Pes Baskervillský (komiks)

Pes Baskervillský (komiks) https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/107876/mid_pes-baskervillsky-komiks-rq3-107876.jpg 4 48 9

Když je sir Charles Baskerville náhle nalezen mrtev v rozlehlých rašeliništích, zdá se, že příčinou smrti byl srdeční infarkt. Nicméně dr. Mortimer se domnívá, že za smrtí nejen sira Charlese, ale i několika předešlých generací mužů z rodu Baskerville, je jakési tajemné zvíře. Krátce poté, ce se z Kanady vrátí dědic celého panství, se dr. Mortimer obrací s žádostí o pomoc na Sherlocka Holmese. Obává se totiž, že pokud někdo záhadu nevyřeší, smrt sira Charlese nemusí být poslední, která šlechtickou rodinu postihne... Nepřekonatelný detektiv, jeho věrný přítel a ponurá, zlověstná blata dotvářejí napínavou zápletku knihy o psu baskervillském, která patří k nejslavnějším dílům sira Arthura Conana Doyla.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Grada
Originální název:

The Hound of the Baskervilles , 2004


více info...

Přidat komentář

ludek.n
08.08.2023 3 z 5

Jedno z nejslavnějších děl sira Arthura Conana Doyla a současně jeden z nejdramatičtějších a nejmysterióznějších případů detektiva Sherlocka Holmese se dočkal své grafické podoby, byť určené pro nejmladší čtenáře. Je nepsanou skutečností, že indické nakladatelství Kalyani Navyug Media, které pod značkou Campfire vydává adaptace největších děl světových klasiků, přistupuje k předlohám sice s respektem, ale ve své zpracovatelské velkovýrobně je často zbaví veškeré pompy a jedinečnosti. Výsledkem jejich úsilí je pak standardizovaný "supermarketový" produkt, který je na první pohled líbivý, funkční a bezproblémově přijatelný pro širokou veřejnost, nicméně je zbavený veškerého kouzla a atmosféry. A přesně s tím se potýká i Doylův Pes baskervillský. Scénárista J. R. Parks a výtvarník Vinod Kumar jsou řemeslníci, kteří předlohu zbavili veškerého napětí a tajemna a udělali z ní obyčejné tuctové vyprávění o rodové kletbě. Komiks bez chuti, bez zápachu, neurazí, nenadchne.

Booky84
13.05.2023 5 z 5

Skvělý a čtivý komiks, ponurost a temnota blat je z něj úplně cítit - velmi povedené.


Ailee
28.01.2021 4 z 5

"Čteno" jako audiokniha. Skvěle namluvená, mimochodem. A příběh je klasický Sherlock. Jedna z mála klasik, které mám ráda a baví mě.

Makaja
15.01.2021 4 z 5

Komiksová verze starého známého příběhu Sherlocka Holmese. Mně se to četlo dobře, protože ten příběh znám, devítiletý syn se ale poměrně dost ztrácel, z obrázků často nevěděl, kdo je kdo. Ponurost z komiksu vážně sálá, pro dospělého znalého věci celkem podařené, bez znalosti klasické knihy už je to horší.

knihomolka27
16.05.2020 5 z 5

Moje první knižní setkání s Sherlockem Holmesem. Skvěle se to čte a nezabere vám to tolik času jako číst celou knížku, tu jsem si, ale stejně koupila, když ted mám hodně toho času tak si jí přečtu.

Zuzvil
04.11.2019 4 z 5

Knížku jsem četla nejdříve v klasickém formátu a velmi se mi líbila. Komiksové zpracování klasického díla mi přišlo také velmi povedené (i když nejsem pravidelný čtenář komiksů). Ilustrace jsou příjemné, především vykreslení blat je velmi věrně zachyceno, také se mi líbilo znázornění Watsona (u Holmese nadšení nesdílím). Komiks se úplně nedrží předlohy, respektive řada věcí je vynechána, ale podstava a sdělení příběhu je zachováno, a to je podle mě podstatné.

niki-chan
11.11.2016 4 z 5

Dobře podaný příběh jak textem, tak i kresbou, palec nahoru za ztvárnění blat.

Kailey
10.07.2014 1 z 5

V komixu jsem se občas hůř orientovala. Kniha se mi líbila více. Ráda čtu, proto bych si vybrala knížku. Bylo tam všechno více rozvedené. V komixu to bylo hodně zjednodušené. Ovšem pro ty, kteří neradi čtou, ale musí je ideální.

cepice
21.09.2013 4 z 5

Skvělý komiks, možná až moc zhuštěný a pár stránek na víc by mu asi neškodilo. Komiksové zpracování průměrné, avšak celkový dojem skvělý, tak i přesto dávám 5*.

Autoři knihy

Arthur Conan Doyle
britská, 1859 - 1930

Kniha Pes Baskervillský (komiks) je v

Přečtených61x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených6x
Knihotéce8x
Chystám se číst6x
Chci si koupit3x
dalších seznamech4x