Piráti oblohy

Piráti oblohy
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/241403/mid_pirati-oblohy-241403.jpg 4 19 19

Ulrik: vzdušný pirát odsouzený ke smrti v aréně, který se stane největším gladiátorem své doby. Valerius: velice chytrý zlý čaroděj, který intrikařil tak dlouho, až i jeho bohatí příbuzní dospěli k názoru, že by bylo lépe, kdyby byl raději mrtvý. Rhea: částečně lidská žena, částečně dravá kočka a bývalá zlodějka, vždy udělá, co je nutné, aby dosáhla toho, co chce. Všichni tři byli lapeni do smrtících tenat uctívače démona Moloka, který má v plánu nadělat ze všech vzdušných pirátů neporazitelné mutanty, s jejichž pomocí si podrobí umírající, démony zamořený svět Urathu. Piráti oblohy jsou dějem nabitý příběh, v němž lodě létají a meče sviští, ve stylu románů Edgara Rice Burroughse o Johnu Carterovi a Jacka Vance z cyklu Umírající Země, od bestsellerového tvůrce Gotreka a Felixe.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Polaris
Originální název:

Sky Pirates , 2012


více info...

Přidat komentář

Micho86
09.07.2024 4 z 5

Tuhle knihu jsem přečetla za 3 dny, moc se mi líbila.
Zakončení by si podle mě zasloužilo víc stránek, chybí mi tam spousta informací, které nejsou k příběhu sice potřeba, ale po dočtení jsem získala dojem, že autor směřoval k dalšímu dílu a pak si to rozmyslel. Ten dojem je tak silný, že ubírám hvězdičku, nemám ráda neuzavřené příběhy.
Dialogy byly skvělé, ty rozhovory mezi Ulrikem a Valeriem byly fakt sranda, vlastně všechny tři hlavní postavy mi připadaly dobře vymyšlené.
Nějak nechápu, proč má tohle dílo tak málo komentářů, možná špatná reklama, každopádně někomu, kdo zrovna hledá lehké a úsměvné fantasy, bych Piráty oblohy klidně doporučila;)

adevr
23.06.2024 4 z 5

Williama Kinga mám , jako spisovatele, moc rád, jsem jeho fanoušek, a tak jeho knížku mám vždy v oblíbených. Tahle sice nedosahovala kvalit jeho jiných ság, jako třeba Zabíječ, Ragnar Hvězný vlk, Kormak strážce... , vlastně to byla jenom jeden příběh, ale zase z hodně pozoruhodného světa, a to možná byla škoda. A snad i proto mi vadilo, že ten konec , ta závěrečná bitva, mi přišla příliš krátká. To představení zajímavého světa by mohlo být mnohem větší... ale holt, jedna tenčí kniha... tam by se to, holt, nevlezlo. Ale bavil jsem se, krásná jednohubka od Kinga... tedy toho Williama.


Lusa
12.04.2024 2 z 5

Zakoupeno z důvodu zkráceni si dlouhé cesty autobusem, příběh nebyl špatný, dobře se to četlo, ale tak nějak mi tam něco chybělo, abych četla s chutí a držela hrdinům palce. I kdyby bylo pokračovaní, tak za mne už netřeba.

Slůník
12.08.2023 4 z 5

Dobře napsané ironické přestřelky Valeria a Ulrika, říká si o další díl.

Štítky knihy

piráti

Autorovy další knížky

William King
anglická, 1959
2000  86%Zabíječ trolů
2002  83%Hvězdný vlk
2001  92%Zabíječ démonů
2000  89%Zabíječ skavenů
2002  86%Zabíječ upírů