Země nenávratna

Země nenávratna https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449870/bmid_zeme-nenavratna-zxs-449870.jpg 5 8 3

Petrademone série

< 2. díl

Frida, Miriam a dvojčata Tommy a Gerico opustili náš svět a vstoupili do světa Amalantrah, aby zachránili zmizelé psy, našli své blízké, ale také Iasa, léčitele, který by jako jediný mohl pomoct Gericovi otráveného jedem dutých lidí. Cesty dětí se ale brzy rozdělí a každý musí čelit jiným dobrodružstvím. Ne všem, které potkají, se dá věřit. Z hlubin Království mlh se navíc vynořují další děsiví tvorové a ten nejhorší z nich - Noční Kostroun - je jim stále v patách…... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Bookmedia
Originální název:

La terra del non ritorno , 2019


více info...

Přidat komentář

kris123
04.11.2022 5 z 5

Země nenávratna právoplatně obhajuje svůj název. Jakmile se ponoříte do druhého dílu Petrademone, už se nevrátíte zpět. Pravidelná změna dějišť vás neustále ponouká k dalšímu čtení a neočekávaná rozuzlení vás nepřestanou překvapovat.

Autorův poutavý styl navíc skvěle podtrhují promyšlené dialogy. Některé promluvy postav jsou totiž jako citáty: "Na nepřítomnost toho, koho milujeme, si nezvykneme nikdy."
I toto v knize zaznělo. Od které z postav? To zjistíte jediným způsobem...

Arkagas
22.02.2022 4 z 5

První díl téhle skvělé fantasy - řazené sice mezi YA, ale naprosto dokonale vystavěné i pro dospělé jsem zařadila mezi nejlepší knihy roku 2021, které jsem četla. Strašně moc jsem se těšila na 2.díl a rozhodně mě nezklamal. Má stejný spád jako jednička, postavy tu poznáváme ještě více do hloubky a země Nenávratna je dost děsivý svět plný divných tvorů - ať už hodných nebo zlých. Cílem tohoto dobrodružství je získat srdce kostrouna a osvobodit Vaniho, který je zajatý ve městě zrcadel. Jeho tělo sice žije, ale jeho duše pobývá ve městě démonů, ze kterého obvykle není cesty zpět.
Démoni, soumračníci, tajemné předměty a parta 12 letých dětí, kteří se snaží zachránit svět na druhé straně. Za mě skvělé čtení nejen pro mladistvé a moc se těším na další díl.


kolacky
25.01.2022 4 z 5

Působivé a napínavé, ale taky dost smutné... Jsem zvědavá, kudy nás povede třetí díl. A jak to všechno dopadne.

Štítky knihy

italská literatura pro dospívající mládež (young adult)

Autorovy další knížky

Manlio Castagna
italská, 1974
2020  78%Kniha bran
2021  93%Země nenávratna

Kniha Země nenávratna je v

Přečtených12x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce13x
Chystám se číst19x
Chci si koupit10x
dalších seznamech1x