Legenda o Podkinovi Jednouchom

Legenda o Podkinovi Jednouchom https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/389257/bmid_legenda-o-podkinovi-jednouchom-Psp-389257.jpg 5 36 9

V dávnych časoch boli králiky maličké ustráchané zvieratká a bývali v obyčajných dierach a tuneloch. Odvtedy sa však králičie nory rozrástli na celé dediny a mestečká ukryté pod zemou. Podkin, syn náčelníka Munbury, nie je žiadny hrdina a na deň, keď sa bude musieť postaviť na čelo kolónie, nechce ani pomyslieť. Väčšinu času preleňoší, podpichuje svoju staršiu sestru Paz a hrá sa s bračekom Pukom. Keď Munbury prepadnú krvilační Gormovia, súrodencom sa podarí ujsť. Život si zachránia, no nebezpečenstvo číha na každom kroku. Podkin vie, že musí ochrániť brata a sestru a v boji proti strašnému nepriateľovi vyrastie z lenivca a ľahtikára vodca.... celý text

Dobrodružné Literatura slovenská Pro děti a mládež
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

The Legend of Podkin One-Ear , 2016


více info...

Přidat komentář

KikiBookSpirit
21.06.2023 5 z 5

To byla jízda! Pro děti, kteří v budoucnu budou milovníky Hobita a Pána prstenů. A pak třeba i pro nás dospělé milovníky Tolkiena :)

broskev28
10.04.2022 4 z 5

Od časů, kdy jsem se svými dětmi sledovala animovaný seriál Daleká cesta za domovem (který je pro dětskou duši mnohem přijatelnější a stravitelnější nežli kniha téhož názvu), mám pro králíky slabost. Takže příběh Jednoouška mě nemohl minout a já jsem knihu zhltla na posezení. Nedám jí pět hvězdiček, ale to jen proto, abych mohla zvýšit hodnocení v dalších dílech, kterých se - jak pevně doufám - dočkáme i v češtině.
Závěr prvního dílu byl skvělý, a navíc, podobně jako ostatní, musím zmínit ty úžasné ilustrace. Teď jen nalákat na knihu samostatné šikovné malé čtenáře . . .


Mona-Lisa
31.01.2022 5 z 5

Tady se ocitneš ve světě obývaném králíky a od začátku držíš palce třem sourozencům prchajícím před padouchy.
Není to odlehčené čtení plné ťuťu stvořeních, co se drží při zdi. Právě naopak! Je to sympaticky odvážné. Ať už v hloubce napsaných charakterů, vypracovaném světě, nebo drsnějších pasáží.
Potkáš tu smrt, pomstu i drsné zvraty. Ale i klaďase, čarovné předměty nebo čarodějnici osvětlující chod tohoto světa připravené nabídnout pomocnou ruku a pošoupnout příběh dál.
A ten potenciál, co se formuje z tohoto rozjezdového prvního dílu je ukázkový. Nenechá tě chladným a další pokračování tě nemůžou minout.
Jazyk, ač jednodušší i a tím přístupnější menšímu čtenáři, není nikdy příliš infantilní, naopak jde ruku v ruce s odvážností a smělostí prostoupené v celém příběhu.
Jo a má to potenciál být dechberoucím animákem, úplně to tam vidím, tak snad to uvidí i někdo z oboru.

IreneP
11.09.2021 5 z 5

Parádní fantasy pro děti (i dospělé). Moc se líbí mým klukům (6 a 9 let). Akorát tak správně napínavé a drsné, aby to děti bavilo, ale aby se nebály až moc. A krásné ilustrace.

kubo819
04.09.2021 5 z 5

Plnotučné fantasy s detskými králičími hrdinami v napínavom príbehu. Ideálna brána do sveta fantasy pre všetky deti. Prvýkrát v živote mi 6-ročná dcéra hovorí: "Tati, půjdeme ven do parku a tam si budeme celý den číst". Všade kreslí Gormov a králičích hrdinov. Pri páse nosí drevený Hvězdospár. Gormovia sú ideálni a vyvážení na otužovanie detí voči rôznym strašidelnostiam. A tak ako hlavní hrdinovia Podkin, Paz a Půk aj dieťa sa s nimi učí zvládať svoj strach.

lucie3725
25.07.2020 5 z 5

Jedna z nejnapínavějších fantasy knih, jaké jsem kdy četla. Těším se, až bude další díl!

Daveson
24.02.2020 5 z 5

Prvý príbeh tejto knižnej série, plný napínavých situácii a hlavne veľkého posolstva. Príbeh vhodný pre všetky vekové kategórie. Príbeh králičích súrodencov vás chytí za srdce a nedovolí vám knihu pustiť z rúk. Sila tejto knihy je aj v tom, že tento príbeh môže navonok vyzerať ako obyčajný príbeh pre 10-12-ročné deti, no ak sa nad ním trochu viac zamyslíte dokážete tam nájsť témy nad ktorými sa budete musieť aj hlbšie zamyslieť. Obsahom tejto knihy sú aj dôležité hodnoty v živote človeka ako napríklad: túžba po slobodnom živote, dôležitosť súdržnej rodiny či odvaha postaviť sa svojmu nepriaznivému osudu. Aj vďaka tomu vás táto kniha dokáže sprevádzať takmer celý život a v každom veku si z nej dokážete odniesť isté ponaučenie.

Abukšákul
18.01.2020 5 z 5

Klukům se moc líbila. Napínavý příběh králíků =) Přečteno za 4 večery =) Můžeme všem doporučit =)

ivana1975
04.05.2019 5 z 5

Úžasný príbeh o zajačích súrodencoch. Odporúčam všetkým veľkým aj malým detom.