Kniha bran

Kniha bran https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429199/bmid_kniha-bran-gHh-429199.jpg 4 31 6

Petrademone série

1. díl >

Na hranici dvou světů, kde nad každým visí nebezpečí, tam zvedá se mlha… Jste připraveni projít branou? Pod starým dubem se něco skrývá, z mlhy se vynořují děsivá stvoření a místní psi mizí, jako by je pohltila propast. Frida, která se po ztrátě svých rodičů přestěhovala ke své tetě a strýci na panství Petrademone, se se svými novými přáteli zaplétá do podivného dobrodružství. Zvláštní úkazy, které se kolem panství dějí, nejspíš nejsou jen výsledkem její fantazie. A tak se pouští do pátrání, které ji zavede do neobyčejného světa.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Bookmedia
Originální název:

Il libro delle porte , 2018


více info...

Přidat komentář

Patrik02
25.09.2023 4 z 5

V levných knihách se za více, než přívětivou cenu, ukrýval malý knižní poklad. Oběma dílům série Petrademone jsem tak nemohl odolat a první z nich - Knihu bran, mám právě za sebou. Asi nebudu moc rozebírat propírané téma škatulkování knih a "cílovek" na které v poslední době u knih, které čtu, narážím v každém druhém komentáři (Jsem příklad za všechny, že i 30-ti letej pokérovanej chlap může mít rád fantasy knihy "pro mládež" ) a přejdu rovnou k příběhu. Kniha bran se s prakticky nulovou propagací ze stran knihkupců tváří jako vcelku nenápadný fantasy příběh. Vypráví o nelehkém dětství, ztrátě rodičů a následnému vyrovnání se s tímto faktem. O nově nalezených přátelstvích, spoustě zmizelých koliích a temných záhadách magičtějších, než se na první pohled zdá. Mám naprosto na háku, že "nejsem cílovka" protože, já jsem si knihu pana Manlia užil.

kris123
15.10.2022 5 z 5

Jakmile se s Fridou dostanete na tajuplné panství Petrademone, už knížku nepustíte z ruky. Italskému prostředí opletenému záhadami a nejasnou minulostí propadnete stejně snadno jako hlavním postavám, které se vzájemně doplňují úžasným způsobem.

Tato kniha je navíc od filmového autora a je to znát. Příběh je neskutečně dobře vykreslen, při čtení máte opravdu pocit, jako byste kamarády doprovázeli na každém kroku a museli čelit hrůzným pohledům na Noční Kostrouny. Vůbec tak nevadí, že kniha nemá ilustrace, protože vaše fantazie pojede díky jedinečnému stylu psaní na plné obrátky. A jestli to navíc znamená najít ztracené pejsky "na druhé straně"? Hurá do toho!


Shaxx
23.09.2022 3 z 5

Já vím, už nejsem cílovka. Ale middle grade si i tak pořád užívám.
Plusová bod? Hromada border kolií :D Jak mám jednu doma, tak to bylo milé o nich číst. Zbytek byl takový milý průměr. Na málo stránkách se se autor snaží obsáhnout obrovské dobrodružství napříč světy, takže to musel poměrně zkrátit a zasadilo to menší ránu kvalitě...Jinak si to bere od všeho něco, je zde dost referencí na Čaroděje ze země Oz. Věřím tomu, že cílovce se to bude líbit velmi :)

Arkagas
07.01.2021 5 z 5

Moje první kniha v roce 2021. A nemohla jsem si vybrat lépe. Tajemné sídlo Petrademone, mytologie, kouzelná kniha bran a mezitím vším osiřelá Frida, která pátrá po tajemství, jež zdědila po matce. Tahle skvělá temná fantasy je tak našlapaná a přitom se jedná o knihu pro děti a náctileté. Brána do jiného světa je otevřená a skrze ní do našeho světa pronikají Kostrouni, kteří shání krev pro psa temnoty. To vše se postupně naplňuje a malá Frida společně se svými novými kamarády tomu postupně přichází na kloub.
Jediným mínusem této knihy je to, že se jedná o 1. díl ze série a samozřejmě končí v tom nejvíce napínavém bodě. Jinak je to skvost, který mě obrovsky překvapil. A doufám, že následující díly se též dočkají překladu. :)

veronika0382
15.12.2020 5 z 5

Tohle byla vážně jízda! Výborná temná pohádková fantasy pro děti, mládež, ale klidně i dospělé, si vás určitě získá od prvních stránek. Nenudila jsem se ani chviličku, okamžitě mě vtáhla do děje a zahalila tou správnou atmosférou plnou tajemné, ponuré a zvláštní záhadné nálady... Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Knižní střípky
03.11.2020 4 z 5

Díky ději se dá říci, že jsem právě dočetla fantazy knihu, což je žánr, který téměř vůbec nečtu, tudíž nemám moc s čím porovnávat. Nicméně toto se mi velice líbilo. Děj byl sice trochu jednodušší, ale musíme pamatovat na to, že čteme knihu pro děti, a tak ji také vnímat. Na to, že se jedná o kousek pro dospívající (věkové rozpětí bych viděla tak mezi 12 až 14 rokem ), je atmosféra knihy úžasně temná, záhadná, ponurá, z toho jsem opravdu nadšená. Chytlo mě to od první stránky, protože zápletka pro mě byla originální a neotřelá, je to velice čtivě napsáno a já prostě musela vědět, co se tam děje. A musím říci, že i konec mě velice překvapil a doufám, že se co nevidět dočkáme dalšího dílu.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky