kdybych ji ale četla před těhotenstvím, asi bych na ni pohlížela úplně jinak. Těžko říct, jestli by se mi líbila víc, nebo míň.

alois3381
alois3381
29.10.2018 4 z 5

Velice zajímavé čtení o tom,co ženy prožívají.Krásně se čte,já ji přečetl jedním dechem.Opravdu výborně napsaná kniha. :-)