Hry špionů

Hry špionů https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402739/bmid_hry-spionu-2AS-402739.jpg 4 15 6

Philip Mangan série

< 2. díl >

Napínavý thriller Hry špionů je pokračováním úspěšného románu Noční dravec. Opět se setkáváme s novinářem Philipem Manganem, pracovnicí britské tajné služby Trish Pattersonovou i starým známým Burákem. Britský novinář Philip Mangan se stáhl do ústraní ve východní Africe. Číňané však odhalili jeho identitu – kariéru agenta britské tajné služby – což dává jeho životu opět nový rozměr. Když se připlete k děsivému teroristickému útoku v Etiopii a poté ho vyhledá tajemný Číňan s informacemi o pachateli krveprolití, Mangan se znovu ocitá v centru dění. Mezitím několik tisíc mil odtud uprostřed vlhké hongkongské noci dochází k vraždě klíčového agenta britské tajné služby, a to pouhých pár minut poté, co se setká s Trish Pattersonovou. Od Washingtonu přes Londýn až po prašné africké ulice se probouzejí temné síly, které chtějí využít Mangana a Pattersonovou jako figurky ve své hře. Adam Brookes, jehož vzorem je slavný spisovatel špionážních románů John Le Carré, mistrně buduje tísnivou atmosféru a předkládá čtenářům pozoruhodný román plný napětí.... celý text

Literatura světová Thrillery
Vydáno: ekniha , Kniha Zlín
Originální název:

Spy Games , 2015


více info...

Přidat komentář

jarda155
27.02.2023 3 z 5

Po slušném začátku a rozjetí příběhu, jsem očekával další rozvětvení, ale dovedení do předfinální fáze mi přišlo poměrně uspěchané a tak nějak, pro tento žánr přímočaré.Nečetlo se to špatně, ale do topu tomu ještě trochu chybí.(první díl jsem nečetl).

Metuje
14.09.2022 2 z 5

Tak pokračování o poznání slabší, chyběl mi Burák :(


kaffa
09.07.2020 5 z 5

bravo! opět pozvolné dávkování napětí stupňující se stránku od stránky.... temný a brilantní špionský román, který vás vtáhne a nepustí.... vítejte ve světě, kde je každý sám a každý se musí spolehnout jen na sebe....
těším se na závěr trilogie :-)

kirkpatrick
10.11.2018 4 z 5

Vystihující název pro tuto knihu Hry špionů. První díl Philipa Mangana jsem četl před rokem, tak mi chvilku trvalo než jsem se naladil na tento thriller, jenž se odehrává v Etiopii, Thajsku, Anglii a samozřejmě v Číně. Mocenské politické hrátky mezi diplomatickými agenturami.

soukroma
28.10.2018 3 z 5

Přečetla jsem hned po Nočním dravci, neměla jsem už tak velká očekávání (skoro se mi do druhého dílu nechtělo) a nižší očekávání bylo oprávněné. Tahle špionážní změť už přesáhla Čínu a Anglii, první polovina knihy se odehrávala v Etiopii, což ale mělo jen pramalou vazbu na samotný další děj, takže kniha nabyla o víc jak sto stran oproti svému předchůdci vskutku zbytečně.
Teprve za polovinou se konečně novináři, hlavnímu hrdinovi, dostane super-extra-rychlokurzu špionáže. Celá zápletka vnitročínská s přesahem do ciziny i částečně související špionážní linka se mi jevila jako značně nevěrohodná (aspoň tak, jak byla zobrazena). A akční konec byl ve stejném duchu jako u předchozí knihy - divočina, nic se řádně nevyřešilo, nikdo z přiznaných aktérů nebyl spokojen a po všem zůstala jen pachuť a spousta otevřených otázek.
Ještě více mi tu vadila povrchnost ohledně špionáže a úporná snaha o volbu jiných napínavých, tedy konkrétně čínských témat (která zůstala povětšinou stejně pod povrchem - obávám se, že "zápaďáci" do tohoto zcela odlišného světa, kultury a myšlení stejně nikdy pořádně neproniknou). O nevěrohodnosti postav ani nemluvě. 60%

Hella
25.08.2018 4 z 5

Za mě podstatně lepší než první díl (byť ten byl také dobrý). Těším se na další pokračování této výtečné špionské trilogie.

Autorovy další knížky

Adam Brookes
britská, 1963
2017  72%Noční dravec
2018  79%Hry špionů
2019  81%Špionova dcera

Kniha Hry špionů je v

Přečtených18x
Knihotéce75x
Chystám se číst11x
Chci si koupit5x